whatsapp

רועה קווקזי

יש הרואים ברועה הקווקזי את הכלב הנאמן והמסור ביותר שתכירו אי פעם. ואכן, מדובר בכלב השמירה האולטימטיבי, כזה שיעשה הכל כדי להגן עליכם. זה גם אומר אבל שהוא יכול להיות מאיים ואפילו תוקפני כאשר הוא מרגיש בסכנה מתקרבת.

  • basic-info

    ארץ מוצא

    גאורגיה

  • basic-info

    משפחה

    כלבי עבודה

  • basic-info

    גובה

    זכר 75-86 ס״מ

    נקבה 68-76 ס״מ

  • basic-info

    משקל

    זכר 50-80 ק״ג

    נקבה 40-70 ק״ג

  • basic-info

    תוחלת חיים ממוצעת

    10-12 שנים

בקצרה...

אמיץ, ערני, אינטליגנטי ועצמאי. בדיוק כל מה שצריך כדי להיות כלב שמירה מעולה אשר במשך שנים רבות הגן על עדרים וחיות משק מפני מסיגי גבול וחיות טרף. אז נכון, יש בו נטייה לתוקפנות כלפי כל גורם זר שנתפס בעיניו כמאיים (כולל השכן ממול שבסך הכל יצא לאסוף את עיתון הבוקר), אבל כלפי בני המשפחה שלו, הרועה הקווקזי יהיה רגיש, מסור ואוהב. עם חיות מחמד אחרות וילדים קטנים הוא קצת פחות מסתדר. למרות שנחשב לגזע עם רמת אנרגיה נמוכה יחסית, הוא עדיין זקוק למרחב מחיה גדול. כדאי לכם מאוד להשקיע בטיולים ארוכים איתו – זה יעזור להרגיע אותו וימנע התנהגויות הרסניות. רק קחו איתכם רצועה והקפידו לשמור עליו במקומות מגודרים. בטח תשמחו לשמוע שהוא לא נבחן גדול, אבל בכל מה שקשור לנשירת שיער וריור – מה שנקרא, בהצלחה לכם 🙂

החיים עם רועה קווקזי

נמוך (1) גבוה (5)
icon

רמת אנרגיה כללית

3

icon

זרימה עם משמעת ואילוף?

3

icon

רמת הנשירה שלי

4

icon

ומה בעניין נביחות?

2

icon

בעניין של כושר?

3

icon

ידידותי לילדים?

3

icon

ידידותי לחיות אחרות?

2

על יופי ואופי

looks-personality

אי אפשר להתעלם מהפרווה העבה, הארוכה והעשירה בגוונים של הרועה הקווקזי. אותה פרווה צפופה מעניקה לו מראה מרשים ומאפשרת לו לשמור על טמפ’ הגוף גם בטמפ’ נמוכות. הפרווה מגיעה בצבעים חום – אפור בשילוב של שחור, כאשר על החזה יש לו כתם לבן גדול המתפשט גם לכיוון הרגליים. לרועה הקווקזי עיניים כהות, אף שחור ובולט וכפות רגליים גדולות וכבדות. 

ככלב שמירה מהשורה הראשונה, הרועה הקווקזי הוא בעל אופי יציב, נאמן ומלא ביטחון עצמי. הוא עלול להיות גם טריטוריאלי, בלתי נשלט ותוקפני במידה ולא תשקיעו בו באילוף וחינוך כבר מגיל צעיר. יש בו חוסן פיסי ונפשי גבוה במיוחד אשר מאפשר לו להסתגל גם לחיים בתנאים קשים.

בעיות בריאות נפוצות

anatomy-lesson-class-img
anatomy-lesson-img

הרועה הקווקזי נחשב לגזע בריא בדרך כלל, אולם גודלו העצום מעמיד אותו בסיכון לכמה בעיות בריאותיות כמו בעיות מפרקים בשל משקלו, היפוך קיבה בשל הנטיה שלו לאכול הרבה וכן מחלות לב ועיניים שונות.

הידעת?

לעשות חיותא כשחיית המחמד
בריאה זו החלטה נבונה.

אם עושים חיותא כשכבר קיימת מחלה - היא לא מכוסה

icon

מילה של וטרינר

הרועה הקווקזי זקוק אמנם לכמות אוכל גדולה בשל גודלם, אבל תעשו טובה ואל תגזימו עם זה. הקפידו שלא לעבור את הכמות היומית המומלצת ואל תוותרו על פעילות גופנית יומיומית סדירה. השמנת יתר עלולה לגרור עומסים כבדים על גופם העצום ולהביא בעקבותיה לבעיות מפרקים ושלד.
icon

מילה של מאלף

הרועה הקווקזי הוא אמנם כלב אינטליגנטי מאוד, אבל גם עקשן ואוהב לעמוד שלו בכל מה שקשור לאילוף וחינוך. לכן, פחות יתאים לבעלים חסרי ניסיון. התחילו לחנך אותו כבר מגיל צעיר והקפידו על חשיפה שלו לחיות, אנשים וסיטואציות מגוונות.

הידעת?

    did-you-know-14

    אם אתם רוצים רועה קווקזי מאולף ומחונך, כדאי להתחיל את התהליך עוד כשהם גורים.

    did-you-know-9

    לכלבי הרועה הקווקזי אין פחד. כשהם שומרים על העדרים באזור הקווקז הם יכולים להרוג אפילו זאבים שמתכננים לטרוף טלאים ובעבר אף סייעו בציד דובים.

    did-you-know-11

    בעבר, נהגו לקצוץ את האוזניים של הרועה הקווקזי, אולם כיום מנהג מגונה זה אסור במדינות רבות, כולל ישראל.

ועכשיו, לחדשות

banner

הכירו את קדאבומאס היידר! הרועה הקווקזי הזה הוא רק בן שנה וחצי וכבר מגיע למשקל שיא של 110 ק”ג, מה שמעניק לו בקלות את הטייטל המכובד “הרועה הקווקזי הגדול ביותר בעולם”. עם רגליים כבדות וענקיות ואף עצום, להיידר יש מידות גוף חריגות בשל מטען גנטי ייחודי. הוא חי עם הבעלים שלו בדירה ממוזגת כל עונות השנה, אוכל 3 ק”ג בשר ביום ויש לו 6 גורים שהועברו לבית אחר כי הוא עלול למחוץ אותם בטעות.

קצת היסטוריה...

הרועה הקווקזי, הידוע גם בשמו אובצ’ארקה הקווקזי, הוא גזע כלבים גדול ועתיק שמגיע מאזור הרי הקווקז – בעיקר ממדינות כמו גאורגיה, ארמניה ואזרבייג’ן. המראה של הגזע שונה מעט בהתאם לאזור הספיציפי ממנו הגיע – לגזע שגדל באזורים ההרריים יש פרווה ארוכה וכבדה יותר, ואילו לגזע שגדל באזור המישורי יש גוף קל יותר ופרווה דקה יותר. הרועה הקווקזי עזר בעיקר לרועי הצאן והחקלאיים המקומיים לשמור על חיות משק ומרעה מפני טורפים חזקים כמו כמו זאבים ודובים, תוך הסתגלות לתנאי שטח ואקלים קשים. היסטוריה זו של הגנה ושמירה חידדה את האינסטינקטים של הגזע. רק במאה ה-20, החל הרועה הקווקזי לזכות בהכרה ופופולריות גם מחוץ לאזור הולדתו והפך עם השנים גם לחיית מחמד משפחתית. בשנת 1996 הוכר כגזע ע”י התאחדות הכלבים האמריקאית.

ומה עם הרועה הקווקזי שלכם?

חיותא מכסה גם מצבים רפואיים אופייניים
לגזע הכלב שלכם.

גזעים בשבילך

לכל הגזעים