whatsapp
bg bg
arrow-back חזרה

כוויות ברגליים אצל כלבים – ככה שומרים על הרגליים של הכלב או הכלבה שלכם

מה עוד לא נאמר על הקיץ הישראלי? חם, לח, דביק, ובעיקר, גורם לנו לחשוב פעמיים (ולפעמים אפילו יותר) לפני שאנחנו יוצאים מחוץ למזגן. גם אם שמש וקיץ עושים לכם טוב בלב וגם אם נדמה לכם שכלבים אדישים לכל הקטע של החום, כדאי מאוד להגן על כפות הרגליים שלהם. הנה כמה טיפים מהווטרינר שלנו.

writer-avatar

נכתב ע״י צוות חיותא

17/08/2023
icon-read

3 ד׳ קריאה

האבא של האבא שלך הלך על גחלים? לא ממש. ובטח לא האבא של הכלב שלך. העור בכפות הרגליים של כלבים אמנם פחות רגיש מזה של בני אדם, אבל גם הוא עשוי להיפצע או להיכוות במהלך פעילות יומיומית כמו טיול רגלי או משחק בחוץ. בתור ה”הורה-על-שתיים” של הכלב שלך, יש לך החובה (והזכות) להגן עליו – מכף רגל ועד ראש (קלטת מה עשינו?…).

מניעה היא הטיפול הטוב ביותר. גם במקרה של כוויות אצל כלבים. 

כבר חפרנו לכם על זה לא מעט במאמרים של חיותא ונחזור על זה שוב גם עכשיו, בהקשר של כוויות ברגליים. הטיפול הטוב ביותר הוא מניעה. אבל רגע…איך בדיוק עושים את זה? אנחנו בכל זאת חיים באחת המדינות החמות ביותר ובמשך חודשים ארוכים, סובלים מרצף בלתי נגמר של ימים לוהטים. והרי אי אפשר לא לצאת לטיול או לאפשר לכלב לעשות את הצרכים בבית. אז נכון, זה מאתגר, אבל בהחלט אפשרי. איך בדיוק? קבלו כמה טיפים:

לא יוצאים בשעות החמות (או לפחות משתדלים)

אז נכון, זה קצת מצחיק להגיד את זה כשבחודשי הקיץ ההרגשה היא שאין לאן לברוח מלבד למזגן, אבל אפשר בהחלט להתאים את שעות הטיול לתנאים המורכבים. מה זה אומר? להאריך את הטיולים בשעות הבוקר והערב הקרירות יותר ולצמצם למינימום את היציאה בשעות החמות של היום. כאן אפשר להסתפק רק בצרכים ההכרחיים, אם אתם מבינים למה אנחנו מתכוונים.

מחשבים מסלול מחדש

את מסלולי הטיול היומי בשכונה אתם בטח מכירים היטב. ולכן, זו לא אמורה להיות בעיה עבורכם לתכנן מסלול המותאם יותר לשעות החום, כזה שיחשוף את שניכם למינימום זמן בשמש- לדלג מאזור מוצל אחד לאחר (אם צריך, גם לחצות כביש כדי להגיע  לצל שבצד השני) ולהתמקד בעיקר באזורים מוצלים “וקרירים” יותר באופן קבוע וממושך יחסית. אם יוצא לכם לטייל בסביבה חדשה ולא מוכרת, כדאי להיות חשדניים וזהירים במיוחד – להימנע ממשטחי אספלט לוהטים ולהעדיף משטחי דשא, אדמה או חול במקום. 

טריק חמש השניות

לנו, בני האדם, יש נעליים ולכן, אין לנו דרך להרגיש עד כמה לוהטת הקרקע מתחת לכפות הרגליים שלנו. אבל יש לנו בשבילכם טריק הכי פשוט ובסיסי שיעזור לכם להחליט האם משטח הליכה מסוים מתאים לכלב שלכם או לא. פשוט הניחו את כף היד או כף הרגל שלכם (במידה ואתם נועלים כפכפים) על הקרקע במשך 5 שניות. אם זה מרגיש חם מדי עבורכם, זה חם מדי גם עבור כפות הרגליים של הכלב שלכם. מקרה קלאסי של “אם יש ספק, אין ספק”.

יוצאים לטיול ברגל ולא על גלגלים

הידעתם שאחד הגורמים הנפוצים ביותר בשנים האחרונות לכוויות חום בכפות רגליים של כלבים הם אופניים וקורקינטים? כלומר, בעלי כלבים שמוציאים את הכלב שלהם לטיול רגלי עם רצועה, בזמן שהם עצמם נוסעים בכלי ממונע, נהנים מהרוח, לא מתאמצים מדי ושוכחים עד כמה חם. הכלב, לעומת זאת, לא ממש יכול לשכוח. אפשר להגיד שעבורו הטיול קצת פחות כיפי. הוא הולך או רץ אחרי בעליו ובדרך, גם נכווה ברגליים – לפעמים כוויות נוראיות ממש.

הכלב נכווה? פונים לטיפול רפואי

הכלב מלקק את כפות הרגליים זמן קצר אחרי הטיול? הן אדומות ונראות פצועות? הוא מתקשה לעמוד ולדרוך? יש סיכוי שהוא נכווה. במקרה כזה, יש לגשת למרפאה ולקבל טיפול מתאים. לעיתים הווטרינר יסתפק רק במשחה, אך במקרים חמורים יותר, יהיה צורך בחבישה של כפות הרגליים לצורך הגנה, יחד עם תרופות לשיכוך כאבים.

בחיים אין 100% הגנה. לא מפני השמש, לא מפני האספלט הלוהט ולא מפני תאונות אחרות. גם כשנזהרים, תמיד יש סיכוי שמשהו ישתבש. במקרים כאלה, טוב שיש ביטוח לכלבים של חיותא >>


bowls
plant
tails-paws
video-container
article-01

מגבלות כספיות
עלולות לשבור לבבות

זה לא חייב להיות כך!
ny clouds
pet-insurance-back-side

כמה פרטים ונעביר הצעה
במיוחד בשבילך

pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side

כתבות בשבילך

כל המאמרים