whatsapp
bg bg
arrow-back חזרה

מדברים במספרים: תכלס, כמה עולה לגדל כלב?

בעלי כלבים רבים מספרים שההשקעה בכלב זניחה, לפחות לעומת האהבה שמקבלים בחזרה. אבל האמת היא שכדי להעניק לכלב חיים טובים, צריך להשקיע. באנו לגלות, אחת ולתמיד – כמה עולה לגדל כלב.

writer-avatar

נכתב ע״י צוות חיותא

21/02/2024
icon-read

9 ד׳ קריאה

הגיע הזמן להגיד את זה – כלבים לא צריכים המון בשביל להיות בריאים ומאושרים. לא חייבים לקנות את המזון היקר ביותר. ספא לכלבים הוא, בגדול, פינוק מוגזם ולא נחוץ (אבל אם זה הקטע שלכם – מפרגנים). ומיטת כלב עם מזרן אורטופדי היא בטח שלא MUST. אבל גם כשנפרדים מהמותרות וההגזמות, עדיין עולה כסף לגדל כלב. כמה בדיוק? יאללה, יצאנו לדרך.

How much does it cost to raise a dog illustration

אימוץ או רכישת כלב?

מאמצים כלב? החלטה מצוינת! רק דעו שהאימוץ כרוך בעלויות שנעות בין 700 ₪ ל-2,500 ₪, שמכסות את סל אימוץ של העמותות השונות. לרוב בתשלום זה יהיו כלולים גם טיפולים ראשוניים, כמו חיסונים וטיפולי תילוע.

אם החלטתם לרכוש כלב, העלויות הראשוניות של רכישת גור גזעי נעות מ-5,000 ₪ ועד לכ-20,000 ₪, תלוי בגזע המבוקש. לא משנה איזה גזע אתם בוחרים או מה התקציב שלכם, מומלץ מאוד לעשות את התהליך דרך מועדוני הגזע הרשמיים, כדי לוודא שההורים נבדקים למחלות גנטיות נפוצות בגזע ושנמנעים בקפדנות מהרבעה של קרובי משפחה. חוץ מזה, חשוב לוודא גם שהכלבים מקבלים את התנאים הראויים וכן שמפקחים על גידול הגזע בצורה אחראית והומנית.

אקססוריז לכלב

  • קולר, רצועה ורתמה: כל כלב זקוק לרצועה וקולר או רתמה, כשהעלויות נעות בין 50 ₪ ל-250 ₪. צריך להחליף את הקולר והרצועה מעת לעת, כך שזו אינה רכישה חד פעמית.
  • מיטה לכלב: יש כלבים שמתים על מיטה מפנקת משלהם, ויש כאלה שבכלל אוהבים לישון על הרצפה. המחירים נעים בין מיטה בסיסית ב-150 ₪ למיטה גדולה מפנקת ב-500 ₪ ואף יותר. 
  • צעצועים: ישנם משחקים שיכולים לעזור מאוד לכלב בהפגת שיעמום והורדת מתחים, במיוחד צעצועים קשיחים בהם אפשר להחביא מזון. איכותיים שכאלו שמחזיקים לזמן רב נעים סביב ה-100 ₪.

קייטרינג – כמה עולה להאכיל כלב?

צריך לזכור שכלבים הם המין עם שוני הגודל הרחב ביותר בעולם החי. חישבו רק על ההבדל בין צ׳יוואווה לדני ענק… לכן, הגיוני שקשה להעריך עלויות מזון מדויקות. עם זאת, כלל אצבע הוא שעדיף ששק יחזיק פתוח לא יותר מחודש-חודשיים מקסימום, ולכן לכלבים קטנים עדיף לרכוש שקים קטנים ולגדולים שקים גדולים, כך שלמרות השונות זה יחסית מתאזן שכן המחירים לקילו שונים מאוד לפי גדלי השק. לצורך העניין, מזון סטנדרטי איכותי עולה בד״כ 300-350 ₪ לשק גדול של 12-15 ק״ג, 200-250 ₪ לשקים בינוניים של 4-8 ק״ג ו-150-200 ₪ לשקים הקטנים ביותר של 1.5-3 ק״ג, או בקיצור בין 1,500 ₪ לשנה לכלבלבון זעיר עד ל-5,000 ₪ לשנה לסוס קטן. מדובר במזונות טובים, בעלי מרכיב מספק של חלבון מן החי.

ישנם גם מזונות זולים בחצי ואף יותר מזה, אך לעתים קרובות הם מכילים קמחים רבים ותערובות לא מזינות, או מזונות ״סופר פרימיום״ (הגדרה שיווקית, אגב, שאיננה מפוקחת בשום אופן) שיכולים גם לעלות כפול. שימו לב – יקר לא בהכרח שווה טוב. למען האמת, אין שום עדות מדעית או הצדקה רפואית לרכישה של המזון הזה, ולפעמים אפילו להיפך, כמו במקרה של מזונות בוטיק נטולי דגנים ועשירי קטניות של חברות יוקרה שנמצא שגרמו למגיפה של מחלות שריר הלב בכלבים.

ההוצאה כן יכולה לגדול משמעותית במקרים של כלבים הזקוקים למזונות  רפואיים ייחודיים שעוזרים לטפל בבעיות עור, מפרקים, כליות ושתן, ושמחירם מגיע גם ל-600 ₪ לשק ואף יותר. במקרה כזה כשמגדלים כלב גדול, יכולים  להגיע להוצאה רצינית מאד של מעל 10,000 ₪ בשנה. איך שלא מסתכלים על זה – זה לא זול. למרבה המזל, ישנה דרך מעולה לקבל עזרה במימון מזון מהסוג הזה – עם ביטוח הבריאות לכלבים של חיותא, מזון רפואי מכוסה (בהתאם לתנאי הפוליסה).

לפרטים על ביטוח חיות מחמד >>

המותרות – מאילוף ועד לדוג ווקרים

יש בעלי כלבים שלא השקיעו מעולם באנשי המקצוע הללו, בעוד שאחרים נעזרים בהם באופן קבוע:

  • חינוך – אילוף לכלבים: חשוב לכם שהכלב שלכם יקשיב לכם? אולי חלמתם שהוא יעשה טריק? זה מגיע עם תג מחיר, והוא לא נמוך. אילוף בסיסי, כולל צ’ופרים וכל העלויות הנלוות, יעלה לכם כ-1,200 ₪. אם הכלב דורש אילוף אינטנסיבי יותר, העלויות יכולות להכפיל ואף לשלש את עצמן. 
  • מספרה לכלבים: חפיפה ותספורת לכלב עולים בין 200 ל-500 ₪, כתלות בגודל הכלב וסוג הפרווה
  • דוג-ווקר: יום ארוך בעבודה? תמיד אפשר לשלם למישהו שילך עם הכלב שלך, וזה עולה כ-50 ₪ לטיול אחד בלבד, ומפה המחירים רק עולים.

טיפול רפואי בכלבים ובחתולים

נתחיל בטיפולים השגרתיים , הנחוצים לכל כלב וכלב. במרפאות רבות ישנה תכנית שנתית או מנוי, הכוללים בהם הרבה מהטיפולים השגרתיים והנחות על פרוצדורות, בדיקות שונות ועלויות הביקור מחוץ לטיפולי השגרה. העלות של תוכניות כאלו במרפאות השונות הן בין 600 ל-1,500 ₪, תלוי במרפאה ובשירותים הכלולים במנוי. 

ביקור סטנדרטי במרפאה עולה בסביבות 200-300 ₪ כיום, לא כולל בדיקות דם, הדמיות רנטגן, אולטרסאונד או תרופות. ברוב התכניות השנתיות, הביקור יכוסה בתכנית ויהיו הנחות גם כאמור על הבדיקות השונות.

מבחינת חיסונים, החוק בישראל מחייב אתכם לחסן את הכלבה או הכלב פעם בשנתיים לכלבת, והעלויות משתנות (זה תלוי האם סירסתם ועיקרתם) ונעות בין 55 ₪ ל-600 ₪ כתלות אם בוחרים לבצע אותו במרפאה או במחלקה הווטרינרית העירונית, ובאם הכלב מסורס או הכלבה מעוקרת (במקרים כאלו יש הנחה משמעותית). במרפאות עם תכנית שנתית, החיסון יהיה מכוסה לרוב במנוי, אך אגרה שנתית יש לשלם למועצה המקומית בכל מקרה… הסכום מכסה את האגרה השנתית וכן את החיסון.

עם זאת הכלבת, ממש לא מספיקה לכיסוי מול המחלות המסוכנות שקיימות בכל איזור בישראל כמו פארוו, כלבלבת ועכברת, ולשם כך מומלץ לכל כלב להתחסן פעם בשלוש שנים בחיסון מתומן מלא ופעם בשנה בבוסטר למחלת העכברת (לפטוספירה). במקרים רבים, חיסון זה כבר משולב עם בדיקה שנתית וחיסון נגד כלבת במרפאה. עלות החיסון היא 180-220 ₪ או שבמרפאות רבות הוא כלול בתכנית השנתית. 

איום משמעותי נוסף על בריאות הכלבים בארץ היא הספירוצרקה, אותה תולעת מפורסמת הקרויה ״תולעת הפארק״ או ״תולעת הוושט״. ישראל היא מהמדינות המובילות בהתמודדות מול מזיק זה, שקטל חיי כלבים רבים, והפרוטוקול הנהוג בה מקובל בעולם כולו באיזורים שמתמודדים עם התולעת. מדובר בטיפול שגרתי, שאיננו חיסון, הניתן בזריקה. ההמלצה כיום היא לחזור על הזריקה הזו במרווחים שאינם עולים על חודשיים-שלושה, לפי מחזור החיים של התולעת. כיום ישנם גם כדורים שקיבלו התווייה נגד תולעת זו, שהם גם בטוחים לכלבים הסובלים מהפרעה גנטית שמונעת מהם את הזריקה או מכאלה שלחוצים מאוד מהגעה וזריקה במרפאה. עלות הזריקה או הכדור דומים ונעים בין 80-120 ₪ לכלב, אך את הכדור יש לקחת כל חודש בעוד הזריקה ניתנת לרוב כל 8-12 שבועות. הכדור גם מכסה אפקטיבית טיפול נגד פרעושים וקרציות.

ואם כבר הגענו לפרעושים וקרציות, אין ספק שזה מהטיפולים החשובים ביותר בארצנו המוכה, בעיקר גם כי אילו טפילים שעלולים לגרום למחלות קשות בכלבים ובבני האדם, ובניגוד לדעה הרווחת המוטעית, הם כאן כבר כל השנה. כיום ישנן תרופות בטוחות (איזוקסזולינים) שמאוד יעילות בקטילת טפילים אלו, הניתנות בכדורים או אמפולות, ועלותם נעה בין 200-270 ₪ לכאלו של 12 שבועות או 80-110 ₪ לכאלו של חודש, כתלות בגודל הכלב. באיזורים מלאים בקרציות או זבובי חול, ייעשה גם שימוש במקביל בקולרים שעלותם היא 200-300 ₪ ל-6 חודשים. ישנם חומרים זולים יותר בחנויות החיות, אך הם לרוב מדורות ישנים יותר, ויעילותם פחותה בהרבה. גם לא מומלץ לקנות את התרופות החדשות אם הן מוצעות בחנות חיות או דרך אתרי אינטרנט לא ידועים, שכן מדובר בתרופות מרשם המחייבות פיקוח קפדני. 
טיפולים שגרתיים נוספים נפוצים הם טיפולי שיניים. ישנם כלבים שזקוקים לטיפול שכזה בהרדמה באופן קבוע, פעם או פעמיים בשנה. טיפולים אלו נעשים בהרדמה ובשל כך גם נעשות בדיקות דם שגרתיות פעמים רבות לפני כן. עלות טיפול פשוט שגרתי יכולה לנוע בין 550 ל-850 ₪, תלוי גם אם מדובר במשהו שמכוסה חלקית בתכנית השנתית. בדיקות דם בנוסף יעלו כ-150 עד 600 ₪, תלוי בהיקף הבדיקה לפי גיל הכלב ובעיות רפואיות קיימות. במקרים של טיפולים מורכבים יותר הכוללים גם הדמייה דנטלית ועקירות, הסכומים יכולים להגיע ל-2,500 ₪ ואף יותר.

סירוס או עיקור?

בעלי כלבים רבים בוחרים לסרס או לעקר את כלביהם, בין אם כחלק מהסכם האימוץ או מאילוצים אחרים. חשוב לדעת שמבחינה רפואית בהחלט לא מדובר בניתוח חובה, וישנם יתרונות כמו גם חסרונות בריאותיים בביצוע ההליך. מבחינת עלויות, מדובר על ניתוח של בין 700 ל-1,500 ₪ יחד עם בדיקות דם בעלות כפי שפירטנו קודם. גם כאן ייתכנו הנחות כחלק מתכנית שנתית ובחלק מהעמותות הליך זה ייכלל בסל האימוץ. כדאי שתדעו: אם אתם מחליטים ללכת על זה, העלויות של האגרה השנתית יהיו נמוכות יותר.

עלויות טיפולים מורכבים ובלתי צפויים לכלבים

הו! כאן נכנסנו לזירה שבה העלויות מגוונות ויכולות להרקיע שחקים. בניגוד לבני האדם, שקופות חולים מכסות, כלבים אינם נהנים מגוף שתומך בהם בדרך כלל. יש שיגידו שעומדות בפניכם שתי אפשרויות – לקוות למזל או לבטח. 

לפרטים על ביטוח חיות מחמד >>

מקווים שיהיה לכם מזל? 

כדאי להבין מה הסיכונים. הנה כמה דברים שכדאי לדעת על הסבירות שהכלב או הכלבה שלכם יסבלו מבעיות רפואיות יקרות:

  • אחד מכל חמישה כלבים יזדקק לטיפול חירום או לבדיקות מתקדמות במהלך השנה
  • העלויות במקרים הללו מתחילות ב-500-850 ₪ לביקור בחירום או לבדיקת מומחה. במקרים של אשפוז, כניסה לניתוח, טיפולים רפואיים מתקדמים והדמיות CT או MRI, העלויות יכולות לטפס בקלות ל-15,000 ₪ ואף יותר 
  • בכמעט מחצית מהמקרים שיקולים כלכליים מונעים המשך אבחון או טיפול במצבים כאלו

בקיצור: חשבונות הווטרינרים לא נמוכים, וזו חתיכת אנדרסטייטמנט, וצריך להיות ערוכים לשלם אותם.

שלב החשבונית

כדאי שתדעו: העלויות משתנות ואישיות. משנה לשנה, המחירים הולכים ועולים ויש שינויים במחירים לפי אזורים בארץ, העדפות אישיות ועוד שלל משתנים.

חישבנו לפי תוחלת חיים של 12 שנים (התוחלת הממוצעת לכלבים כיום) והנה התוצאות:
אז כמה עולה לגדל כלב, בכל שנה? אם משקללים  את העלויות המצטברות של חיסונים, מזון וטיפולים שעלולים לצוץ, העלות הממוצעת נעה בין 4,000 ל-8,000 ₪ לשנה, כתלות כמובן בגודל הכלב.

אנחנו מזמינים אתכם לקחת את הסכום הזה ולהכפיל אותו בממוצע של 12 שנים לכלב גדול או 15 שנים לכלב קטן, שזו תוחלת החיים הממוצעת של כלבים, מה שמוביל בקלות לסכומים של 60,000-120,000 ₪ לאורך חייהם של הכלב או הכלבה. שימו לב אבל שכלבים הסובלים מבעיות רפואיות כרוניות, המצריכות מזון רפואי או טיפול תרופתי קבוע, או במקרים של כלבים שנוטים להסתבך בשטויות כגון הכשות נחש, פגיעות רכב ואכילת גופים זרים, העלות השנתית יכולה להגיע בקלות לכפול ואפילו פי שלושה מכך. ניקח לדוגמה כלב שסובל מאלרגיה עורית חריפה או דלקת מפרקים כרונית, שתי בעיות נפוצות מאוד בכלבים. רק מזון רפואי וטיפול תרופתי קבוע יכולים להגיע יחד לכ-20,000 ₪ בשנה, לפני שמוסיפים את שאר ההוצאות הקבועות. ובמציאות הכלכלית הנוכחית  – הן לא יהפכו לזולות יותר.

לגדל כלבים זה אף פעם לא בחינם, אבל תמיד אפשר להתנחם בעובדה ש-Love Don’t Cost A Thing. את האהבה של הכלבים אליכם – או שלכם אליהם – אי אפשר לשקלל בחישובים, אבל חשבונות בהחלט אפשר. עם ביטוח הכלבים של חיותא, תוכלו להיות שקטים שהמרכיב הכלכלי הוא לא פקטור בהחלטה על טיפול.


bowls
plant
tails-paws
video-container
article-01

מגבלות כספיות
עלולות לשבור לבבות

זה לא חייב להיות כך!
ny clouds
pet-insurance-back-side

כמה פרטים ונעביר הצעה
במיוחד בשבילך

pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side

כתבות בשבילך

כל המאמרים