whatsapp
base-element front-element front-element
signboard-lights signboard-lights signboard-lights signboard-lights signboard-lights

היי, אפשר לעזור?

למה בכלל צריך ביטוח, איך מצטרפים, מה כולל הכיסוי ומה לא...
הנה כל התשובות לשאלות הכי חשובות ומעניינות!

תודה ששאלתם

  • מה כולל ביטוח לחיות מחמד? ומה לא?

    הפוליסה שלנו מכסה מחלות ותאונות לא צפויות. מכלב שבלע גרב ועד לחתול עם סרטן מסכן חיים – אנחנו מכסים.
    הביטוח לא כולל טיפולים שוטפים כמו חיסונים או ביקורים שגרתיים, ומצבי קיצון כמו הריון והמלטה או טיפולי שיניים; הסיבה פשוטה – חשוב לנו שהביטוח שאנחנו מציעים לבעלי כלבים וחתולים יהיה במחיר שווה לכל כיס, עד כמה שאפשר. אם הביטוח היה מכסה כל מצב, המחיר שלו היה יקר יותר. אנחנו מזמינים אותך לקרוא את הפוליסה במלואה או לעבור איתך על כל המידע – ככה אנחנו, שקופים והוגנים.

  • למה כלבים וחתולים צריכים ביטוח לחיות מחמד?

    הדברים שגורמים לנו לאהוב את הכלבים והחתולים שלנו הם בדיוק הדברים שמעמידים אותם בסיכון. לרוץ לכביש נראה להם מרגש, גרב נראה להם מסקרן וקפיצה מהחלון היא בכלל משהו שחייבים לנסות. חוץ מזה, אם הם סובלים מכאב או ממחלה- הם לא יכולים לספר לנו עליהם בזמן אמת. 

     

     

  • מה מיוחד בביטוח לחיות מחמד של חיותא?

    אנחנו מציעים את הביטוח המקיף ביותר, עם סכום הכיסוי הגבוה בישראל (עד 20,000 ש”ח). אנחנו מתמחים בביטוח חיות מחמד מאז 2016 וגאים להפיץ בישראל את הבשורה, תמיד במחיר שווה לכל כיס ושירות ברמה של 5 כוכבים (ככה לקוחות מדרגים אותנו).

     

  • איך מצטרפים לביטוח לחיות מחמד של חיותא?

    זה ממש פשוט – הכל מתחיל בשיחה עם הצוות שלנו, בטלפון 6558* או בבוט הידידותי שלנו. אנחנו נספר לך על הביטוח, נברר את המצב הרפואי של הכלב או החתול שלך, נבקש אמצעי תשלום וזהו. הצטרפת. בלי פקסים או שיעורי בית מורכבים. פשוט.

  • באיזה גיל אפשר להצטרף?

    אנחנו מבטחים כלבים וחתולים מגיל חודשיים ועד גיל 8. וטרינרים רבים ממליצים לבטח כמה שיותר מוקדם שכן כלבים וחתולים שבוטחו לפני גיל 8, גם יוכלו ליהנות משנות ביטוח רבות בהן יהיו מכוסים במקרה של פציעה או מחלה וגם יוכלו להמשיך וליהנות ממנו כשיהיו מבוגרים. 

  • נזק לצד שלישי? גם את זה חיותא מכסה

    לעיתים כלבים גורמים לנזקים, ביטוח צד ג’ מעניק כיסוי בכאלו מקרים. תוספת תשלום לפוליסה הרגילה, ואפשר לדעת שגם הפינה הזו מכוסה.
    עד לסכום מקסימלי של 200,000 ש”ח למקרה ו-400,000 ש”ח לשנה. גובה השתתפות עצמית עבור נזק גוף הוא 2,500 ש”ח ועבור נזק רכוש הוא 1,000 ש”ח.

שאלות נפוצות לפי נושאים

  • insurance
    ביטוח חיות מחמד

    • למה כלבים וחתולים צריכים בכלל ביטוח?

      הכלבים והחתולים שלנו שונים מאיתנו בכל מה שקשור לפציעות, למחלות ולתאונות. הם מפעילים פחות שיקול דעת בסיכונים כמו אכילת גרב, קפיצה לכיוון ציפור שראו דרך החלון, השתתפות במריבה עם כלב ברחוב או “שאיבה” של משהו שנראה טעים ליד פח הזבל. כשהם לא מרגישים טוב, הם לא ממהרים להראות את זה, וגם אין להם מילים כדי לספר לנו מה הבעיה.

      הרפואה הווטרינרית התקדמה פלאים בעשור האחרון והיא מצליחה להציל ולשקם יותר ויותר כלבים וחתולים שעברו תאונה חמורה או מחלה קשה. להצלחה הזו יש מחיר, ואין סיבה שבעל כלב או חתול ישלם אותו מכיסו הפרטי, כשיש ביטוח. הוצאות לא מתוכננות על ניתוחים, בדיקות, שתלים, אשפוזים ועוד יכולות להגיע לאלפי שקלים. היום זה מאד ברור – פשוט לא נכנסים לווטרינר בלי חיותא.

    • מה עדיף, לפתוח חיסכון לעת צרה או לעשות ביטוח?

      אנחנו מעדיפים להאמין ולקוות שלעולם לא נצטרך להתמודד עם מצב שבו חיית המחמד שלנו חולה או עברה תאונה. ועדיין, זו האחריות שלנו להיות מוכנים ועם גב כלכלי שיאפשר טיפול ראוי ואחראי בכלב או בחתול שלנו.
      שתי אפשרויות מרכזיות שעומדות בפנינו הן פתיחת חיסכון ולחלופין, ביטוח. ריכזנו עבורך רשימת יתרונות וחסרונות בחשבון חסכונות כתחליף לביטוח.

       

      יתרונות בתוכנית חיסכון:

      • הסכום שמופקד נקבע ומשתנה לפי הנוחות האישית והיכולות של בעל חיית המחמד.
      • אין צורך ב”תשלום” שנתי הנדרש כדי להשתמש בסכום.
      • אם חיית המחמד שלך בריאה ובת מזל, יש סיכוי שתישאר לך תוכנית חיסכון מלאה גם בסוף חייה.
      • אין גורם מתווך. אפשר לשלם את הכסף ישירות לווטרינר, בלי לערב גורמים נוספים בתמונה.

       

      חסרונות בתוכנית חיסכון

      • ההפקדה דורשת משמעת וכסף נזיל בכל חודש. לעיתים נמצא את עצמנו פשוט לא מפקידים בגלל תעדוף הוצאות אחרות לא מתוכננות.
      • במקרה שבו חיית המחמד אינה בת מזל, ואכן הטיפול בה דורש הוצאות גבוהות, תכנית החיסכון תתרוקן, ואולי אפילו יהיה צורך להוסיף כסף .
      • האם אפשר להבטיח שתוכנית החיסכון תשמש את חיית המחמד כל עוד היא זמינה? מה עושים אם צריך באופן חריג כסף בשביל הוצאות לא צפויות אחרות? האם אפשר להבטיח שהכסף בחיסכון ישמש רק את חיית המחמד?
      • המציאות היא שאם אירוע אחד קורה ונדרשת להשתמש בחסכונות כדי לטפל בחיית המחמד, זה לא פוטר מאירועים נוספים שעלולים לקרות ובפועל – אם היה ביטוח, הוא היה דואג גם להם.
      • החיסרון הכי משמעותי בשימוש בחשבון חיסכון הוא שאם החלטנו לפתוח חשבון חסכון ובעוד יומיים, שבוע או שבועיים, קרה אירוע שעלותו כמה אלפי שקלים, בפועל – הכסף הזה לא קיים בחשבון החיסכון. ביטוח, לעומת זאת, מאפשר גישה מיידית לכל הכיסוי השנתי, גם אם חיית המחמד תזדקק לו, חלילה, כבר בשבוע הבא.

       

    • למה הטיפולים אצל הווטרינרים כל כך יקרים?

      עלויות הרפואה הווטרינרית, להבדיל מזו של בני האדם, אינן מסובסדות על ידי המדינה ו/או קופות החולים. יותר מזה, אפילו בני אדם נוהגים לרכוש ביטוח רפואי פרטי. היום הרפואה והמיכשור מתקדמים יותר, התרופות וחומרי ההרדמה יעילים ובטוחים יותר – ובסופו של דבר עולים גם אחוזי ההצלחה. וכן, הם גם מצילי חיים.

    • ואם יש לי הרבה כלבים וחתולים?

      ברור לנו שכל אדם שבוחר לגדל מספר רב של כלבים וחתולים לוקח עליהם את האחריות המלאה, גם מבחינה כלכלית. צריך לזכור שאירוע רפואי אחד לא פוטר אותנו מאירועים נוספים שעלולים לקרות לאותה חיית המחמד וגם לחיות האחרות בבית, כך שצריך להפעיל שיקול דעת ולהחליט אם לבטח את כולם, ובאיזה מסלול, ומה נדרש מבחינה כלכלית כדי לעשות זאת. כך או כך, כדאי לנקוט צעדים שיאפשרו ביטחון כלכלי במצבים לא צפויים.

    • מנוי וטרינרי זה לא מספיק?

      מנוי וטרינרי הוא פתרון מעולה לניהול הטיפולים השוטפים והצפויים בכלב או בחתול במרפאה ואצל הווטרינר הנוחים לך. המנוי עוזר בהוזלת חיסונים, טיפולים מניעתיים וכדומה. הביטוח משלים את המנוי מפני שהוא מתעסק בהליכים רפואיים לא צפויים, שאי אפשר להערך אליהם או לצפות אותם מראש. לרוב אלה גם הטיפולים המורכבים והיקרים יותר.

  • policyChayuta
    הפוליסה של חיותא

    • כל כמה זמן מתחדשת הפוליסה של חיותא?

      הפוליסה של חיותא מתחדשת אחת לשנה.

    • אתם מודיעים לי כשאתם מחדשים?

      כמובן. בחודש שלפני החידוש נשלח אליך הודעה במייל וב-SMS, ואם יש לך שאלות, בקשה לשינוי פרטי תשלום או משהו אחר, אפשר להגיב למייל ואנו נתייחס אליו בהקדם.

    • מה אם אני לא רוצה שהפוליסה תתחדש אוטומטית?

      עליך לציין זאת בפני נציג מצוות חיותא. החל מאותו הרגע, ללא אישורך – לא תתחדש הפוליסה לשנה נוספת.

    • האם המחיר משתנה בחידוש?

      מחיר הפוליסה יכול להתעדכן אחת לתקופה מסוימת, בהתבסס על פרמטרים כמו שינוי בתנאי הפוליסה ותנאי החיתום. גם במצבים כאלה, נתריע על כך במייל טרם חידוש הפוליסה.

    • האם אקבל קנס אם אבטל את הביטוח?

      לא מקבלים קנס על ביטול פוליסה בחיותא. אפשר לבטל את הפוליסה בכל רגע שבוחרים. אם מגיע לך החזר פרמיה על התקופה שנותרה עד סוף השנה, נעביר לך אותו. אם החלטת לבטל את הפוליסה בשנה שבה כבר קיבלת את מלוא תקרת הכיסוי, לא נעביר החזר פרמיה.

    • תמיד אקבל החזר שארית הפרמיה?

      את החזר שארית פרמיה מקבלים על פרמיה ששולמה, ולכן, אם חילקת את התשלום על הפרמיה ל-12 תשלומים, מגיע לך החזר רק עבור הזמן שנותר עד סוף החודש שבו ביטלת את הביטוח. אם שילמת את כל הפרמיה מראש למשך שנה, הרי שמגיע לך החזר על כל החודשים שנותרו עד סוף השנה.

    • למה במיצוי התקרה לא מקבלים החזר?

      כשרוכשים ביטוח רוכשים כיסוי, אם עשית שימוש בכיסוי הרי שקיבלת את מלוא התמורה עבור דמי הביטוח ששילמת.

    • גם אתם יכולים לבטל לי את הפוליסה?

      כן. אך איננו עושים זאת בקלות דעת. ביטול ביטוח מתרחש בסיטואציות מאוד ספציפיות, ואנחנו משתדלים להימנע מהן.

    • אז אתם פשוט תבטלו לי כי הגשתי תביעות?

      בניגוד לעולמות ביטוח אחרים, אנחנו לא מתבססים על היסטורית תביעות או על גיל החיה אם הגענו למסקנה שצריך לבטל פוליסה ללקוח. ביטול מצד חברת הביטוח לרוב מתרחש כשהתגלתה הונאת ביטוח, כשלא ניתן לגבות תשלום עבורו ביטוח, או לחלופין כשישנו חוב שלא שולם.

    • לא הבנתי את החישובים שלכם, למה לא הכל מכוסה?

      אם חיותא הייתה מכסה כל אירוע, הרי שהעלות השנתית הייתה גבוהה יותר. העדפנו לכסות את המצבים הנפוצים ביותר, במחיר שווה לכל כיס.

    • למה אין פשוט פירוט של כל מה שמכוסה, וזהו?

      חיותא הציבה לעצמה מטרה להיות שקופה וצפויה מראש בכל מה שקשור לכיסוי הביטוחי. חשוב לנו שיקראו את הפוליסה, לשים דגש במה שלא מכוסה ולפרט את התנאים הכלליים של הביטוח. היות שהפוליסה של חיותא מכסה מגוון רחב מאוד של מחלות, תאונות ופציעות, לא ניתן היה לפרט הכל במסגרת תנאי הפוליסה.

    • ואם יש דבר ספיציפי שלא ברור לי?

      זה הגיוני, ואפילו אחראי, לשאול אותנו ולברר. נשמח לתת מענה ולהתייחס ספציפית לנושא שרצית לדבר עליו.

    • האם אתם מכסים בעלי חיים נוספים כמו אוגרים, סוסים ותוכים?

      אנו ממוקדים כרגע בכלבים וחתולים, ויש עוד הרבה עבודה לעשות! אבל אולי בהמשך נוכל לבחון ביטוחים של חיות מחמד נוספות. אם נעשה זאת, נשמח לספר לך ממש כאן באתר. אז נראה אותך פה בקרוב?

    • למה לא ניתן לרכוש ביטוח מלא לכלב או חתול מעל גיל שמונה?

      השאיפה שלנו בחיותא היא לבטח כמה שיותר כלבים וחתולים בישראל – במחיר שווה לכל כיס, בכיסוי רחב ככל הניתן, למשך כל חייהם. כשכתבנו את הפוליסה, הבנו שאם נבטח כלבים וחתולים מבוגרים, זה יהפוך את הביטוח ליקר מדי עבור רוב בעלי הכלבים והחתולים. הסיבה היא שחתולים וכלבים מבוגרים נוטים להיות חולים יותר.

      אבל מכיוון שהיה לנו חשוב שכלב או חתול שבוטחו יוכלו להיות מכוסים גם כשיגיעו לגיל זיקנה, חישבנו את הביטוח כך שכלבים וחתולים שבוטחו לפני גיל שמונה יוכלו להנות ממנו גם לאחריו. כלבים מעל גיל שמונה, בשלב זה, יכולים להצטרף למסלול תאונות ואנו מקווים שבעתיד נוכל לכתוב פוליסה שתיתן מענה מקיף יותר לכלבים לחתולים מבוגרים שרוצים להצטרף אחרי גיל 8 לביטוח מחלות.

    • מה אתם לא מכסים?

      יש מספר מצבים שבהם הביטוח לא יכסה אירוע רפואי. למשל, בפרק ב’ בפוליסה מפורטים ברשימה מצבים שהביטוח לא מכסה. לדוגמה, אנחנו לא מכסים בעיות התנהגות -אם כלב סובל מחרדת נטישה והווטרינר רשם לו כדורי הרגעה – הביטוח לא יכסה את עלותם. דוגמה נוספת היא תחום ההריון וההמלטה, שהביטוח לא מכסה – אם כלבה תזדקק לניתוח קיסרי – לא נכסה את עלותו. בנוסף לרשימת ההחרגות, חשוב לזכור שהביטוח אינו מכסה מצבים רפואיים שקרו לראשונה לפני הכניסה לביטוח וחלה בהם החמרה, או שהתרחש אירוע רפואי נוסף הקשור בהם.

    • למה אין כיסוי למצבים רפואיים קודמים?

      ביטוח לא נועד לכסות אירועים שכבר קרו. אם היה, לא באמת יהיה טעם להירשם לביטוח, אלא אם משהו כבר קרה. על אותו העיקרון אם חלילה פרצו לביתו של אדם, האם יוכל להתקשר לאחר מכן לחברת הביטוח, לבקש להצטרף ושיכסו לו את עלויות הנזקים של הפריצה שכבר קרתה? התשובה ברורה מאליה.

    • אז מה בעצם נחשב אירוע רפואי קודם? כל טיפול שמופיע בתיק הרפואי?

      מצב רפואי קודם הוא כל פציעה שקרתה לחיית המחמד או מחלה שחלתה בה, או הראתה תסמינים שלה לפני ההצטרפות לביטוח.

    • אז איך אתם מחליטים אם יש או אין קשר?

      אם יש חשד שאירוע כלשהו קרה לפני תחילת הביטוח – וטרינר סוקר את המידע הרפואי, וחוות דעתו בנושא היא זו שמכריעה. אם וטרינר מצא שאין קשר בין אירוע שקדם לתקופת הביטוח לבין אירוע חדש נכסה את התביעה. לפעמים, כשיש מחלוקת בעניין, או כשהוטרינר אינו בטוח, נפנה לחוות דעת נוספת של וטרינר אחר.

    • למה לא מכסים חיסונים וטיפולים שוטפים?

      הביטוח של חיותא נועד לשמש מענה בעת צרה כמו תאונה או מחלה לא צפויה. חיסונים וטיפולים שוטפים הם גם צפויים מראש, וגם זולים יותר. אם היינו מחליטים לכסות חיסונים, לדוגמה, היינו צריכים לגלם את העלות שלהםם בעלות הביטוח, וזה היה מייקר אותו. הביטוח של חיותא מועיל לך וגם לווטרינר שלך. לך – היא חוסכת כסף, לווטרינר – הוא מאפשר לתת את הטיפול הכי טוב, גם אם הוא יותר יקר.

    • הכל מכוסה בחיותא? כל דבר?

      הביטוח של חיותא מצטיין בכיסוי מחלות ותאונות לא צפויות. כמו לכל ביטוח, יש לו תנאים והחרגות שבתכנון הביטוח הושארו בחוץ, כדי לשמור על מחיר משתלם עד כמה שאפשר. בסופו של דבר, היה לנו חשוב לכסות מגוון גדול ככל האפשר של בעיות רפואיות, שהן גם השכיחות ביותר בקרב כלבים וחתולים. לכן, למשל, איננו מכסים הריון והמלטה. רוב הכלבות בישראל מעוקרות, ואם היינו מכסים ניתוח קיסרי, למשל, היינו צריכים לייקר את הפוליסה עבור כולם.

    • למה יש אותיות קטנות?

      בפוליסה של חיותא האותיות הקטנות מופיעות באותו הגודל כמו שאר האותיות. את חלקן אפילו צבענו באדום! יתרה מכך, במקום להעמיס על פירוט תנאי הפוליסה את כל מה שהיא מכסה, חשבנו שיהיה נכון יותר להתמקד במה שלא, כדי למנוע אי הבנות ואכזבות מאוחר יותר. חיותא מחזירה בכל שנה סכומים עצומים של כסף ללקוחות, ושמחה לעשות זאת. אבל הפוליסה, כמו כל שירות, חייבת להציב גבולות כדי להמשיך להעניק שירות למי שזקוק לו. אז כדאי לקרוא את תנאי הפוליסה, ואם יש לך שאלות, תמיד נשמח לענות ולהסביר (אפילו שוב ושוב, כמה שנדרש), כדי שהכל יהיה ברור ושקוף.

  • claims
    תביעות

    • מי מטפל בתביעות בחיותא?

      בתביעות בחיותא מטפל צוות שהוכשר לכך ויושב במשרדי חיותא. חברי הצוות מתווכים בין הלקוח לבין הווטרינר של חיותא וחברת הביטוח. האחריות שלהם היא לוודא שכל אחד מהצדדים מילא את החלק שלו בטיפול בתביעה, ולדאוג שהיא תטופל בהקדם, ביעילות ובלי טעויות.

    • איך אפשר לדעת אם צריך להגיש תביעה?

      אם הכלב או החתול שלך מבוטח בחיותא, והיה אצל הווטרינר בגלל שהוא חולה, לא מרגיש טוב או חווה טראומה כלשהי, וחוייבת בתשלום עבור הטיפול בו, ייתכן שמגיע לך החזר כספי מהביטוח. אפשר פשוט להיכנס לאיזור האישי, לענות על מספר שאלות ולטעון את המסמכים הנדרשים. זה הליך פשוט וקצר, שבסיום העיבוד שלו ניידע אותך אם מגיע לך כסף מחיותא.

    • באיזה שלב לדבר איתכם אם יש לי תביעה?

      אנחנו תמיד זמינים לסייע ונכונים לענות על כל שאלה לאורך הדרך. הגשת התביעה צריכה להתבצע לאחר שהסתיים הטיפול בחיית המחמד. אם מדובר באירוע שעתיד להימשך, כמו מחלה כרונית, לדוגמה, אפשר לעדכן אחרי שהאבחון והטיפול המרכזיים הסתיימו.

    • כמה זמן נמשך הטיפול בתביעה?

      לרוב אנחנו מטפלים בתביעה בתוך מספר ימים. במקרים מורכבים, למשל כשנדרשת לנו חוות דעת נוספת, משך הטיפול מתארך.

    • מה צריך כדי להגיש תביעה?

      את ההיסטוריה הרפואית המלאה של חיית המחמד, לרבות סיכום ביקור של הטיפול שבגינו תובעים, פירוט כל הממצאים הרפואיים הקשורים במקרה שבתביע וחשבוניות מפורטות, כפי שיבקש הבוט באזור האישי בתהליך הגשת התביעה. אל דאגה – אם אחת מהדרישות לא ברורה, אחד מחברי הצוות שלנו יסביר לך הכל.

    • מה אם אין לי היסטוריה רפואית מלאה?

      בדרך כלשהי חייבת להיות לצוות שלנו האפשרות לבחון את ההיסטוריה הרפואית של חיית המחמד. כדי לעשות זאת, יצטרך להסתמך על מסמך מפורט כמו התיק הרפואי. תיק רפואי הוא חלק בלתי נפרד מאופן ההתנהלות במרפאה וטרינרית, וחשוב שתהיה לך הגישה אליו, בלי שום קשר לביטוח. אם אין לך תיק רפואי, מכל סיבה – נוכל לספק לך מגוון אלטרנטיבות. אפשר להתייעץ על כך טלפונית עם צוות חיותא.

    • מה בדיוק אתם עושים עם התביעה שלי?

      בשלב הראשון הצוות אוסף את החומרים שסיפקת לו, ומוודא שמתקיימים התנאים הבסיסיים הנדרשים כדי להגיש תביעה. למשל, שלא הגשת תביעה על מחלה בזמן תקופת האכשרה, שהפוליסה שלך בתוקף, שהחשבוניות מובנות ושהחומר הרפואי מספיק. לאחר מכן מועבר החומר בצורה מסודרת לווטרינר חיותא, שלומד את האירוע הרפואי, בודק שלא החל לפני ההצטרפות לביטוח, בודק את ההתאמה בין הטיפולים לבין החשבוניות שהונפקו במרפאה, ובסופו של דבר מחווה את דעתו על אישור התביעה ומחזיר את הטיפול בתביעה לצוות התביעות, . בשלב הבא צוות חיותא מעביר את הממצאים ואת חוות הדעת לחברת הביטוח, וזו סוגרת קצוות אחרונים – מעבירה את הכסף או לחלופין את מכתב הדחייה, ומחזירה את התביעה שוב לצוות חיותא, שמעדכן את הלקוח וסוגר את הטיפול.

    • איך אדע שהתביעה שלי אושרה?

      עם אישור התביעה והעברת הכסף לחשבונך, נעדכן אותך בהודעת SMS ומייל.

    • אתם דוחים הרבה תביעות?

      לשמחתנו, אחוז הדחיות שלנו נמוך. חלק מזה נובע מכך שאנחנו פועלים כל הזמן כדי להסביר את הפוליסה, ולהיות שקופים ככל האפשר לגביה. עם זאת, קורה שמוגשות לנו תביעות שאינן עומדות בתנאי הפוליסה. למשל, אם לקוח מגיש תביעה על טיפול באשך טמיר, על אף שבפוליסה מצוין שזה מצב שאינו מכוסה. גם תביעה שהוגשה בגין מחלה בתקופת האכשרה תידחה, על אף שברור מראש שלא הייתה אמורה להיות מוגשת. אנו מאמינים שככל שנהיה ברורים ושקופים יותר באשר למקרים שהביטוח מכסה ומה שלא –מספר הדחיות יהיה נמוך יותר. ברור לנו שהביטוח צריך לכסות כמה שיותר טיפולים רפואיים, והמחיר שלו צריך להישמר אטרקטיבי ונגיש למקסימום בעלי כלבים וחתולים. על האיזון בין העקרונות הללו – אנחנו אחראים.

    • דחו את התביעה שלי. מה עושים?

      זה תמיד מצער אותנו כשאין לנו היכולת לעזור לכלב או חתול שמבוטחים אצלנו. לעיתים קורה שאין לנו אפשרות לאשר תביעה. למרות זאת חשוב לדעת שאנחנו כאן בשבילך בעתיד אם חלילה חיית המחמד שלך תחלה או תיפצע, ונעשה הכל כדי לעזור לך ולהוכיח עד כמה הביטוח יכול להיות יעיל. בינתיים אנחנו מקווים שחיית המחמד שלך תישאר בריאה ושלא תזדקקו לנו.

      לדעתך הדחייה לא מוצדקת? אפשר להגיש ערעור, בצירוף מכתב מהווטרינר, שתומך בהבהרת הטעות שנעשתה לדעתך בטיפול בתביעה. אם לדעתך חסר מידע, או לא היה שיקוף ראוי של הטיפול הרפואי בחומר שהעברת לנו –מידע חדש יכול להשפיע (לכן חשוב מלכתחילה לספק את כולו). אפשר לפנות לצוות חיותא שינחה אותך כיצד להתנהל במצב כזה.

    • זה לא האינטרס שלכם לדחות תביעות?

      אנחנו לא דוחים תביעה שאיננו בטוחים שצריכה להידחות. אנחנו גם לא מאשרים תביעה שאיננו בטוחים שצריכה להיות מאושרת. בחינת התביעות לעומקן היא אחריות שיש לנו לא רק כלפי חברת הביטוח אלא גם כלפי הלקוחות המשלמים האחרים. אם נאשר תביעות רק מתוך מוטיבציה לרַצות את הלקוחות שלנו, בסופו של דבר הביטוח יתייקר, אנשים יפסיקו לרכוש אותו, קופת הביטוח תתרוקן וחיותא תיסגר. זו הסיבה שלא הכל יכול להיות מכוסה, וזו גם הסיבה שלא כל תביעה יכולה להיות מאושרת.

      יתרה מכך, דחיית תביעה שלא בהתבסס על תנאי הפוליסה אלא על שיקולים אחרים, חוטאת למטרת הביטוח וסותרת את האמונה שלנו במוצר. אנחנו תמיד נשאף להיות ישרים עם הלקוחות שלנו.

  • paymentsAndBilling
    המחירים והתשלומים

    • איך מתבצע התשלום על הפוליסה של חיותא?

      התשלום על הפוליסה של חיותא הוא עבור שנת ביטוח אחת. אפשר לחלק אותו לתשלומים, ואפשר לשלם אותו במלואו בתחילת השנה. את התשלום מומלץ לבצע באמצעות כרטיס אשראי כיוון שהחלוקה לתשלומים מתבצעת ע“י חברת הביטוח ואינה משפיעה על המסגרת.

    • באיזה תאריכים יורדים החיובים של חיותא?

      בתשלום באמצעות כרטיס אשראי סליקת החיוב החודשית מתבצעת ביום העסקים האחרון של החודש. מהחשבון יועבר הכסף במועד שבו הוסכם בין הלקוח לבין חברת האשראי שלו.

      בהוראת קבע בנקאית הבקשה לתשלום נשלחת לבנק ב-10 בכל חודש.

    • איך נקראים החיובים של חיותא כשהם יורדים בחשבון הבנק שלי?

      החיובים יורדים על שם “שומרה חברה לביטוח”.

    • מה אם אני רוצה לשלם בכל חודש?

      אין בעיה – במקרה כזה מחלקים את התשלום ל-11 או ל-12 תשלומים.

    • מה קורה אם הכרטיס שלי נחסם?

      אפשר ליצור קשר עם צוות חיותא ולספק אמצעי תשלום חלופי.

    • מה אם החלפתי כרטיס אשראי?

      פשוט צריך ליצור איתנו קשר, ונעדכן אותו בשבילך בחברת הביטוח.

    • האם אפשר לשלם בהוראת קבע בנקאית?

      בהחלט כן. אפשר לשלוח הוראת קבע דרך אפליקצית הבנק שלך, או לחלופין להחתים את הבנק על טופס שנספק לך ולהחזיר אותו אלינו.

    • למה אי אפשר לשלם עם כרטיס דיירקט?

      חברות האשראי לא מאפשרות חלוקת תשלומים בחיובי דיירקט, כיוון שזה סותר את מטרת הכרטיס. על אותו העיקרון, הן גם לא מאפשרות חיוב הוראת קבע. גם אם התשלום הוגדר כתשלום אחד, מדובר בחיוב שמטבעו הוא הוראת קבע, מכיוון שהוא מתחדש בכל שנה.

    • האם אוכל לשלם את כל הכסף בהעברה בנקאית?

      בהחלט, אם העברת את הסכום השנתי במלואו, בצירוף אסמכתא לכך.

    • מה הכוונה ב”השתתפות עצמית”?

      השתתפות עצמית היא סכום שאנחנו מקזזים מהחזר התביעה, והוא נועד, בין השאר, לאכוף סכום מינימום שממנו ניתן להגיש תביעה. ההשתתפות מחושבת מסך כל הטיפולים שקיבלה חיית המחמד, והביקורים אצל הווטרינרים, המומחים ומרכזי החירום, בשל אירוע רפואי ספציפי.

      לדוגמה, אם חלילה נשברה לכלב הרגל, והווטרינר טיפל בו אך ביקש לפנות גם למומחה – שני נותני השירות, הווטרינר והמומחה, נכנסים תחת אותה התביעה, כי שניהם נועדו לטפל ברגל שנשברה. מתוך סך העלויות באירוע הרפואי מחושב סכום ההחזר, וממנו מקוזזת ההשתתפות העצמית.

    • למה אתם מבקשים שאשלם השתתפות עצמית?

      ביטוח במהותו נועד לאפשר למבוטח ולמבטח לשאת יחד בעול ההוצאות הרפואיות. מהרעיון הזה נגזר, שעל ההוצאות הקטנות מגובה ההשתתפות העצמית (אלה שבעצם אין עליהן החזר) – ישלם הלקוח, ועל אלה שגבוהות ממנו – ישלם בעיקר הביטוח, והמבוטח משתתף באחוז מסוים מההחזר שמגיע לו. באחד ממסלולי ההשתתפות העצמית של חיותא למשל, נהוג לגבות השתתפות עצמית בגובה 10% מהתביעה, בסכום מינימלי של 250 ש”ח. גובה ההשתתפות העצמית מחושב מראש לעלות הפוליסה השנתית. זו הסיבה שבחיותא יש גם אפשרות לבקש השתתפות עצמית נמוכה, ולשלם יותר בכל שנה, ולהפך, לשלם השתתפות עצמית גבוהה אך ליהנות מעלות שנתית נמוכה יותר.

    • ואם אני רוצה שההשתתפות העצמית תהיה נמוכה יותר?

      אפשר לבקש מסלול השתתפות עצמית נמוך, ולשלם יותר על הביטוח בכל שנה. ההחלטה בין המסלולים היא בעיקר עניין של שיקול אישי ונוחות שלך.

    • אז על כל ביקור וטיפול אצל הווטרינר תגבו ממני השתתפות עצמית מחדש?

      לא. ההשתתפות העצמית מחושבת מגובה ההחזר הכולל על תביעה – גם אם כללה בתוכה עשרה ביקורים אצל הווטרינר בסופו של דבר היא מחושבת ביחס להוצאה המצטברת על אותו האירוע.

  • aboutChayuta
    על חיותא

    • מה מיוחד בביטוח חיות המחמד של חיותא?

      הביטוח של חיותא הוא ביטוח חיות המחמד המקיף והמקצועי בישראל. אחרי מספר שנים של עבודה קשה מאוד, אפשר להגיד שחיותא הצליחה להקים ביטוח שווה לכל כיס, שנותן מענה אמיתי לבעלי כלבים וחתולים בארץ שחיית המחמד שלהם נקלעה לצרה ונדרש סכום כסף גבוה כדי להצילה. צוות חיותא מגויס ומסור, ומורכב מהורים לכלבים ולחתולים, שמאמינים בביטוח וראו מקרוב עד כמה הוא עוזר בשעת צרה. השירות שנותן הצוות הוא מהטובים בתחום הביטוח – מספיק לקרוא עלינו ברשת כדי להבין.

    • אז חיותא מחזירים לי את הכסף מהכיס שלהם?

      בעוד שנציגי חיותא המסורים דואגים להחזיר לך כסף, בהתאם לתנאי הפוליסה, הביטוח עצמו מתבצע דרך חברת “שומרה”. מדובר בביטוח לכל דבר ועניין, הכפוף למפקח על הביטוח ולמשרד האוצר. שומרה היא החברה המבטחת – היא זו שגובה את הפרמיה השנתית ובבוא העת גם מחזירה לך את כספי התביעות. סוכנות הביטוח חיותא משווקת את הביטוח ומתווכת בין הלקוח לבין החברה. ביחד עם שומרה הצלחנו להביא בשורה חדשה לעולם הביטוח, לא רק בכך שמדובר בביטוח חיות מחמד, אלא בתקשורת עם הלקוחות שלנו, שנעשית ביעילות, במהירות, במסירות ובמקצועיות.

    • לאילו וטרינרים אפשר לגשת עם הביטוח של חיותא?

      מבוטחי חיותא מוזמנים לגשת לכל וטרינר, מומחה, מרכז רפואי או מרכז חירום בארץ. הביטוח של חיותא מאפשר לכל הלקוחות לבחור את הווטרינר שעליו הם סומכים ושנוח להם להגיע אליו. זה נכון גם לגבי מרכזי חירום בשעת הצורך וגם לגבי מומחים (על סמך הפנייה מהווטרינר). המשמעות היא שבשעת חירום אפשר לפעול להצלת חיית המחמד שלך, בלי להתעכב על חיפוש מרפאות ומרכזי חירום בהסדר.

    • ואם צריך לפנות למומחה או מרכז חירום עכשיו עכשיו?

      פשוט – משתמשים באמצעים המקובלים (אינטרנט, הווטרינר שלך, המלצת חברים) כדי לברר לאן לגשת – ולשם ניגשים. לא צריך לקבל אישור מחיותא. קודם כל דואגים להציל את חיי הכלב או החתול שלך, ורק אחר כך מגישים תביעה דרך האזור האישי באתר (אפילו בקלות). אנו ממליצים להכין מבעוד מועד רשימה של מרכזי חירום באזור שבו גרים או שאליו נוסעים, כדי שבשעת הצורך יהיו לך מספר טלפון וכתובת זמינים, ללא עיכוב.

    • כמה זמן חיותא קיימת?

      ביטוחי חיותא נמכרו לראשונה במרץ 2016.

    • מי האנשים שעובדים בחיותא?

      בחיותא יש מחלקות שונות ובעלי תפקידים מגוונים שעובדים יום יום כדי לקדם ולקיים את חיותא, כך שתוכל להמשיך לספק שירות איכותי ללקוחותיה: צוות שיוצר קשר עם מתעניינים לגבי הביטוח, ומוסר להם את המידע הנדרש כדי לצרפם לביטוח; צוות שמטפל בתביעות מהגשתן ועד סיום הטיפול בהן; צוות שירות לקוחות שמוסר מידע ללקוחות קיימים; וטרינרים שבודקים תיקים רפואיים ועוזרים במתן חוות דעת על תביעות; אנשי שיווק ותוכן שאחראים על ניהול אתר האינטרנט, דף הפייסבוק וחשבון האינסטגרם, ועל יצירת תכנים מעניינים עם ערך מוסף ללקוחות חיותא; ומפתחי מערכות מידע וניהול של החברה, שאחראים על שיפור התשתיות שבהן לקוחות חיותא משתמשים כדי להתנהל מול הביטוח.

    • במה חיותא שונה מכל הביטוחים האחרים?

      ההבדל הגדול ביותר בין חיותא לשירותי ביטוח חיות אחרים הוא שמדובר בחברה שכל כולה מוקדשת לביטוח חיות. הייחודיות הזו הובילה אותנו להיות ספקי שירות מעולים, שמכירים היטב את קהל הלקוחות שלהם, יודעים מה חשוב לו ודואגים לתת לו את המענה החם והמהיר ביותר. באופן טבעי, מכיוון שאנחנו עושים הכל כדי שהלקוחות של החברה יהיו מרוצים, אנו שמחים על הביקורות החיוביות שלקוחות חיותא כותבים עלינו בגוגל ובפייסבוק.

    • מה דרוש כדי להצטרף לביטוח חיות המחמד של חיותא?

      מקום טוב להתחיל בו הוא כלב או חתול. אם יש לך אחד כזה, אנחנו כמעט שם! כדי להצטרף לחיותא מספיקה שיחת טלפון אחת עם הצוות שלנו, מענה על שאלון רפואי בנוגע לכלב או לחתול, מסירת אמצעי תשלום (כרטיס אשראי), ובהמשך – העברת היסטוריה רפואית מסודרת מהווטרינרים המטפלים.

    • מה אם אין לי היסטוריה רפואית?

      ישנם מספר פתרונות למצב כזה, והם נגזרים ממה שכן זמין לך, וגם ממה שלא. ייתכן שנבקש ממך לבצע בדיקות שיעזרו לנו (וגם לך) לקבל תמונת מצב ברורה יותר לגבי מצבה הרפואי של חיית המחמד שלך ברגע תחילת הביטוח.

    • בשביל מה אתם צריכים היסטוריה רפואית?

      ההיסטוריה הרפואית עוזרת לווטרינר של חיותא להבין את פרטי התביעה טוב יותר, ולוודא שמתקיימים התנאים הנדרשים כדי לקבל כיסוי. בין השאר, בודק הווטרינר שהאירוע שבגינו מוגשת התביעה קרה לאחר תחילת תקופת הביטוח.

  • vets
    וטרינרים

    • מה עושים וטרינרים בחיותא?

      הווטרינרים בחיותא עוזרים בעיקר בטיפול בתביעות. הם בודקים חומרים רפואיים שלקוחות חיותא מעבירים אלינו, לומדים על הטיפולים השונים ומספקים חוות דעת. הם גם מייעצים לנו ועוזרים בעריכת שינויים ושיפורים בפוליסה, ובדיקות שצריך לערוך בתחום הווטרינריה כדי לגבש החלטות על עתיד הביטוח.

    • לאיזה וטרינרים אפשר לגשת אחרי שביטחתי בחיותא?

      אפשר לגשת לכל וטרינר בעל רישיון תקף בישראל, ולכל מעבדה, מרפאה או בית חולים הפועלים ברישיון משרד הבריאות הישראלי, ונתונים בפיקוח של משרד החקלאות בטריטוריה של מדינת ישראל, כולל בשטחים המוחזקים על ידה, למעט השטחים המוחזקים על ידי הרשות הפלסטינית. לחיותא אין רשימת הסדר, ולכן בכל מה שקשור לכלב או לחתול שלך, יש לך הזכות המלאה לבחור את הווטרינר – מי שנראה לך מקצועי ואמין, שנוח לך להגיע למרפאה שלו.

    • מה אם וטרינר של חיותא לא בטוח בחוות הדעת שלו?

      כשווטרינר של חיותא לא בטוח בחוות הדעת שלו, הוא לרוב יתקשר לווטרינר המטפל של חיית המחמד ויתייעץ איתו, כדי להבין יותר טוב את הטיפולים המפורטים בתביעה. הוא יכול גם לבחור להתייעץ עם וטרינר אחר של חיותא כדי לקבל נקודת מבט נוספת.

  • contact
    יצירת קשר עם חיותא

    • באיזה נושאים אפשר לפנות לחיותא?

      יש לך שאלה בקשר לביטוח? רוצה לקבל עזרה? אנחנו מזמינים אותך ליצור קשר, ונעזור לך בשמחה.

    • לגבי אילו נושאים אי אפשר להתקשר לחיותא?

      הצוות לא יכול לתת עצות רפואיות, להמליץ על וטרינרים, מומחים או מרכזי חירום; הצוות גם לא יכול לספק ייעוץ משפטי.

    • אפשר להתקשר ולהתייעץ בנושאים רפואיים?

      אנחנו ממליצים לך לפנות ישירות לווטרינר האישי שלך (או לווטרינר אחר שזמין לענות על השאלות שלך). צוות שירות הלקוחות שלנו עונה לפניית לקוחות ואינו כולל בתוכו וטרינרים, כך שאין לנו הסמכות ולא יהיה מקצועי מצדנו לתת עצות שלא הוסמכנו לתת.

    • מתי אפשר לפנות לחיותא, ואיך?

      מוקד השירות שלנו פתוח בין השעות 8:30–16:00 בימים א’-ה’. למי שיותר נוח, אנחנו זמינים גם במייל, באתר חיותא ובעמוד חיותא בפייסבוק.

       

       

    • בתוך כמה זמן תענו לי אם אצטרך אתכם?

      אנחנו עושים הכל כדי לענות מהר. מרגע פנייתך, בין אם טלפונית ובין אם בכתב במייל או בפייסבוק, נגיב בתוך יום עסקים אחד, לכל המאוחר. אבל לרוב אנחנו עונים מיד.

    • ומה אם קרה מקרה חירום וצריך ללכת לווטרינר מייד?

      אין צורך לבקש מאיתנו אישור לגשת לווטרינר או למרכז חירום. בעת הצורך, ההנחיה שלנו היא לטפל בחיית המחמד, ולפנות אלינו רק לאחר השלמת הטיפול. חיותא עובדת ומשתפת פעולה בשמחה עם כל וטרינר, מומחה ומרכז חירום בארץ.

  • ט.ל.ח - הכתוב במסמכים אלה בכפוף לתנאי פוליסת חיותא מהדורת פברואר 2018.

  • insurance
    ביטוח חיות מחמד
  • policyChayuta
    הפוליסה של חיותא
  • claims
    תביעות
  • paymentsAndBilling
    המחירים והתשלומים
  • aboutChayuta
    על חיותא
  • vets
    וטרינרים
  • contact
    יצירת קשר עם חיותא
german

לא מצאת תשובה לשאלה שלך? אפשר ליצור איתנו קשר:

testimonial-buildings-blue
flowers-layer flowers-layer