whatsapp
bg bg
arrow-back חזרה

המדריך השלם לביטוח בריאות עבור חיית המחמד שלכם

מה עובר לכם בראש כשאתם רואים פרסומת או פוסט שמנסה לשכנע אתכם לעשות ביטוח בריאות לחיית המחמד שלכם? אם אתם מאלה שחושבים “וואלה, גאוני. איך לא חשבתי על זה קודם?”, תוהים ביניכם לבין עצמכם “ביטוח? מה כבר יכול לקרות לבטטת הכורסה השעירה שלי”? , או דווקא יותר בכיוון של “מוגזם לגמרי, אולי באמת נפתח להם גם קרן פנסיה וזהו?” – לא משנה איפה אתם ממוקמים על הסקאלה, המומחים של חיותא כאן עם המילון השלם לכל המסתבכים והמתלבטים – מה זה בכלל ביטוח רפואי ולמה אתם צריכים אותו, מה הוא מכסה (ומה לא), למה ביטוח ולא תוכנית חסכון, מה הקטע עם מצבים רפואיים קיימים ומה זה פרמיה, השתתפות עצמית ותקרת כיסוי.
מוכנים? יאללה, מתחילים.

writer-avatar

נכתב ע״י צוות חיותא

14/03/2023
icon-read

8 ד׳ קריאה

אז מה זה בכלל ביטוח רפואי לחיות מחמד? 

אנחנו יודעים שהאהבה לחיית המחמד שלכם היא פרייסלס. הבעיה היא שהטיפולים הרפואיים שאמורים לשמור על הבריאות שלה קצת פחות. תחשבו רגע ביטוח רפואי לבני אדם, רק שהפעם זה עבור החתול או הכלב שלכם. זה אומר שבכל פעם שחיית המחמד שלכם תזדקק לטיפול רפואי כתוצאה מפציעות, תאונות או מחלות, הביטוח יכסה חלק גדול מההוצאות ואתם תוכלו לא רק לישון בשקט, אלא גם לדעת שהיא קיבלה את הטיפול הרפואי הטוב ביותר. בדיוק כמו כל שאר בני המשפחה בבית.

לגדל חיית מחמד זה עסק לא זול בכלל, בעיקר בכל מה שקשור בהוצאות הרפואיות. הרפואה הווטרינרית התפתחה מאוד בשנים האחרונות ויכולה להציע לחיית המחמד שלכם פתרונות רפואיים שיכולנו רק לחלום עליהם לפני עשור. אבל הפתרונות המתקדמים האלה עולים כסף. הרבה כסף. אז נכון, ביטוח רפואי לא יכול למנוע את הבלתי צפוי, אבל הוא בהחלט יכול לעזור לכם להוציא את השיקול הכלכלי מהתמונה ולא להתלבט בכלל בביקור הבא שלכם אצל הווטרינר. 

איך זה עובד?

די פשוט: אתם עושים ביטוח לחתול או לכלב שלכם, בוחרים את סוג הכיסוי (“מחלות ותאונות” או “תאונות בלבד”) ואת ההחזר החודשי שמתאימים לכם ומקווים שלא תצטרכו לפנות לחברת הביטוח אבר. אבל מכיוון שאנחנו לא חיים בעולם אוטופי ודברים בלתי צפויים קורים כל הזמן, ברור שזה רק עניין של זמן עד שתצטרכו להגיש תביעה לחברת הביטוח שלכם, בתנאי כמובן שתקופת האכשרה שלכם אכן הסתיימה (אל תדאגו, נפרט על זה עוד בהמשך). הביטוח עובד לרוב על פי מודל של החזר הוצאות. זה אומר שאתם קודם משלמים לווטרינר או למרכז החירום ורק אז מעבירים לחברת הביטוח את החשבונית כדי לקבל החזר. גובה ההחזר יהיה תלוי בתקרת הכיסוי השנתית ובמסלול ההשתתפות העצמית שבחרתם כשהצטרפתם לביטוח. נשמע לכם מורכב? ממש לא. בהמשך נסביר הכל. 

למה לי לבטח את חיית המחמד שלי?

אין הרבה דברים וודאיים בעולם הזה. אבל אם בכל זאת צריך למנות כמה, אז מחר כנראה תזרח השמש ו….1 מתוך 3 כלבים או חתולים יזדקק לטיפול חירום יקר במיוחד. הדברים שגורמים לנו לאהוב את הכלבים והחתולים שלנו הם בדיוק הדברים שגם מעמידים אותם בסיכון – לרוץ לכביש? מרגש! גרב צבעוני? מסקרן! קפיצה מהחלון? חובה לנסות!

 חיית המחמד שלכם סומכת עליכם. היא לא יכולה להגן על עצמה. היא גם לא יכולה לדבר ולספר לכם מה בדיוק כואב לה. זה הופך את תהליך האבחון שלה לארוך ויקר במיוחד. אם תוסיפו לזה את העובדה שבעלי כלבים מוציאים כיום פי 2 אצל הווטרינר מכפי שהוציאו לפני עשר שנים, ברור למה ביטוח בריאות לחיית המחמד שלכם הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להימנע משיקולים כלכליים שיכריעו בין טיפול מצוין לטיפול שאתם יכולים להרשות לעצמכם, בין החלמה חלקית להחלמה מלאה.

למה ביטוח ולא תוכנית חיסכון?

הו, שמחים ששאלתם. אז נכון, גם לביטוח וגם לתוכנית חיסכון יש את היתרונות והחסרונות שלהם, אבל השאלה היא- מה הכי מתאים לכם ולחיית המחמד שלכם? באופן תיאורטי, לשים בצד קצת כסף כל חודש (או כמו שסבתא שלכם בטח היתה אומרת, “גרוש לבן ליום שחור”) נשמע כמו אחלה רעיון. באמת. אבל בואו נגיד שהצלחתם כבר לחסוך 3,500 ש”ח (ריספקט!), לפני שגיליתם שלכלב שלכם יש פריצת דיסק ועכשיו עומדות בפניכם שתי אופציות. האופציה הזולה יותר כוללת משככי כאבים ומנוחה מוחלטת למשך 6 שבועות. אומנם הוצאה זולה, אבל הסיכון? זה עלול לחזור, ובגדול. מולה יש את האופציה היקרה והטובה יותר של ניתוח שימנע החמרה בעתיד, אבל יעלה לכם לפחות 15,000 ש”ח. פתאום אותם 3,500 ש”ח שחסכתם הם רק טיפה בים, מה? עם חיותא, יש 30,000 ש”ח שמחכים לכלב שלכם בצד מהרגע שהביטוח נכנס לתוקף ולא בעוד ארבע שנים (שזה בערך הזמן שייקח לכם לחסוך סכום כזה). 

ונגיד שכן הצלחתם לחסוך הרבה יותר ולכסות את עלות טיפול החירום. מה אם זה יקרה שוב? ושוב? ושוב? כשמדובר בכסף שלכם, בטוח תחשבו פעמיים (או אפילו יותר). היופי בביטוח הוא שהוא מאפשר לכם להשתמש בכסף של מישהו אחר ולא בכסף שלכם. בלי להסס לרגע. וחוץ מזה, לא עדיף לכם לקחת את כל מה שחסכתם ולבזבז אותו על בטן גב בקריביים? 

מה מכסה ביטוח הבריאות?

חברות שונות מציעות כיסויים ביטוחיים שונים ולכן חשוב להיכנס לפרטים (כולל האותיות הקטנות), לערוך השוואות ולהחליט מהו הכיסוי שהכי מתאים לכם ולחיית המחמד שלכם. בעולם הביטוח לחיות מחמד, יש 2 סוגים של ביטוח רפואי:

  • ביטוח רפואי כללי לחיית המחמד
  • ביטוח צד ג’ שמגן עליכם, בעלי הכלבים, בפני תביעות במידה והכלב שלכם תקף חיה אחרת, אדם זר, או גרם לנזק לרכוש. 

 יש חברות המאפשרות לרכוש ביטוח רפואי בנפרד, ללא צד ג’, ויש כאלה המחייבות את שניהם. בחיותא, תוכלו לרכוש ביטוח רפואי כללי בנפרד וביטוח צד ג’ בנפרד. או את שניהם יחד, כמובן. 

ומה בדיוק מכוסה תחת אותו ביטוח רפואי כללי, אתם שואלים? אז ככה: בדרך כלל, תאונות, מחלות, פציעות, אשפוזים, ניתוחים, טיפולי חירום, בדיקות דם ומעבדה, בדיקות הדמיה, בדיקות בבתי חולים, התייעצות עם רופאים מומחים ומעקב אחרי הליכים רפואיים שונים. אבל כמו שאומרים, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים ולכן חשוב לבחור תוכנית המציעה כיסוי מלא, מכף רגל עד זנב, בדיוק כמו התוכנית שמציעה חיותא. כיסוי ביטוחי אמיתי בסטנדרט של רפואה פרטית. זה אומר כל טיפול שנדרש בעקבות פגישה בלתי צפויה, בלי אותיות קטנות ובלי לעגל פינות. חיותא מציעה כיסוי שנתי של 30,000 ש”ח שכולל תרופות, ימי אשפוז, בדיקות וביקורים אצל הווטרינר, בדיקות מומחים, טיפולי סרטן, מחלות גזע, בדיקות דם והדמיה, טיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה כחלק משיקום אחרי הליך רפואי, מזון רפואי, נזקי שיניים מתאונה ועוד …הכל ללא הגבלה ובכפוף לתקרת הכיסוי השנתית. 

ומה לגבי ביטוח צד ג’? הביטוח של חיותא יכסה כל נזק שגרמה חיית המחמד שלך למישהו אחר- עד לסכום מקסימלי של מיליון ש”ח למקרה ולשנה. כן, מה ששמעתם.

מה לא מכסה הביטוח? 

בדיוק כמו בביטוח האנושי, הביטוח הרפואי לחיות מחמד אינו מכסה מצבים רפואיים קיימים- כלומר, מצבים או סימנים קליניים שהופיעו לפני שרכשתם את הכיסוי הביטוחי או במהלך תקופת האכשרה שלכם. בנוסף, כל חברות הביטוח אינן מכסות טיפולים שבשגרה (חיסונים), טיפולים אסתטיים, עיקור/ סירוס, הריון והמלטה, וטיפולים התנהגותיים/אלטרנטיביים. הסיבה פשוטה- אם הביטוח היה מכסה כל מצב שבשגרה, המחיר שלו היה יקר הרבה יותר.

מונחי ביטוח שכדאי להכיר

תקרת כיסוי שנתית– הסכום השנתי המקסימלי עבורו תוכלו לקבל כיסוי. חיותא מעניקה עד 30,000 ש”ח לשנה במסלול תאונות ומחלות.

השתתפות עצמית– ביטוח במהותו נועד לאפשר למבוטח ולמבטח לשאת יחד בעול ההוצאות הרפואיות- על ההוצאות הקטנות ישלם הלקוח (השתתפות עצמית) ועל ההוצאות הגבוהות ישלם בעיקר הביטוח. חברות הביטוח מציעות בדרך כלל מסלולי השתתפות עצמית שונים, לבחירת הלקוח. ההשתתפות העצמית הוא סכום שחברת הביטוח מקזזת מהחזר התביעה ומחושב מסך כל הטיפולים שקיבלה חיית המחמד עבור אירוע רפואי ספציפי. גובה ההשתתפות העצמית מחושב מראש לעלות הפוליסה השנתית. ככל שתבקשו מסלול השתתפות עצמית נמוך יותר, כך תידרשו לשלם מדי חודש סכום גבוה יותר, ולהיפך. בחיותא תוכלו לבחור בין 3 מסלולי השתתפות עצמית – 250 ש”ח, 350 ש”ח ו-500 ש”ח או 10%, הגבוה מביניהם.

תקופת אכשרה (המתנה)– פרק הזמן מהרגע שחתמתם על הפוליסה ועד לרגע בו הכיסוי נכנס לתוקף. בחיותא זה יקרה אחרי 72 שעות לתאונות ו-45 ימים למחלות. זה אומר שהביטוח לא יכסה מחלות או פציעות שיתגלו או יתרחשו במהלך פרק זמן זה. 

כמה זה עולה ומה בעצם קובע את עלות הפרמיה שלי?

הסכום החודשי שתשלמו על הביטוח נקרא פרמיה והוא יכול לנוע בין 60-150 ש”ח בחודש, תלוי אם מדובר בכלב או חתול ובסוג התוכנית שבחרתם. הפרמיה תיקבע בהתאם למסלול ההשתתפות העצמית שתבחרו בעת ההצטרפות לביטוח. בנוסף, הפרמיה שלכם תשתנה בהתאם לגזע, גיל הכלב ושינויים בעלויות הטיפול הווטרינרי. יש חברות שאף יעלו לכם את הפרמיה במקרה של תביעות קודמות. עם חיותא, זה לא יקרה. הפרמיה שלכם לא תשתנה גם אם במהלך אותה שנה תגישו 6 תביעות שונות. יותר מזה – ביום שתצטרפו לביטוח אצלנו, תקבלו מאיתנו טבלת התפתחות פרמיה ל-5 שנים קדימה ואנחנו מבטיחים להיות מחויבים למחירים שיוצגו בה. בלי הפתעות בלתי צפויות.

זה אומר שנצטרך לוותר על הווטרינר שאנחנו הכי אוהבים?

זה כבר תלוי באיזו חברת ביטוח בחרתם. יש חברות שעובדות רק עם מאגר מצומצם של וטרינרים מורשים ובמקרה זה, תוכלו לבקר רק אצל וטרינרים מאותה רשימה. עם חיותא, תוכלו לבחור איזה וטרינר שבא לכם, כולל כל בית חולים או רופא מומחה. אנחנו עובדים עם כולםםםם! אז תרגישו חופשי לבחור את הכי נחמד, זה שאין אצלו בעיית חניה ואפילו את זה שסתם יש לידו חנייה נוחה. מה שנוח לכם ולחיית המחמד שלכם.

למה עכשיו זה הזמן הכי טוב לבטח את חיית המחמד שלכם?

בדיוק כמו שאי אפשר לעשות ביטוח למכונית אחרי שהיא כבר נהרסה בתאונה, ככה אי אפשר לבטח את חיית המחמד שלך עבור מחלות או מצבים רפואיים שכבר היו לה בעבר. הצטרפות לביטוח בגיל מוקדם תאפשר לכם להיות מכוסים עבור מצבים רפואיים חדשים שעלולים להתפתח בהמשך. אם אתם חושבים לעצמכם, “טוב, נו, הכלב או החתול שלי צעירים מדי מכדי לפתח מחלה או להיפצע”, כדאי שתחשבו שוב. גורים נוטים להיפצע ולחלות לא פחות (אם לא יותר) מכלבים/חתולים בוגרים. ככל שהגור שלכם מתבגר, בעיות רפואיות מתחילות להצטבר. ולכן, כדאי לעשות ביטוח כמה שיותר מהר. גם אם הכלב שלכם נראה לכם כרגע הכי בריא בעולם, זה בדיוק הזמן לעשות ביטוח בחיותא במחיר הטוב ביותר וליהנות מהכיסוי הרחב ביותר. פשוט לא נכנסים לווטרינר בלי חיותא. 

מתי אני יכול לצרף את הכלב/ חתול שלי?

ברוב חברות הביטוח, קיימת הגבלת גיל- בדרך כלל, מגיל 2-4 חודשים ועד גיל 8. מעבר לגיל זה, החברות משאירות בידיהן את האופציה להמשיך או לא להמשיך את הביטוח, בהתאם למצבו הרפואי של הכלב. בחיותא, הביטוח יהיה תקף לאורך כל שנות חייו של הכלב, אם רק תרצו.

מה צריך כדי להגיש תביעה?

את ההיסטוריה הרפואית המלאה של חיית המחמד, סיכום ביקור של הטיפול עבורו הוגשה התביעה, פירוט כל הממצאים שקשורים במקרה וחשבוניות מפורטות. 

יש לכם שאלות נוספות? המומחים של חיותא כאן, עבורכם. 

בינתיים, קליק אחד וחיית המחמד שלכם מכוסה. 


bowls
plant
tails-paws
video-container
article-01

מגבלות כספיות
עלולות לשבור לבבות

זה לא חייב להיות כך!
ny clouds
pet-insurance-back-side

כמה פרטים ונעביר הצעה
במיוחד בשבילך

pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side

כתבות בשבילך

כל המאמרים