כל מה ש(לא) ידעתם: שמן קוקוס הוא תרופת פלא לכלבים
שמן קוקוס הפך לכוכב בריאות עולה בשנים האחרונות, וגם כלבים לא נשארו מחוץ לטרנד. שמפו עם שמן קוקוס, שמן קוקוס כתוסף תזונה, ואפילו מריחת שמן ישירות על הפרווה- הכל בשם הבריאות. אבל האם כל מה שאומרים עליו באמת נכון? בואו נבדוק.

נכתב ע״י רועי קדוש
3 ד׳ קריאה


מה אתם חושבים שאתם יודעים
שמן קוקוס הוא סופר-פוד שיכול לשפר את בריאות הכלב שלכם. הוא טוב לעור ולפרווה, עוזר בעיכול, נלחם בחיידקים, ואפילו יכול לשמש כחטיף בריא. מספיק למרוח או להוסיף קצת לאוכל של הכלב, והכלב יהפוך לבריא וזוהר… נכון?

למה זה לא נכון
לא בטוח בכלל. למרות ששמן קוקוס מכיל חומצות שומן בריאות לכאורה כמו חומצת שומן לאורית, ההשפעות החיוביות שלו על כלבים (וגם על בני אדם, אגב) הן מוגבלות ולא תמיד מוכחות.
למעשה, שומן קוקוס מכיל בערך 90% חומצות שומן רווי, מתוכן 50% אותה חומצת שומן לאורית. מאחר שזו חומצת שומן שנספגת יותר מהר בגוף ולא “מסתובבות” בזרם הדם, רבים חושבים ששמן קוקוס טוב ומועיל, בטח בהשוואה לשמנים אחרים. האמת היא שמחקרים מראים שחומצה לאורית לא שונה מהותית מחומצות שומן רוויות “קלאסיות”- ולכן, למעשה, אין לה יתרון עליהן.
וכשמדובר בכלבים, שמן קוקוס עלול לגרום בעצמו לבעיות: רגישות בעור: אומנם זה נדיר יחסית, אבל חלק מהכלבים יכולים לפתח גירוי או פריחה כשהשמן נמרח על עורם. בעיות עיכול: כלבים מסוימים עלולים לחוות שלשול או הקאות אם הם צורכים יותר מדי שמן קוקוס. קלוריות עודפות: כמו שאמרנו, שמן קוקוס עשיר בשומן, מה שאומר שהוא יכול לתרום לעלייה במשקל או אפילו לדלקת בלבלב אם לא משתמשים בו במינון נכון. הגנה מוגבלת נגד חיידקים: גם אם יש לו תכונות אנטי-בקטריאליות מסוימות, שמן קוקוס לא יכול בשום פנים להוות תחליף לטיפול וטרינרי או לתרופות מתאימות. בנוסף, השימוש בו עלול לגרום לכך שבעלים יסתמכו עליו כעל פתרון “טבעי” ולא יפנו לווטרינר או וטרינרית כשיש בעיה אמיתית.

למה זה משנה
הבנה נכונה של היתרונות, ובעיקר של המגבלות, של שמן קוקוס יכולה למנוע מכם להשתמש בו באופן שעלול להזיק לכלב שלכם. כמו בכל דבר, חשוב לדעת את המינון, להכיר את הסיכונים, ולהתייעץ עם המרפאה שלכם לפני שמכניסים רכיב חדש לתזונה או לשגרת הטיפוח של הכלב. בשורה התחתונה, שמן קוקוס יכול להיות תוסף נחמד במקרים מסוימים, אבל הוא רחוק מלהיות תרופת פלא. השתמשו בו בזהירות, במינונים קטנים ובהדרגה, ובידקו תמיד איך הכלב שלכם מגיב לפני שאתם הופכים שמן קוקוס לחלק מהשגרה שלו.
א-הב-ת? יש לנו עוד כתבות
שבטח יעניינו אותך
