כל מה ש(לא) ידעתם: בני אדם אלרגיים לשיער או פרווה של כלבים
הכלב נכנס לחדר וחוזר המנהג הקבוע. הגרון קצת נסגר, העיניים קצת דומעות. שוב האלרגיה לפרווה של הכלב. או שבעצם לא? לא, האמת שהפרווה/שיער הם לא מה שאתם אלרגיים עליו. כל הפרטים בכתבה הבאה

נכתב ע״י רועי קדוש
2 ד׳ קריאה


מה אתם חושבים שאתם יודעים
אם אתם מתעטשים ליד כלב, העיניים דומעות או שהאף נסתם, כנראה שאתם אלרגיים לשיער של כלבים, נכון? זו בדיוק הסיבה שאנשים מחפשים כלבים “היפואלרגניים”, כאלה שלא משירים או משירים מעט פרווה, מתוך האמונה שזה יפתור את הבעיה שלהם.

למה זה לא נכון
למען האמת, האלרגיה שלנו לרוב לא נובעת מהשיער עצמו, אלא מחלבונים בשם Can f, הנמצאים ברוק, בקשקשים (שכבות עור מתות) ובשתן של כלבים. כשהכלב מלקק את עצמו, החלבון עובר לפרווה, מתייבש, מתפורר והופך לחלקיקים הנישאים באוויר ונכנסים לריאות של האדם הרגיש. לכן, וצר לנו להיות אלה שמספרים לכם, אפילו כלבים שלא משירים הרבה פרווה עדיין מפיצים את האלרגן הזה. במילים אחרות, גם “גזעים היפואלרגניים”, כמו פודל למשל, לא באמת נקיים מאותו אלרגן. הם אולי משירים פחות, מה שיכול להקל במקרים מסוימים, אבל זה לא אומר שהם לא גורמים לתגובה אלרגית בכלל.

למה זה משנה
אם אתם אלרגיים, נפילת האסימון שהשיער/פרווה הם לא הבעיה האמיתית יכולה לשנות את הדרך שבה אתם ניגשים לפתור את הבעיה האמיתית. במקום לחפש כלב שלא משיר שיער, אולי עדיף להבין טוב יותר את רמות החשיפה האפשריות ולנקוט צעדים להפחתת האלרגנים, כמו הימנעות מליקוק הפנים על ידי הכלב, ניקוי תכוף של הבית, שימוש במסנני אוויר או ייעוץ עם אלרגולוג. מילה מצחיקה, אלרגולוג, אבל יש מקצוע כזה. אם נהיה רגע רציניים, ההבנה הזו תוכל גם לעזור לכם להבין שלא צריך להאשים את הכלב, או לחשוב בטעות שגזע כזה או אחר יפתור את הבעיה לגמרי.
א-הב-ת? יש לנו עוד כתבות
שבטח יעניינו אותך
