איך לשמור על הכלב שלך בזמן סופה? מאלף מסביר, שלב אחרי שלב
רעמים מפחידים גם את הכלבים הכי קשוחים. ועוד לא דיברנו על גורים רכים ועדינים, במיוחד בחורף הראשון שהם חווים… מה עושים כדי להכין כלבים לסופות חורפיות? באנו לעשות לכם סדר
נכתב ע״י צוות חיותא
זה לא משנה אם אתם מאלו שאוהבים את החורף, או שאולי את מהשונאים. החורף יכול להיות אתגר עבור כלבים.
מה הסיבה, אתם שואלים? ובכן, כלבים רבים סובלים מסטרס בזמן שרעמים מופיעים (עם ברקים הם בדרך כלל דווקא זורמים). יש את אלו ש”מתכרבלים” בעצמם בלי לזוז, יש את אלו שרוצים לברוח ברגע האמת (מסוכן במיוחד בזמן טיולים) ויש את מי שמתחבאים מתחת למיטה. מה עושים כדי לשמור עליהם? שאלה מעולה. #התחלנו.
טיולים חכמים עם הכלב בחורף
חשוב לתכנן את הטיולים בצורה חכמה: אפשר לקצר את הטיול, להקדים או לאחר אותו, כל מה שצריך, כדי להימנע משהייה בחוץ, בעת סופה. הרעשים והאורות המפתיעים יכולים להוביל לניסיון בריחה מסוכן של הכלב.
הרגלת הכלב לצלילי רעמים: השקעה מעולה בכלב או בכלבה
חשוב לדעת – תכנון חכם של המסלולים הוא לא מספיק, כי ברקים יכולים להגיע בהפתעה, אז מה עושים כדי להכין את הכלב להפתעות כאלו? פנינו למאלף הכלבים שי רצר כדי להבין מה כדאי לעשות. “הבעיה עם כלבים וגורים הוא שהם רגילים לצלילים סטנדרטיים ולא לצלילים חדים, שעלולים להבהיל אותם”. מסביר שי.
אז מה עושים?
“המטרה היא ליצור לכלב מגירה אסוציאטיבית של צלילים חדים, עם הקשר חיובי”.
כיצד יוצרים לכלב “מגירה” ומכינים אותו לרעמים ולברקים? אנחנו מסבירים.
הרגלת גורים רכים לרעמים
“הגורים עוד לא חוו שום דבר וקל לבנות מגירה אסוציאטיבית חדשה עבורם” אומר שי ומסביר מה עושים:
· משמיעים צלילים: אפשר להיעזר ביוטיוב כדי למצוא סרטון “סופה” ולהשמיע אותו לגור, כשהוא רעב. חשוב להתחיל עם ווליום נמוך, וברגע ששומעים את צליל הרעמים, יש להעניק לגור משהו טעים לאכול.
· מפסיקים: הגור שמע את הצליל ואכל? זה הזמן לעצור את הסרטון ולהפסיק להאכיל.
· מעלים את הווליום: ממשיכים את הסרטון, עם ווליום גבוה יותר, ושוב, כשנשמע צליל חד, מעניקים אוכל ושוב – עוצרים.
· ממשיכים בתהליך, בהדרגה: משמיעים לכלב את הסרטון עו מספר פעמים, עד שמגיעים לווליום גבוה.
המטרה היא להגיע למצב שבו בבית ישמע קול גבוה של סופות רעמים, והגור עדיין יהיה רגוע. כשעובדים בנחת ובהדרגה, עם אוכל טעים, זה לגמרי אפשרי, לדברי שי.
איך לשפר את ההרגשה ואת התגובה של כלבים מבוגרים שכבר חוששים מרעמים?
אם הכלב שלכם כבר חושש מרעשים חדים, האתגר יהיה מורכב יותר, אבל בהחלט יש מה שניתן לעשות. בשלב שבו כלבים כבר חווים את הרעשים כטריגר שמוביל לפחד, שמתבטא בנבחנות, ריור, הסתתרות מתחת למיטה, צרכים בבית ורעידה חסרת מעצורים – צריך להשקיע בעבודת שיקום.
אז מה עושים? במקרה כזה, כדאי לעבוד בדומה לארבעת השלבים של הגורים, אבל לאט הרבה יותר. שי מממליץ לעבוד במשך שבוע שלם עם רעש רעמים חלש, תוך כדי האכלה ולהעניק אוכל לכלב רק בזמן ששומעים את הצלילים.
אחרי השבוע הראשון, אפשר “להעלות ווליום”, אחרי כל מספר ימים, ותוך כדי, להחליף לאוכל מגרה יותר; ככל שמעלים את הווליום כך משדרגים לכלב את התגמול, לאוכל הטעים ביותר מבחינתו.
סבלנות + התמדה, וגם הכלב או הכלבה שלכם יהיו מוכנים לסופה הבאה
היא אמנם דורשת זמן והשקעה, אך השיטה הזו מצליחה לסייע לכלבים רבים. במקרי קצה, כשהכלב בחרדת שיא, יש מאלפים שממליצים, אך ורק בהמלצת וטרינר או מאלף מקצועי, להיעזר בטיפול תרופתי שמקל על הטיפול ההתנהגותי.
השורה התחתונה: חשוב שתדעו שגם אם אתם לא מצליחים בבית, תמיד יש עוד דברים שאפשר לעשות.
מוכנים לסופות ורעמים? בואו נדבר על פציעות, מחלות וטיפולים
אפשר להיות מוכנים לסופה הבאה, אבל מה עם מחלות ופציעות? אי אפשר להיות מוכנים ולמנוע את כל הבעיות. זו בדיוק הסיבה שטוב שיש את ביטוח החיות של חיותא. לבני האדם יש ביטוח בריאות – אז למה שלא יהיה כיסוי בריאותי גם לכלב לכלבה שלך? אם משהו חלילה קורה, בחורף או בקיץ, והכלב שלך זקוק לטיפול דחוף – חיותא לצידך, כדי להוציא את השיקול הכלכלי מהתמונה. קליק ותיכף נשלח לך הצעה.