5 טעויות שאתם עושים בגידול הכלב (למרות שאתם רוצים עבורו הכי טוב!)
כולנו אוהבים את הכלב או הכלבה שלנו וחשוב לנו שהם יחיו טוב, אבל קל ליפול למלכודות או תפיסות מטעות שעלולות לפגוע בהם. החלטנו לעשות לכם סדר ולהפוך את החיים של ההולכים על 4 ליותר טובים
נכתב ע״י צוות חיותא
מי שמעולם לא גידל כלב לא יודע כמה אהבה, דאגה וחיבור יש בקשר הזה. נכון, יש לכולנו עוד אנשים בחיים שחשובים לנו, אבל היצור הפרוותי הזה זוכה למקום מיוחד בלב שלנו. למרות כל הכוונות הטובות והאהבה, רבים עדיין נופלים ומעניקים לכלבים שלהם פחות מהטוב ביותר. אספנו עבורכם 5 שגיאות נפוצות כדי שהן ייחסכו מהכלבים שלכם.
טעות #1 – לוקחים את הכלב לכל טיול כי “זה טוב בשבילו”
לא לכל כלב מתאים לרוץ קילומטרים, לא כל כלב יכול ללכת במשך שעות בחוץ, בוודאי לא בכל מזג אוויר וגם – מפתיע – לא לכל מקום אפשר לקחת את הכלב.
למעשה, כשלוקחים את הכלב לטיול, כדאי לברר קודם אם הצמחייה באזור עלולה להזיק לו (ריחרוח ובעקבותיו שאיפה של מלען = זרע שיבולת שועל, למשל, יכולים להיות מסוכנים). צריך להתחשב ביכולת המוגבלת של כלב להתקרר (הוא עושה זאת בעזרת הלחתה בלבד), בכך שהוא לא נועל נעליים שיבודדו את כפות הרגליים שלו מהאספלט הלוהט), בכושרו, במשקל גופו ובמצבו הגופני של הכלב.
בתיאבון, אבל תיזהרו! אפילו את מועד הארוחה של הכלב צריך להרחיק (כשעה מכל כיוון) מפעילות גופנית, כדי להימנע מסיבוב מעי, שמסכן את חייו.
טעות #2 – “לזרום” עם האוכל לכלב
בניגוד למה שאולי נדמה לפעמים, כלב הוא חיה מבוייתת, והוא לא מסוגל להסתדר לבדו בטבע. בדיוק כשם שהוא לא יודע לצוד טרף, הוא גם לא יודע להבחין בין מזון טוב למזון שמסוכן לו. לכן, האחריות על ההזנה של הכלב היא 100% עלינו, בעלי הכלבים. לא נותנים כלאחר יד שאריות משולחן האוכל של בני המשפחה, לא “מפנקים” בשוקולד כשהוא מסתכל עלינו בעיניים גדולות של כלבלב, ולא מעלימים עין מחטיפת עצם במהלך טיול הערב. כל נשנוש כזה עלול לעלות לכלב שלכם ביוקר.
טעות #3 – לחשוב שבעיות בהתנהגות של הכלב יסתדרו מעצמן
גם כלבים זקוקים לחינוך. לפעמים אפילו חינוך נוקשה וקפדני.
אין שום צורך שתהפכו את הכלב שלכם לרובוט, וברור שלכל כלב יש אופי משלו. אבל יש התנהגויות שחייבות תיקון. בין אם מדובר בהתנהגויות שמסכנות אחרים, ובין אם בהתנהגויות שמסכנות את הכלב עצמו. אם הכלב שלכם מפוחד ותוקפני, הוא עלול לפגוע במישהו עד כדי כך שתצטרכו לשאת בפיצויי נזק. באותה המידה הוא יכול לתקוף חיית בר כמו נחש או עקרב, ולהיפגע בעצמו.
הכלל החשוב ביותר, גם אם החלטתם להיעזר במאלף מקצועי, זכרו שעיקר העבודה הוא שלכם. עליכם לנהוג בעקביות ולהתאמן באופן סדיר ביחד עם הכלב, כדי לשמר את התוצאות.
טעות #4 – לחשוב שהשיניים של הכלב “אמורות להיות בסדר”
רוב האנשים אוהבים כלבים. אבל רובם לא אוהבים שכלבים מלקקים אותם. הריח שנשאר אחרי נשיקה רטובה של כלב, הוא אחד הדברים המצחינים שהיקום ברא.
החוויה הזו, שרובנו נתקלנו בה, גורמת לנו לחשוב ש”ככה זה וזה מה יש”. אבל לא. הפה של הכלב שלכם יכול (וצריך!) להיות נקי, ממש כמו שלכם.
כלב זקוק לתחזוקה שוטפת של השיניים והחניכיים. מעבר לטיפול של הסרת אבנית אצל הווטרינר, יש להקפיד על צחצוח בכל ערב בעזרת מברשת שיניים (אפשר גם להוסיף משחת שיניים וטרינרית בטעם בשר, לצורך השגת שיתוף פעולה מצד הכלב), ואפשר להיעזר בחטיפים דנטליים ייעודיים, שמסירים באופן מכאני את האבנית, אם הצטברה כזו.
טעות #5 – חושבים ש”יהיה בסדר” ולא משקיעים בביטוח בריאות לכלבים
הכלב שלכם אחלה, כן? אבל הוא כלב, וחלק מהגדרת התפקיד שלו כוללת אכילת גרביים, נבירה בשיחים וריצה עם הפנים לתוך חתול (מה שמצחיק בסרטים מצוירים מסתיים במציאות בשריטות ונזק קשה לעיניים); היי, החייתיות היא חלק מהקסם שלו, אבל אסור לשכוח שהיא שמה אותו בסיכון לפציעה. זה עוד לפני שהזכרנו את העובדה שהוא מזדקן יותר מהר מאיתנו, מה שאומר שבעיות רפואיות של “זיקנה” יופיעו יותר מהר ממה שאתם מתארים לעצמכם (גם אם אתם לא מאמינים ב”שנות כלב”, אי אפשר להכחיש שכלבים חיים פחות שנים מבני אדם). בדיוק מהסיבות האלו, ראוי וחשוב שתהיו מכוסים, כבר מהרגעים הראשונים שלכם עם הכלב שלכם.