המדריך האולטימטיבי לבחירת פנסיון כלבים
אין דבר שישראלים אוהבים יותר מלהיות בחופש אבל ישראלים שבמקרה הם בעלי כלבים נתקלים באתגר – מה עושים עם החבר או החברה? חלקנו יכולים להשאיר את הכלב אצל קרוב משפחה או חבר אבל למי שזו לא אופציה בשבילו, יש בעיקר חלופה אחת – פנסיון כלבים. אבל השארת הכלב בפנסיון היא לא טריוויאלית, ויש המון דברים שצריך לקחת בחשבון, להבין ולדעת לפני. המדריך המלא לפנסיוני כלבים לפניכם
נכתב ע״י יוגב עופר
14 ד׳ קריאה
אתם מפנטזים לצאת סוף סוף לחופשה עליה חלמתם… אבל מה עם הכלב או הכלבה?
ישבנו עם יוגב עופר, מאלף וכלבן טיפולי והבעלים של פנסיון חווית הכלבים, כדי לעשות לכם סדר בכל מה שקשור לבחירת הפנסיון המושלם עבורם – מה לבדוק לפני, אלו שאלות צריך לשאול, על מה להקפיד, מה ההבדל בין פנסיון ביתי לפנסיון פתוח, מה לעשות במקרה חירום ואיך לדעת מה הכי טוב לכלב/ה שלכם.
לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן
- לפני שבכלל מתחילים להסתכל על פנסיונים ספציפיים, צריך לבחור את האזור בו תחפשו. האפשרות הפשוטה ביותר היא לבחור בפנסיון שקרוב לבית שלכם, אבל יש פה ניואנס שכדאי לקחת בחשבון.
- אם החופשה שלכם בחו״ל ואי אפשר יהיה ״להקפיץ״ אתכם במקרה שקורה משהו, כדאי מאוד שתמנו איש קשר בארץ שיהיה אחראי על הכלב שלכם בהיעדרכם. שלא נדע, אבל זה לא בלתי סביר שיקרה משהו שיצריך החלטה ופעולה מיידית. הכוונה היא למשהו שלא יוכל להמתין עד שתחזרו ואולי לא יוכל אפילו להתעכב עד שתקומו משינה, אם נסעתם רחוק. אם זה המצב, כדאי מאוד למנות איש קשר שיקבל החלטות במידת הצורך ואז, אולי כדאי שהפנסיון יהיה קרוב דווקא לבית של אותו איש קשר.
טוב שם משמן טוב
- בעידן הפייסבוק ואלפי קבוצות הווטסאפ, אין דבר כזה סודות יותר. נכון שלא הייתם משאירים את הילד שלכם עם כל בייביסיטר ולא מפקידים אותו בגן שלא שמעתם עליו המלצות מפה ועד הודו? אז גם במקרה של כלבים, שהם לא פחות בני משפחה, כדאי שתבדקו שלאנשים שהשתמשו בפנסיון ששמתם עליו עין היו חוויות טובות. בכלל, עדיף לבחור פנסיון עליו קיבלתם המלצות מחברים קרובים שאתם סומכים עליהם או לפחות כזה שווידאתם שההמלצות עליו אמינות.
להקדים סיור למכה
- אף פעם אל תבחרו פנסיון לפני שביקרתם בו. נקודה.
- במידה וזה אפשרי, בקרו בפנסיון כמה פעמים בשעות שונות כדי להעריך את רמת הניקיון, מצב המתקנים, יחס הצוות לכלבים וכו׳.
- כשאתם שם, הסתכלו על הצוות ובדקו את הגישה שלהם לכלבים – הם לוקחים חלק פעיל במשחק ובהפעלה שלהם, או סתם יושבים במשרד? הם משגיחים על הכלבים? כמה ניסיון יש להם? בהזדמנות זו, אפשר גם להתעניין אם מישהו מהצוות הוא איש או אשת מקצוע בתחום הכלבנות, ומה הם היו עושים במקרי חירום שונים.
- בדקו טוב טוב אם יש אפשרות שהכלב שלכם יברח משטח הפנסיון, והכי חשוב- מה הצוות יעשה במקרה שכלב מצליח, חס וחלילה, לברוח.
- שאלו את האחראי אם אפשר להביא את הכלב שלכם לסיבוב התנסות במקום. רוב פנסיוני הכלבים יסכימו לבקשה, וזה יאפשר לכם להעריך האם הכלב מתחבר לפנסיון או לא ברושם ראשוני. שימו לב לאיך הכלב שלכם מגיב- גם למקום, גם לצוות וגם לכלבים האחרים במקום.
- אם יש כלבים שמסתובבים חופשי בפנסיון, ההנחה היא שהם חברותיים ומסוגלים להסתדר גם עם אנשים וגם עם כלבים שהם לא מכירים. אם יש כלבים שמסתדרים פחות, או אם לכלב שלכם יש בעיות בנושא, בדקו אם קיימת אפשרות להפריד כלבים פחות סוציאליים מהאחרים.
- בזמן שאתם שם, נסו להעריך מה היחס בין הצוות לכלבים בפנסיון, ועל כמה כלבים אחראי כל איש צוות. הרבה כלבים ומעט אנשי צוות הם מתכון כמעט בטוח לבעיות בטיחות ובריאות בשביל הכלב שלכם.
- שאלו איזה ציוד צריך להביא איתכם לכל התקופה שהכלב יהיה בפנסיון. אם זו רק תקופה קצרה, כנראה שתצטרכו להביא את האוכל שלו מהבית, גם אם הפנסיון עצמו מספק ארוחות לאורחים שלו. הסיבה פשוטה- מעבר מהיר ממזון אחד לאחר בלי שהכלב יתרגל בהדרגה לאוכל החדש עלול לגרום לצרות.
- ודאו מתי אפשר להביא את הכלב לפנסיון ומתי אפשר לאסוף אותו משם. אם כבר העליתם את הנושא, ודאו גם מה קורה במידה ואתם מאחרים ומגיעים אחרי השעה, או אפילו התאריך, שנקבעו. בפנסיון ביתי אולי זה פחות דרמטי, אבל בפנסיון כלובים זו עלולה להיות בעיה רצינית, כי יש הזמנות מראש. זכרו שטיסות מתעכבות ואפילו מתבטלות, ואתם רוצים להיות בטוחים שלכלב שלכם יהיה פתרון במידה וזה יקרה.
שמישהו יעביר פה סחבה
- בעיקרון זה משהו שאתם צריכים לעמוד עליו עוד בסיור המקדים, אבל בגלל חשיבות העניין אנחנו נותנים לעניין הניקיון את הכבוד המגיע לו בסעיף נפרד. כמו שאתם כבר יודעים, מקום שיש בו כלבים אף פעם לא יהיה סטרילי ב-100% וזה בסדר. אבל יש לא נקי ויש… לא נקי. לכל הפחות, האזורים בהם הכלבים רובצים וישנים צריכים להיות נקיים ברמה סבירה, וזה כולל הדברה תקופתית נגד טפילים. זה לא עניין של להיות איסטניסט- לכלוך מזמין צרות. זבל ושאריות מזון, למשל, יכולים להחביא בתוכם כל מיני מזיקים ולגרום לכל פצע להזדהם ולהסתבך. בהמשך לזה, כלי האוכל והשתייה של הכלבים צריכים לעבור שטיפה במים ובסבון לפחות פעם ביום, ובכלל, מים צריכים להיות זמינים וטריים תמיד.
אז מה בלו״ז היום?
- גם אם זו לא הפעם הראשונה של הכלב שלכם בפנסיון, קחו בחשבון שכל יציאה מהשגרה עלולה להביא לקצת בלבול או חרדה. לכן, אם בפנסיון יש סדר יום קבוע והגיוני, זה יעזור לא מעט להרגיע את הכלב שלכם. פרקטית, כשאתם בוחרים פנסיון, חשוב לשאול מה סדר היום במקום, ומה קורה אם הכלב הפרטי שלכם לא ממש מסתדר עם סדר היום הזה. אם נראה לכם שסדר היום שם רחוק שנות אור ממה שהכלב שלכם יכול ורגיל לחיות לפיו, פשוט חפשו מקום אחר. זה לא אומר שהמקום לא טוב, כמובן- זה רק אומר שהוא לא מתאים לכלב שלכם. מעבר לזה, חשוב להיות ריאליים ולהבין שגם בפנסיון עם לו״ז מאוד מסודר, יש אילוצים שדורשים גמישות והתאמות ספציפיות, כמו מזג אוויר, דינמיקה חברתית ועוד.
לא צריך צוות הווי ובידור אבל עדיין
שיעמום הוא אחד האויבים הגדולים ביותר של כלבים, בעיקר כשהם רחוקים מהבעלים שלהם. לכן, פנסיונים רבים מציעים אפשרות לכל מיני פעילויות, מעבר לטיולים שבשגרה. קבלו רשימה לחלוטין לא ממצה- בריכת מים, שיעורי אילוף, מסלול מכשולים וזמן חופשי בחצר. אבל לא כל דבר שנמצא ב”תפריט” מכוון רק לטובת הכלב. בחלק מהפנסיונים, תמורת תוספת תשלום תוכלו לקבל היישר לנייד שלכם סט תמונות בזמן שאתם זוללים לכם קפה וקרואסון בשאנז אליזה. מה עבר עליו היום, איפה טייל, מה אכל, עם מי שיחק, איך היה בזמן המקלחת… תחשבו הווטסאפ של הגן, רק לכלבים.
מקום תחת השמש (או הצל)
אחד הפרמטרים שכל פנסיון טוב מקפיד עליהם הוא הצללה טובה בימים חמים ומחסה מהגשם. אין שום מניעה שכלב ישהה קצת בחוץ ביום שמש ואפילו ישתזף קצת (יש כלבים שמסיבה לא ברורה אוהבים את זה), אבל רצוי שתהיה לכלב שלכם אפשרות “לפרוש” לאזור מוצל מתי שירצה. באותה מידה, זה גם נחמד שכלב ייהנה מכמה טיפות גשם, אבל צריכה להיות לו אפשרות להגיע לאזור יבש ומוגן מרוח ומגשם. בימים סוערים במיוחד, הפנסיון אמור לספק מבנה מוגן מפני רוח וגשם, עדיף כזה שגם ימסך קצת את רעש הרעמים המתגלגלים בחוץ. בימי קיץ לוהטים, רצוי לאפשר לכלבים ליהנות משהייה בתוך מבנה ממוזג וקריר.
בואו, יש מכות
- בעולם מושלם, כל הכלבים היו חיים בשלום, הרמוניה ורחרוחי טוסיק עם כל הכלבים האחרים. לצערנו, אנחנו חיים בעולם לא מושלם, ולא כל הכלבים מסתדרים. האם יש הפרדה בין כלבים שלא מסתדרים, לכאלו שכן. הזכרנו קודם כמה חשוב לוודא שאפשר להפריד כלבים שלא מסתדרים טוב עם אחרים, אבל יש עוד דברים לקחת בחשבון בהקשר הזה.
- האם יש אזור מוגדר לכלבים קטנים ו/או לגורים? שילוב של כלבים גדולים מאוד עם כלבים קטנים, או כלבים מבוגרים עם כלבים צעירים, עלול להוביל לחיכוכים, חרדות וריבים.
- האם יש הפרדה בזמן האוכל? גם כלבים שהם גוש של מתיקות ורוגע עלולים להפוך לעבריינים סביב קערת האוכל שלהם. ריבים שמובילים לפציעות הם לא עניין נדיר.
- היכולת להפריד בין כלבים היא חשובה, ולא רק בגלל ענייני אגרסיביות, סביב אוכל או בכלל. תחשבו על כלבים זקנים, שאולי ישמחו להיות בסביבה רגועה יותר, או כלבים שחלו בזמן השהות בפנסיון (כן, זה לא קורה רק לילדים כשהם מתחילים ללכת לגן). חשוב שתהיה היכולת להפריד כלבים כאלה משאר הלהקה, או לשים כלבים הנמצאים במצב דומה יחד. תחשבו על זה כמו סידור ישיבה בחתונה- צריך לוודא שכל מי שיושב באותו שולחן מסתדר אחד עם השני…
העיקר הבריאות
- כלבים לא מעטים נוטלים תרופות באופן קבוע, ולא רק אם הם נדבקים במשהו או נפצעים. אבל כן צריך לקחת בחשבון גם את האפשרות השנייה, שהכלב שלכם יצטרך להתחיל לקחת תרופות בזמן שהותו בפנסיון. אם ככה ואם ככה, מי נמצא שם שיכול לפקח ולוודא שהוא לוקח אותן? אם הכלב נוטל תרופות באופן קבוע, חשוב שבפנסיון יידעו בדיוק את השעות בהן זה קורה ואת האופן בו הוא צריך לקבל אותן. חשוב גם להשאיר בפנסיון את הבקבוק המקורי ולא להביא שום דבר בשקית או קופסה, כדי שהנחיות הווטרינר יהיו מול העיניים של הצוות.
- מעבר לתרופות, מה הפנסיון עושה אם במהלך השהות של הכלב שלכם שם מתפתחת בעיה רפואית או מתרחשת פציעה? הצוות מסוגל להגיש עזרה ראשונה או, חס וחלילה שוב, לבצע החייאה? יש וטרינר בקרבת מקום שיכול להגיע בטווח של דקות? עשיתם כבר חיותא?
- נתערב שלא תיארתם לעצמכם כמה סוג המשטח עליו הכלב שלכם יישן רלוונטי לסיבוכים בריאותיים- אבל זה נכון. אם המשטח קשה מדי, הוא עלול לגרום ליובש ופצעים במרפקים. מצד שני, אם הכלב ישן על חול או על אדמה, זה עלול לגרום לדלקות עיניים. אם המשטח רטוב, זה עלול לגרום לבעיות בעור– וכן הלאה וכן הלאה.
שטח פתוח או כלובים?
- אף אחד לא מכיר את הכלב שלכם יותר טוב מכם, אז השאלה איזה סוג פנסיון מתאים לו – פתוח או כלובים – תלויה באופי שלו. יש כלבים שחייבים אינטראקציה חברתית ואז יתאים להם מרחב פתוח. למען האמת, בתנאים מסוימים גם כלבים חרדתיים ירוויחו מזה, כי הם יצטרכו ליישר קו עם האנרגיה וההתנהגות של שאר דיירי הפנסיון. מצד שני, כלבים דומיננטיים או תוקפניים צריכים ממלכה קטנה משל עצמם.
- כלל האצבע הוא שגודל הפנסיון משפיע על המבנה שלו. בפנסיון ביתי (בו מתארחים כלבים בודדים בכל פעם) בעל הפנסיון משלב את הכלבים בשגרת יומו, כך שבאופן טבעי כלובים כנראה לא יהיו שם. בפנסיון פתוח, לעומת זאת, יתארחו כ-20 עד 25 כלבים בו זמנית, ובדרך כלל הפנסיון יכלול מרחב גדול פתוח, ומבנה מגורים לצידו שמאוייש 24 שעות ביממה. נדיר למצוא כלובים בפנסיון פתוח, אבל בדרך כלל תהיה בו אפשרות להפרדה של כלב מסוים משאר הלהקה, אם צריך. הסוג השלישי הוא פנסיון כלובים, שבדרך כלל יהיה גדול מאוד ושבו, באופן טבעי, התנהגות הדיירים בעלי הזנב תהיה מגוונת יותר. לכן, בפנסיון מהסוג הזה יהיה צורך ביותר אפשרויות תמרון והפרדה. אם נראה לכם שהכלב שלכם לא יסתדר במרחב פתוח בחברת כלבים אחרים, פנסיון כלובים הוא בהחלט אפשרות סבירה- כמובן שצריך לוודא שהכלובים מרווחים מספיק, נוחים, מוגנים ונקיים.
אשמח לשמוע על הספיישלים
- דיברנו למעלה על נושא האוכל אבל צריך להתעכב על זה גם כאן- האם הפנסיון יספק מזון לכלב שלכם או שצריך להביא הכל מהבית? זה תלוי באורך השהות, כמו שאמרנו, אבל אם זה רלוונטי, אתם חייבים לדעת אם הפנסיון יכול לספק לכלב מזון המותאם לגיל, גזע, גודל והעדפת הטעם שלו (אם הוא אוהב עוף יותר מבקר, למשל).
- אם הכלב שלכם סובל מרגישות או אלרגיה למזון מסוים, האם הצוות יכול לדאוג שהוא יקבל מזון וחטיפים שמותאמים אליו? למשל, אם הוא אלרגי לעוף, צריך לוודא שהוא לא מקבל ואין לו גישה לשום דבר שמכיל עוף.
- האם הפנסיון יכול לספק מזון רפואי לכלב שלכם? במידה והכלב שלכם צורך מזון רפואי לצד אוכל רגיל או במקומו, אתם צריכים לדעת אם יש לפנסיון אוכל כזה במלאי או שאתם צריכים להביא אותו מהבית.
- אם הפנסיון מספק מזון, איך תתבצע ההרגלה של הכלב שלכם אליו? כמו שאמרנו קודם, מעבר מהיר מדי מאוכל אחד לאחר עלול לגרום לבעיות כמו שלשולים, כאבי בטן ועוד.
- אם הכלב אוכל מזון מסוים ומרגיש לא טוב, האם יש מזון רפואי קל לעיכול שיכול לסייע לו?
דגלים אדומים של פנסיוני כלבים
יש כמה דברים שנחשבים לקווים אדומים ואנחנו ממליצים לכם לוודא שהפנסיון בו בחרתם אכן לא חוצה אותם:
- חיסונים- ישנן כמה מחלות מידבקות ולא נעימות בכלל שאפשר להימנע מהן בקלות רבה אם מקפידים לקבל לפנסיון רק כלבים מחוסנים. אם ביקשו מכם להציג פנקס חיסונים, זה סימן טוב לכך שזו הייתה הדרישה שהציגו גם לשאר דיירי הפנסיון.
- גישה משמעתית אלימה- אף אחד לא אמור לנהוג באלימות כלפי הכלב שלכם, או כלפי כל כלב אחר למען האמת. אם הגעתם לביקור מקדים בפנסיון ומשהו “מריח” לכם לא טוב או ראיתם התנהגות אלימה מצד מי מהצוות, זה לא המקום שהייתם רוצים להכניס אליו את הכלב שלכם.
- תנאי מגורים בסיסיים – אם המקום מוזנח, מלוכלך, צפוף ולא מאפשר לכלב צל או מחסה מתנאי מזג אוויר מאתגרים, הוא לא ראוי לשהייה של הכלב שלכם ולא ראוי לכסף שאתם מעוניינים לשלם כדי לדאוג לחבר הטוב שלכם.
אז איך באמת יודעים שבחרת את הפנסיון הכי טוב לכלב שלך?
יצאנו לשטח כדי להבין איך באמת לעשות את הבחירה הנכונה. שוחחנו עם גל כתב, שהוא גם הבעלים של הפנסיון הפתוח ללא כלובים בכפר חסידים ומתמחה בתחום כבר 30 שנים. גל הוא גם מומחה להתנהגות כלבים ומחלוצי הגישה החיובית לאילוף כלבים, “עוד לפני שהיה האינטרנט”, לטענתו.
גל פותח עם בשורה: “פנסיון פתוח לא מתאים ל-70% מהכלבים”. הוא מסביר שבפנסיון שלו, כמו גם בפנסיונים נוספים, עורכים לכלבים אבחון לפני שהם מתקבלים.
איך אפשר לדעת אם הכלב שלי מתאים לפנסיון פתוח?
“זה תלוי – אם הכלב יודע לבוא באינטראקציה טובה עם כלבים אחרים, אז יתאים לו פנסיון רחב ידיים שיהיה מקום לכל כלב, לעצמו. אם הכלב לא חברותי ויכול לפצוע או להיפגע מכלבים אחרים, הוא לא יכול להיות בפנסיון פתוח. האבחון מאפשר לנו לזהות את זה”.
הטיפ של גל למי שמחפש פנסיון: “להגיע ולהתרשם בעצמכם”.
בנוסף, גל מספר שבפנסיון שלו עורכים לכלב “תהליך הרגלה”- כמו לילדים בתחילת שנה בגן- קודם מגיעים לפרק זמן קצר, בהדרגה, כדי להתחבר למקום. גל מדגיש גם שחשוב לשים לב שהפנסיון ממוזג, ושיש המון מרחב להסתובב בו.
שוחחנו גם בן בלומנפלד, הבעלים של פנסיון משפחתי זמיר בחיפה, ומי שהמציא את המונח “פנסיון פתוח” לפני 12 שנים.
בן ממליץ לצאת ולבקר ב-3 פנסיונים לפני שבוחרים בפנסיון לכלב. התמונות באינטרנט נפלאות, אך לא מספיקות, לדבריו. “לתחושת בטן אין תחליף וגם לא ניתן להתווכח איתה לפעמים היא גם מוטעת אבל בשביל השקט הנפשי שלכם קחו את הכלב ותבקרו באופן אישי בפנסיונים”.
פשוט להגיע לביקור פתע?
“רצוי לתאם שעה לכל ביקור אבל אפשר פשוט לבקר, בשעה סבירה, וזאת כדי לראות איך הפנסיון נראה גם כאשר הוא לא מוכן לביקור אלא במהלך שעות הפעילות הרגילות שלו. קחו בחשבון שיכול להיות שבעלי הפנסיון לא יהיו מרוצים מהביקור הפתאומי אבל זה לא נורא, פשוט תתנצלו”.
בן מדגיש שמעבר לתחושת הבטן, חשוב לוודא שלפנסיון יש רישיון עסק, מה שיאפשר לכם לדעת שהוא רציני ועומד בתנאי החוק (חוק צער בעלי חיים), שיש פיקוח של הווטרינר העירוני, כיבוי אש, משרד הבריאות ומשרד איכות הסביבה.
במהלך הביקור עצמו בן אומר שחשוב לזכור לא להיבהל מהנביחות של הכלבים- הן טבעיות. “כלב נובח גם כאשר הוא סקרן ומתרגש”, הוא מסביר.
למה לצפות בכניסה לפנסיון, מלבד נביחות?
“סביר שהכלבים ירצו להריח אתכם, כך הם מספקים את יצר הסקרנות שלהם ובמקרה של פנסיון כלובים או אפילו כאשר המתנתם בכניסה שיפתחו לכם את השער, כלבים שלא יוכלו להתקרב ולרחרח אתכם ינבחו! אם אחרי 10 דקות של טיול בפנסיון תשתרר אווירה רגועה ושקטה יותר זה סימן טוב. ניתן גם להגיע מוקדם יותר לפנסיון, בשקט, כך שהכלבים לא יבחינו בכם- כדי לשמוע כמה המקום רועש או רגוע”.
אז מה עושים בזמן החופשה?
בגדול? נהנים. הרי בשביל זה יצאתם לחופשה. אם בחרתם את הפנסיון אחרי שבדקתם אותו היטב מכל הכיוונים, סביר להניח שאתם סומכים עליו. הפקדתם את הכלב שלכם בידיו הנאמנות של צוות הפנסיון, ויהיה נחמד אם הצוות יידע שאתם נותנים בו אמון. פשוט הניחו לכלב לבלות עם החברים האחרים במתחם. זה לא אומר שאתם צריכים לנתק קשר טוטאלית. אפשר ליצור קשר פעם ביום כדי לשמוע מה נשמע ואיך הכלב שלכם בילה את היום… אבל ממש אין סיבה להטריד את הפנסיון ואת עצמכם במהלך החופשה.
רשימת טלפונים חשובים שיש להביא לפנסיון הכלבים
רגע לפני שאתם עוזבים ומשאירים את הכלב לבלות חופשה קצרה עם החברים החדשים שלו, כדאי שתדאגו להעביר לצוות הפנסיון רשימת טלפונים חשובים:
- בראש ובראשונה, המספר שלכם. נראה ברור מאליו? אולי, אבל לפעמים אחד מבני הזוג או מבני המשפחה לא זמין, וכדאי שיהיה מספר נוסף שבו אפשר להשיג אתכם.
- טלפון חיוני נוסף הוא, כמובן, הווטרינר שמטפל בכלב שלכם ומכיר אותו– מספר הטלפון במרפאה ומספר הטלפון למקרי חירום.
- אם יש אדם אחר שמכיר את הכלב שלכם היטב, ואתם סומכים עליו, מספר הטלפון שלו יכול להיות שימושי עבור צוות הפנסיון. אם יש לו מפתח לבית שלכם והוא יכול להביא לכלב את השמיכי האהובה ששכחתם בבית, עוד יותר טוב!
מה עושים במקרה חירום?
קודם כל, נושמים עמוק. לפנסיון איכותי יש וטרינר קבוע, שזמין עבורו 24/7, ויודע להתמודד עם כל מקרה חירום. כמובן שחשוב שתוודאו שמדובר בווטרינר שאתם סומכים עליו, אבל חשוב לחשוב גם רחב יותר- כדאי לוודא שלפנסיון יש כל האישורים החוקיים לפעול. אם הוא קיבל אותם, זה בהכרח אומר שיש לו גם הביטוחים הנדרשים. נדיר שקורה אסון של ממש בזמן שכלב שוהה בפנסיון, אבל אם התקלקלה לכם החופשה, והכלב נזקק לטיפול חירום רפואי- איזה מזל שיש ביטוח של חיותא.
כדאי לדעת: הכיסוי של חיותא לא רק מכסה פציעות ומחלות שמתרחשות בזמן השהות בפנסיון, אלא גם מכסה את עלות הפנסיון עבור הכלב שלך במקרה שאתה חלית ואין לך אפשרות לטפל בו. הכל בהתאם לתנאי הפוליסה, כמובן. בחופש או בשגרה, בפנסיון או בבית, ביטוח הכלבים של חיותא הוא הבחירה הנכונה.