מתחתנים? מזל טוב! קבלו 3 רעיונות שישלבו את הכלב בחתונה
עונת החתונות כבר בפתח, וזו אחלה הזדמנות מבחינתנו לספר לכם על הדרכים הכי מדליקות ושוות לשלב את הכלב שלכם בחתונה. משלב הצילומים שלפני ועד ליווי לחופה- הכלב שלכם הולך לככב ביום המאושר בחיים שלכם.
נכתב ע״י צוות חיותא
אצל רוב הזוגות, הכלב שמאמצים יחד מגיע עוד לפני החתונה. בואו נגיד את זה בעדינות (כי בחיים לא הייתם מודים בזה בעצמכם) – כלב זו דרך מצוינת לבדוק איך החצי השני יתפקד בתור הורה כשיגיע השלב של ילדים. אם על סמך הניסיון עם הכלב, נראה שזה אכן האדם לגדל איתו ילדים – אפשר להתקדם לשלב הטבעות והקידושין, או החתימות אצל עורך הדין. כל אחד ומה שמתאים לו.
למה צריך לשלב את הכלב ביום החתונה?
לא, לא. אין סיכוי שבאמת שאלתם את זה. אם כבר יש לכם כלב, זה כבר לא רק זוג. כולכם יחד. זו כבר משפחה. וברור לכם מה קורה שלא מזמינים בני משפחה לחתונה, נכון? זה לא נגמר טוב. אז נכון שהכלב לא יתנקם (מה הוא כבר יעשה? לא יזמין אתכם לבר מצווה של הבן שלו?!), אבל הוא בהחלט יכול לעשות לכם פרצופים אם הוא יישאר בבית עם בייביסיטר שמעולם לא פגש, בלי להבין לאן נעלמתם לו למשך יום שלם.
איך הכלב מתכונן לקראת החתונה
רגע, רגע… לפני שמתכוננים – תצטרכו לחשוב אם בכלל זה מתאים לכלב, מבחינת האופי והיכולת שלו להשתלב באירוע שיהיו בו די הרבה אנשים. אם החלטתם שזה אפשרי, אפשר לעבור לשלב הבא. כמה ימים לפני החתונה כדאי לערוך לכלב טקס טהרה. לא, לא במקווה. קיפ איט סימפל – מקלחת פשוטה, אמפולה חדשה נגד קרציות ופרעושים (או כל תכשיר אחר שהוכח יעיל על הכלב הפרטי שלכם) וגזירת ציפורניים. אם הגיע הזמן לטיפול הסרת אבנית מהשיניים אצל הווטרינר – כדאי לתזמן אותו לשבוע שלפני החתונה, כדי שהאורחים יהנו גם הם מריח הפה הטוב של הכלב.
ביום החתונה אפשר לקשט את הכלבלב באקססורי אחד. עדיף לא יותר, כדי לא להעמיס. זו יכולה להיות בנדנה, עניבת פרפר או סרט עם פרח לראש או לצוואר. אם החתונה בחורף, אפשר לשקול אפילו בגד מהודר. אבל בכל אופן, את המדידות תצטרכו לעשות כמה ימים מראש, ויותר מפעם אחת – כדי להרגיל את הכלב ולהבין אם הוא בכלל מסוגל להתמודד עם הקטע.
מתחילים בקטן – צילומי חתונה עם הכלב
לא כל סלון כלות יזרום עם הקטע. יש עדיין אנשים שנרתעים מכלב בסביבה, יש אנשים עם אלרגיות ויש כאלה שפוחדים שכלב ישאיר אחריו לכלוך. אנחנו לא שופטים ולא מפעילים לחצי שכנוע, אבל רק מזכירים שגם תוספות שיער וספריי יכולים להישאר על הרצפה אחרי שהכלה עוזבת את המקום. בכל אופן, יש סלונים שיסכימו שכלה תביא איתה את הכלב שלה וכך הוא יוכל להשתלב בצילומים ובחוויה כולה. בשביל כלות שמתארגנות בבית, מדובר בסידור קלאסי אפילו יותר, כי היתרון הוא שלא צריך להוציא את הכלב מהסביבה הטבעית שלו – בשביל כלבים מסוימים זה בהחלט עשוי להיות עניין. בכל אופן, הכיף הגדול של הכלב מתחיל כשצוות הצילום מגיע הביתה או לסלון הכלות, ומצלם את רגעי ההתארגנות – איפור, שיער, שמלה, אווירה וכמובן המלוות – ההולכות על 2, ואלה שלצידן, על 4.
שילוב הכלב בטקס הנישואים
ברור מאליו שקרובי המשפחה מדרגה ראשונה עומדים יחד עם הזוג המאושר בזמן הטקס. אבל מה עם קרובי המשפחה בעלי הזנב? זהו – גם לכלב מגיע להיות בטקס המרגש, שבו תתאחדו קבל עם ואוּלם (או גן). משפחה, לא? אז כדאי לבדוק ולוודא מראש עם מי שעורך את הטקס – רב, כומר, סלב או קרוב משפחה – שנוכחות קרובה של כלב לא תפריע לו ולא תוציא אותו מריכוז (שחס וחלילה במקום טקס נישואין יהיה שם טקס הורדת גשם). אם אתם לא נעולים על מישהו ספציפי, אפשר ממש לחפש את האחד שיערוך את הטקס לפי הסינון הזה, שתגדירו מראש, ואולי לשאול בפורומים של בעלי כלבים או קהילות של מאורסים אם למישהו יש ניסיון והמלצה על טקס שמשלב את הפרוותי הפרטי.
כלב בתפקיד השושבין
ילדות חמודות מפזרות פרחים בדרך לחופה – OUT, כלבלב עם קולר מקושט או עניבת פרפר – IN. הסירו כל מחויבות שיש לכם כלפי אחיינים חמודים, ותנו לכלב להיות מסמר המסיבה. אם יש שיר ספציפי שהייתם רוצים שהכלב יכנס לצליליו, השמיעו לו אותו כמה שבועות מראש, והתאמנו על פקודת “אליי”, כך שאפשר יהיה לקרוא לו מהחופה.
אם בחרתם לקשט את הכלב בעניבת פרפר או בקולר מיוחד, נסו למצוא סלסילה קטנה שאפשר לתלות עליו, ולשים בתוכה את הטבעות. זה יהיה שדרוג מדליק, שהאורחים שלכם לא יפסיקו לדבר עליו הרבה אחרי החתונה.
מילה אחרונה על בטיחות ובריאות
לכלב שלכם אורבות סכנות, גם באולם האירועים. מוזיקה חזקה, שברי כוסות, חרדה מזיקוקים (אם זה הקטע שלכם) ועוד כמה. חשוב מאוד שיהיה איתו מישהו שיוכל להרחיק אותו מהמקום במקרה הצורך, ולשמור עליו (אולי אפילו ברצועה) במשך כל האירוע.
אז ברור לגמרי למה צריך לשלב את הכלב בחתונה – משלב הצילומים ועד שתיפלו מהרגליים אחרי הריקודים. אבל חשוב להתכונן מראש. צריך לעשות את זה בחוכמה, ולדעת מה הגבולות של הכלב, שלכם ושל האורחים. ואם במקרה הכלב דרך על הכוס שנשברה לדוד כשסיפר בדיחה לעוסה – טוב שיש חיותא.