whatsapp
bg bg
arrow-back חזרה

לוקחים את הכלב לים? ככה תעשו את זה נכון

חוף הים הוא מקום הבילוי האולטימטיבי בקיץ הישראלי. הוא מתאים לשחייה או לרביצה על החוף, הוא משרת יותר משליש מהישראלים והכי שווה – הוא חינמי. הכלב הוא חלק מהמשפחה ולכן, טבעי שיצטרף לבילוי בחוף הים. אבל איך באמת עושים את זה נכון? איך שומרים על הבטיחות והבריאות שלו ועל הדרך, גם מצליחים ליהנות יחד? חיותא כאן עם הטיפים.

writer-avatar

נכתב ע״י צוות חיותא

31/07/2023
icon-read

4 ד׳ קריאה

רוב הכלבים הם שחיינים מעולים מלידה ובדרך כלל, לא יתנגדו לטבילה קטנה במים או משחק עם הגלים, בעיקר אותם גזעים שמותאמים לשחיה כמו הגולדן רטריבר, הלברדור, הקוקר ספנייל ועוד. אבל ים זה הרבה יותר מסתם כיף. בים יש גם הרבה סכנות שכדאי להכיר. החל מהתייבשות ועד לפציעות, חלילה. 

מתחילים להתארגן לים עם הכלב – מה אורזים?

יש כמה דברים שאתם חייבים להביא איתכם לים כשהכלב מצטרף. את הסיבה מאחורי כל אחד מהם נפרט בהמשך, אבל כדי לאמלק לכם, נתחיל עם רשימה קצרה: 

  •      קערת מים
  •      צילייה/ שמשיה
  •      מחצלת
  •      בקבוק עם הרבה מים
  •      רצועה ושקי קקי
img

לא רק חול, גלים ואבטיח: הסכנות שאורבות לכלב שלכם בים

התייבשות

כדי למנוע התייבשות, צריך לאפשר לכלב גישה חופשת למים טריים. זה אומר שצריך להיות איתכם תמיד בקבוק גדול (ואפשר יותר) עם מים לשתייה – עבורך ועבור הכלב. קחו תמיד הרבה מים כי אי אפשר לדעת איזו הפתעה עלולה לתפוס אתכם. את קערת המים שלו הניחו במקום מוצל (בעיקר אם היא עשויה מנירוסטה), כדי שהמים לא יתחממו מדי. 

טיפ קטן לגבי מים – כשיש רוחות בים, סביר להניח שחול ייכנס לקערת המים של הכלב. כדאי לבדוק אותה מדי פעם, וכשהקרקעית מתמלאת בחול, רצוי לרוקן ולשטוף אותה (עוד סיבה לקחת יותר מים ממה שדרוש לשתייה).

מכת חום

במהלך בילוי בחוף הים, הכלב זקוק למקום מסתור מהשמש. כדי להתגונן מפני מכת חום, צריך לוודא שהכלב שלך מצליח לווסת את חום הגוף שלו. אמנם יש לו פרווה עבה שאמורה להגן עליו, ולבודד את טמפרטורת הגוף שלו – אבל בחום קיצוני או כשמדובר בפרק זמן ממושך, הכלב יצטרך מקום מוצל לרבוץ בו – וכזה שהחול בו לא רותח. יש כמה דרכים לעשות זאת:

  1. בתור התחלה – כשהטמפרטורה בחוץ גבוהה באופן קיצוני – לא להתרחק מהמזגן, ולא לצאת החוצה אם לא חייבים. כלבים פחוסי אף (פאג, בוקסר וכו’) או כלבים עם פרווה צפופה (האסקי, סמוייד וכו’) נמצאים בסיכון גבוה יותר מאחרים למכת חום, אז במקרה שלהם ממש עדיף לוותר על יציאה. כך גם לגבי כלבים מבוגרים וכאלה שסובלים מבעיות נשימה. כלבים מווסתים את טמפרטורת הגוף שלהם בעזרת הלחתה (שרבוב הלשון החוצה והתנשפות מהירה). אם הטמפרטורה בחוץ גבוהה מטמפרטורת הגוף הרצויה, לכלב יהיה קשה עד בלתי אפשרי להתקרר.
  2. שחייה במי הים – אם הכלב זורם איתכם על שחייה או טבילה במים, זו דרך מצוינת להתקרר קצת.
  3. מרבץ מוצל על משטח מבוֹדֵד – מכיוון שלכלבים קשה יותר לנדף חום מאשר לבני אדם, חשוב לאפשר להם להסתתר מפני השמש החמה ולמנוע מהם לשכב על חול רותח.

פציעה

למרבה הצער, לא נדיר לראות בחופי הים בישראל לכלוך, בדלי סיגריות, שברי בקבוקים והפתעות אחרות. בעוד שבני האדם הולכים בנעליים או בכפכפים, הכלבים הולכים יחפים ומסתכנים לא פעם בפציעה. אז חשוב לשים לב היכן דורכים כשהולכים עם הכלב, ולנסות למצוא אזורים פחות מסוכנים לטייל איתו בהם. רצועה ממש עוזרת ברגעים כאלה, כי אפשר למשוך את הכלב לכיוון אחר כשהוא עומד לדרוך על משהו מסוכן.

אם למרות כל אמצעי הזהירות שנקטתם, הכלב נפצע – כדאי להתרחק מהחול – ולטפל בפצע לפני שיזדהם. יש לשטוף את האזור (הרבה מים- אמרנו כבר?) ולחטא בעזרת פולידין או סביעור. אחרי השטיפה בודקים אם גוף זר כלשהו תקוע בעור. חשוב לא למהר להוציא ולהוציא את הגוף הזר בעצמכם כי יכול להיות שזה יוביל לדימום משמעותי שיהיה קשה לכם לעצור. במקרה כזה, עדיף להגיע למרפאה וטרינרית ולקבל טיפול.

ים זה כיף גדול. בין אם בחרתם בחופי הים התיכון, במים המתוקים של הכנרת או בנוף ההרים במפרץ אילת – חשוב לשמור על כמה כללים פשוטים כדי ליהנות, מבלי שהכלב ייתקל בהפתעות לא נעימות. ואם בכל זאת הכלב זקוק לטיפול רפואי בגלל חום, התייבשות או שבר זכוכית שדרך עליו – טוב שיש את הכיסוי של ביטוח הכלבים של חיותא.


bowls
plant
tails-paws
video-container
article-01

מגבלות כספיות
עלולות לשבור לבבות

זה לא חייב להיות כך!
ny clouds
pet-insurance-back-side

כמה פרטים ונעביר הצעה
במיוחד בשבילך

pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side

כתבות בשבילך

כל המאמרים