איך השתנתה הרפואה הוטרינרית בשנים האחרונות ומה הקשר לגובה החשבון שאתם משלמים במרפאה
גידול חיית מחמד זה עסק רציני. הוא אינו מסתכם רק בלקנות להם אוכל ולהוציא אותם לסיבוב בשכונה. טיפולים רפואיים הם חלק נכבד מהעניין ומדובר בהוצאה לא קטנה בכלל שעלולה להגיע לאלפי ש”ח בשנה. איך זה בעצם קרה ומה הפתרון?
נכתב ע״י צוות חיותא
גידול חיית מחמד זה עסק רציני. הוא אינו מסתכם רק בלקנות להם אוכל ולהוציא אותם לסיבוב בשכונה. טיפולים רפואיים הם חלק נכבד מהעניין ומדובר בהוצאה לא קטנה בכלל שעלולה להגיע לאלפי ש”ח בשנה.
אם תוסיפו לזה את השינוי באופן בו אנחנו מתייחסים לחתול או לכלב שלנו, את העליה בתוחלת החיים ואת ההתפתחויות הטכנולוגיות שמאפשרות פיתוח כלים אבחוניים וטיפולים חדשניים שאפשר היה רק לחלום עליהם לפני עשור, תבינו למה החשבון שאתם מקבלים בכל פעם שאתם מבקרים עם הכלב או החתול שלכם במרפאה, זינק כל כך בעשור האחרון.
אז איך השתנתה הרפואה הוטרינרית בשנים האחרונות או במילים אחרות, איך הפך חברו הטוב ביותר של האדם לחברו היקר ביותר?
הכינו את המזומנים: עליה של 10%-20% בעלויות הטיפול הוטרינרי מאז 2015
לפי הערכה זהירה (ודי מלחיצה, האמת) של איגוד הוטרינרים האמריקאי, בעלי כלבים וחתולים יוציאו בממוצע 9,000-13,000 דולר על טיפולים רפואיים עבורם במהלך חייהם. ואם זה לא מספיק, מאז שנת 2015, חלה עליה של 15% בממוצע בעלות הטיפולים הרפואיים ו-5% בעלות הביקור השגרתי במרפאה הוטרינרית. מחקרים גם מראים שבעשור האחרון, ההוצאה על רפואה וטרינרית גדלה ב-60% לעומת ההוצאה על רפואה של בני אדם שגדלה ב-50% בלבד.
אז מה הוביל לעליה הזו שמשפיעה על הכיס של כולנו?
סנופי מול בריאן
אם לפני 30 שנה, דור “הסנופי” גידל את הכלבים שלו מחוץ לבית ולא ממש התייחס אליהם כאל חלק מהמשפחה, הרי שהיום הדור מושפע יותר מבריאן, הכלב החמוד מ”איש משפחה” ששותה עם בני המשפחה מרטיני בארוחת הערב ומנהל איתם שיחות נפש עמוקות. לשינוי הדרמטי הזה באופן בו אנחנו תופסים את חיית המחמד שלנו יש גם משמעויות רפואיות. אנחנו מצפים שהכלב או החתול שלנו יקבלו טיפול רפואי שאינו נופל באיכותו מהטיפול שאנחנו מקבלים כבני אדם, גם אם זה אומר חור גדול בתקציב המשפחתי – “זה לא מה הוטרינרים גובים מאיתנו. זה יותר מה הלקוחות היום בוחרים לשלם”, סיכמה ד”ר קרול מקנול, הוטרינרית הראשית של שירותי הבריאות בארה”ב.
מומחיות זה שם המשחק
אם בעבר הוטרינר הקבוע שלנו היה זה שבודק, מאבחן וגם מטפל, היום זה כבר לא מספיק. בדיוק כמו שרופא המשפחה שלנו לא ינתח אותנו במקרה של זיהום ברגל, כך גם ברפואה הוטרינרית. רפואת מומחים היא מילת המפתח והיום אפשר למצוא אונקולוגים, דרמטולוגים או נוירולוגים שמתמחים בטיפול בחיות מחמד. כמובן שמשמעות הדבר היא עלויות טיפול גבוהות יותר.
יותר שנים, יותר הוצאות על טיפולים רפואיים
כלבים חיים היום בממוצע 11.8 שנים, לעומת 11 שנים בשנת 2015 ו-10.5 שנים בשנת 2002. גם אצל חתולים, התמונה די דומה- 12.9 שנים היום לעומת 11 שנים בממוצע בשנת 2002. את העליה המבורכת הזו בתוחלת החיים אפשר להסביר בעליה במודעות לבריאות בקרב בעלי הכלבים והחתולים, כמו גם לתזונה איכותית יותר וביקורים תכופים יותר אצל הוטרינר.
ומה תפקידה של הטכנולוגיה כאן?
הצורך של כולנו להעניק לחיית המחמד שלנו את הטיפול הרפואי האיכותי ביותר שקיים, משפיע לא רק על איכות הציוד הרפואי בו משתמשים הוטרינרים אלא גם על היקף המחקרים שנעשים בתחום ובהתאם לכך, גם על מגוון ואיכות הטיפולים המוצעים כיום. עם התפתחותה של רפואת המומחים המקצועיים, גויסה גם הטכנולוגיה לטובת פיתוח כלים אבחוניים וטיפוליים מתקדמים שנמצאים היום כמעט בכל בית חולים או מרפאה וטרינרית ומקפיצים משמעותית את החשבון שכולנו משלמים.
אם, לדוגמה, עד לפני כמה שנים מכשיר האבחון העיקרי במרפאה הוטרינרית היה מכשיר רנטגן פשוט, היום כבר אפשר למצוא במרפאות המומחים מכשירים מתקדמים כמו CT ו-MRI שמאפשרים אבחון מעמיק הרבה יותר. בתחום הטיפולי אפשר לציין את שיטת ההדפסה בתלת מימד שתופסת תאוצה בשנים האחרונות, בעיקר בתחום האורטופדיה של חיות מחמד, כמו גם את ההתקדמות הטכנולוגית האדירה בתחום ההנדסה הפרוסטטית וניתוחי הלייזר למיניהם. וכמובן, הטרנד של השנים האחרונות- שילוב מוצרי קנאביס בתרופות לחיות מחמד.
אז נכון, איכות זה חשוב, בעיקר בתחום האבחון והטיפול הרפואי של מי שאנחנו תופסים כבני משפחה.
אבל לאיכות יש גם מחיר שאותו כולנו נצטרך לשלם בביקור הבא שלנו אצל הוטרינר.
נראה לנו שהגיע הזמן להרים טלפון לחיותא ולהשיג את הביטוח הרפואי המקיף ביותר עבור הכלב או החתול שלך, כזה שיאפשר לך לא להתלבט יותר אף פעם בין טיפול זול לטיפול יקר.