האם מותר להיכנס לקניון עם הכלב? הנה מה שכדאי לדעת על כלבים, כלבות ומרכזי קניות
חושבים ללכת עם הכלב או הכלבה לשופינג בקניון? לקפוץ לקנות לחם ופירות בסופרמרקט? אולי כדאי שתחשבו על זה שוב כי מתברר שלא כל מרכזי הקניות בישראל מאפשרים כניסה לכלבים. הנה כל מה שכדאי לדעת.
נכתב ע״י צוות חיותא
קניונים וכלבים – האם הכניסה לקניונים מותרת לכלבים?
החדשות הרעות: מרבית הקניונים בישראל לא מאפשרים גישה לכלבים. עבור כל מי שמחשיב את הכלב שלו כבן משפחה ולוקח אותו איתו לכל מקום, אלה באמת חדשות מבאסות. מצד שני, אפשר להבין גם את מי שהנוכחות של כלב מפריעה לו בזמן שהוא מנסה לשרוך את השרוכים של נעליים שהוא בדיוק מודד.
החדשות הטובות: לאט לאט, עוד ועוד קניונים ומרכזי קניות ברחבי הארץ פותחים את שעריהם בפני כלבים. בטח לא תופתעו לשמוע מיהו הקניון הראשון שעשה את הצעד האמיץ וסלל את הדרך לכולם, אבל מה שחשוב הוא שמאז, הצטרפו אליו קניונים נוספים , והיד עוד נטויה (וגם הזנב).
החלוץ: דיזינגוף סנטר שאפשר לכלבים להיכנס לפני כולם
דיזנגוף סנטר בתל אביב הוא לא רק מרכז קניות מיתולוגי אלא גם הקניון הראשון בישראל שאפשר כניסה לכלבים. ממש לא מפתיע שהקניון שעשה את הצעד הראשון ממוקם בתל אביב, העיר שנחשבת הכי ידידותית לכלבים.
אז אם בזמן הטיול עם הכלב מתחשק לכם להיכנס לקניון, אין שום בעיה – אפשר להגיע עם הכלב, לקנות כל מה שנחוץ ואפילו לפנק אותו במתנה נחמדה.
המתקדמים (בצעדים קטנים): קניוני עזריאלי
במרבית קניוני עזריאלי אסורה הכניסה עם הכלבים. אבל ב-3 מהם היא מותרת: חיפה, תל אביב והוד השרון. אנחנו בחיותא מברכים, כמובן, על המגמה החיובית ומקווים שבקרוב, הרשימה תלך ותתארך ושבקניוני עזריאלי נוספים אפשר יהיה לטייל עם כלבים.
ומה לגבי סופרמרקטים? מותר להיכנס לסופר עם כלבים?
הנחיות משרד הבריאות אוסרות על כניסת כלבים למרכולים. והאמת היא שזה די מובן ואפילו הגיוני. אף אחד לא רוצה שערות של כלב זר על התפוחים או העגבניות שלו. אז כשמסרבים לכם בכניסה למרכול השכונתי, חשוב לדעת שזה לא אישי אלא מדובר בהנחיה ברורה של משרד הבריאות ולא בסתם גחמה של מנהל או מאבטח כזה או אחר.
אז רגע, האם זה בטוח להשאיר את הכלב קשור מחוץ לסופרמרקט בזמן שעושים קניות?
יש בעלי כלבים ומאלפים שיגידו שזה לא מומלץ, בעוד שאחרים חושבים שלהשאיר את הכלב לדקות ספורות זה בסדר גמור. ההחלטה אישית ותלויה בך ובאופי הכלב שלך. פנינו למאלף הכלבים, שי רצר, ושאלנו אותו מה הוא חושב על הסוגיה הזו שמטרידה בעלי כלבים רבים.
אז קבלו, צעד אחר צעד, את “אימון הסופרמרקט” של מאלף הכלבים שי רצר – או במילים אחרות, איך לאמן את הכלב להמתין יפה ובסבלנות בזמן שאתם עושים קניות לשבת.
שי ממליץ לאמן את הכלב בהדרגה אבל לפני הכל – ללמד אותו את פקודת “הישאר”, ולוודא שהוא ממלא אותה היטב. השלב הבא הוא ללמד אותו לא להילחץ כשהוא רואה אתכם נכנסים לסופר כי סטרס הוא האויב הגדול ביותר בסיטואציות כאלה. הכלב לא יודע מה זה בדיוק ה”סופר” הזה שאליו אנחנו נכנסים ולא יודע אם ומתי נחזור. לכן מומלץ להתחיל בפרק זמן קצרצר: נותנים לכלב פקודת “הישאר”, נכנסים לחנות, ומיד יוצאים אליו בחזרה עם פינוקים, חיזוקים, חטיף וחיבוק – או כל דבר אחר שהכלב שלכם הכי אוהב.
עכשיו אפשר להתחיל להגדיל בהדרגה את פרקי הזמן עד שמגיעים לפרק זמן ממושך מספיק שיאפשר לכם קנייה בסופר. חשוב לזכור שגם “ממושך” זה עניין יחסי ואנחנו כמובן מדברים על פרק זמן סביר והגיוני של כמה “השלמות”, ולא קנייה שבועית של שישי בצהריים, כשרק העמידה בתור לקופה נמשכת חצי שעה.
אם אחרי שלבים אלה, רוצים להעצים את הלמידה אף יותר, אפשר להשאיר בחוץ לכלב כמויות של אוכל או קונג מפנק שיעסיקו אותו לזמן רב. כשתצאו מהחנות אחרי די הרבה זמן, קחו ממנו את מוקד התעסוקה הזה, לטפו ופנקו אותו, והחזירו לו אותו כשתחליטו להיכנס שוב לחנות. כך הכלב שלכם ילמד שהכניסה של הבעלים לחנות = כיף גדול לטונות של זמן.
חיותא שומרת על הכלב שלך בקניון, בבית ובכל מקום
כמו בכל דבר שקשור בגידול הכלב שלכם, ההחלטה האם לקחת אותו איתכם לקניות או להשאיר אותו בבית – היא אישית ותיקבע לפי מה שכל אחד מכם מאמין ורואה לנכון. הדבר החשוב ביותר הוא לדעת למה הכלב שלכם מסוגל ומה נכון עבורו. וגם אם החלטתם להשאיר אותו בבית, כדאי שירוויח מזה איזשהו פינוק או חטיף. זה טוב לבונדינג 😉 ואם עוד אין לך ביטוח כלבים של חיותא, אז וואלה, יש מי שיגידו שזו השקעה הרבה יותר טובה מכל שופינג בקניון או בסופרמרקט. רוצים לבדוק בעצמכם? השאירו פרטים ונעביר לכם הצעה בהקדם.