הכירו את ג’ודי, הכלבה היחידה בעולם שהוכרה רשמית כשבויית מלחמה. ג’ודי, כלבת פוינטר אנגלי, נולדה בשנחאי בשנת 1937 והפכה לסמל של אחת מספינות חיל הים היפניות. במהלך מלחמת העולם השניה הצליחה לשרוד את מתקפות האויב על הספינה, אולם אז, בשנת 1942, נלקחה כשבוית מלחמה לג’ונגלים של סומטרה. במשך 3 שנים, הצליחה ג’ודי להתמודד עם מחלות, רעב, צמא והתעללות מצד השומרים במקום. אנשי הצוות בספינת האם שלה ראו בה את המלאך השומר עליהם שכן היתה זו שאיתרה מעיין מים באי ובכך הצילה את חייהם.
פוינטר
ספורטיבי, זריז, נבון, אוהב בני אדם ובעיקר, בעל יכולות ציד יוצאות דופן. הכירו את הפוינטר, הכלב שינבח בשניה שמישהו יתקרב לדלת הבית, אבל ימהר להרעיף עליו אהבה אחרי שיפתח אותה.
-
ארץ מוצא
אנגליה
-
משפחה
ספורט - ציד
-
גובה
זכר 56-70 ס״מ
נקבה 53-66 ס״מ
-
משקל
זכר 18-34 ק״ג
נקבה 15-30 ק״ג
-
תוחלת חיים ממוצעת
12-14 שנים
בקצרה...
לכלב הפוינטר מעלות רבות. הוא אמיץ, חכם, צייתן, בטוח בעצמו, לומד דברים במהירות ולמרות ההיסטוריה שלו ככלב עבודה, מתאים מאוד גם לחיים בבית עם משפחה. יש לו לב רחב והוא זקוק למגע אנושי, ידידותי, שופע חיבה ויודע להסתדר היטב גם עם ילדים וכלבים אחרים, בתנאי שייחשף אליהם בגיל צעיר. לחתולים, אגב, הוא עלול להיות קצת פחות נחמד בגלל אינסטנקט הציד שלו. כמו כל כלב ציד טוב, החושים החדים שלו הופכים אותו לכלב מועדף על כוחות הביטחון והוא משמש ככלב שמירה, חילוץ, הצלה ואיתור חומרי נפץ או סמים.
החיים עם פוינטר
על יופי ואופי
לפוינטר מבנה גוף אתלטי, שרירי וגמיש המכוסה פרווה חלקה ומבריקה בעלת צבע דומיננטי אחד עם כתמים באזור החזה והבטן. הראש שלהם ניצב תמיד זקוף כלפי מעלה, בעוד הזנב נע באנרגטיות מצד לצד. וזה עוד לפני שדיברנו על ואם תהיתם מה מקור שמו של הפוינטר, אז בדיוק כמו שבטח שיערתם- תפקידו היה “להצביע” לצייד על הכיוון בו נמצא הטרף. ואיך הוא היה עושה את זה? פשוט באמצעות העמידה הפוינטרית הידועה המתאפיינת בהרמת הרגל הקדמית והזנב, כשהראש מוטה קדימה לעבר הטרף.
הפוינטר הוא כלב ורסטילי ומלא אנרגיות שמצטיין בכל מה שהוא עושה. הוא זקוק לפעילות גופנית רבה וחשוב לתת לו את ההזדמנות לפרוק את האנרגיות כדי למנוע התנהגות הרסנית. רק זכרו שמדובר בכלב עם אינסטינקט ציד מפותח מאוד ולכן הקפידו לצאת איתו מחוץ לבית רק עם רצועה. אם מדובר בגינה מגודרת, כדאי לוודא שהיא אינה נמוכה מ-1.5 מטר כי בנוסף לכל שאר מעלותיו הגופניות, לפוינטר גם יכולות ניתור מרשימות. מעבר לזה, הפוינטר גם כלב שמירה מעולה, כזה שאינו נרתע מזרים, מאוד טריטוריאלי ויעשה הכל כדי להגן על בני המשפחה שלו.
מילה של וטרינר
מילה של מאלף
ומה עם הפוינטר שלכם?
חיותא מכסה מחלות רפואיות הקשורות בגזע של הכלב שלכם.
הידעת?
לאחר שרובי הציד שינו את עבודתו של הציד, השתנתה גם עבודתו של הפוינטר והוא נדרש לעמוד יציב במקומו עד לאחר הירי ורק אז לצאת ולהביא את הטרף.
יכולות הריח והמעקב של הפוינטר הפכו אותו לאחד הגזעים הבולטים בעבודות ביטחון שונות כמו זיהוי פצצות ושמירה בנמלי תעופה.
ישנן כמה וריאציות לגזע, הידועות ביותר הן הפוינטר האנגלי והגרמני.
ועכשיו, לחדשות
קצת היסטוריה...
שורשיו ההיסטוריים של הגזע מגיעים עד למאה ה-17, אז נוצר הפוינטר הראשון ככלב ציד. בעוד שהדעות חלוקות לגבי מי היו אבות אבותיו, רבים משערים כי מדובר בפוינטר הספרדי והאיטלקי, הגרייהאונד, הפוקסהאונד, הסטר והבולדוג. פירוש שמו של הגזע באנגלית כבר מרמז על תפקידו – “להצביע” על בעל החיים כדי לכוון את הציידים לעבר הטרף. במשך מאות שנים סייעו הפוינטרים לציידים לצוד ארנבות וציפורים, אולם עם המעבר לשימוש ברובי ציד, תפקידם השתנה והם הפכו לכלב ליווי המסייע לצייד להביא את השלל. בשנת 1884, הוכר הגזע באופן רשמי ע”י התאחדות הכלבנות האמריקאית. לפני תחילת מלחמת האזרחים, הם יובאו לארה”ב, שם הפכו פופולריים במיוחד.
מילה של פוינטר…
שיעור באנטומיה...
הפוינטר נוטה לסבול ממספר מחלות גנטיות בהן מחלות עור קשות, מומים במערכת העצבים, פגיעה בתפקודי הקרישה וניוון עיניים שגורם לעיוורון. מחלות אלה כמעט ואינן מגיבות לטיפול תרופתי וכלבים רבים אינם שורדים יותר משנה או מורדמים בגיל צעיר בגלל פגיעה אנושה באיכות חייהם. הסיכון למחלות אלו נמוך יותר כמובן בפוינטר מעורב. אם אתם בכל זאת מעוניינים בפוינטר גזעי, כדאי להקפיד תמיד לפנות למגדל מוכר מטעם ההתאחדות ולוודא שאכן נעשו הבדיקות הגנטיות המתאימות בהורים כדי לשלול מחלות אלו.
בעיות בריאות נפוצות
ומה עם הפוינטר שלכם?
חיותא מכסה מחלות רפואיות הקשורות בגזע של הכלב שלכם.