whatsapp

בוקסר

חזק, מרשים ומלא אנרגיה. זהו הבוקסר. אז כן, החזה הרחב ומבנה השרירים המוצק יוצרים אולי מראה די מאיים בהתחלה, אבל ברגע שתלמדו להכיר אותו, תבינו שמדובר למעשה בגזע חיובי, מלא שמחת חיים וסקרנות.

  • basic-info

    ארץ מוצא

    גרמניה

  • basic-info

    משפחה

    כלבי עבודה

  • basic-info

    גובה

    זכר 58-63 ס״מ

    נקבה 54-60 ס״מ

  • basic-info

    משקל

    זכר 27-31 ק״ג

    נקבה 22-30 ק״ג

  • basic-info

    תוחלת חיים ממוצעת

    10-12 שנים

בקצרה...

עד גיל 3, הבוקסרים הם פצצת אנרגיה. וזה אומר שכגורים, הם מאוד אקטיביים וזקוקים לאילוף כבר מגיל מאוד צעיר. הבוקסרים אהובים מאוד בזכות האופי הנאמן והאינטליגנציה הגבוהה שלהם ויעדיפו תמיד להיות כמה שיותר צמוד אליכם. אין להם בעיה לחיות בדירה, אבל הם זקוקים לפחות לשעה של פעילות מדי יום, גם אם זה בפארק הכלבים הסמוך. אגב, אם אתם בקטע של ריצה, מצאתם לכם את הפרטנר המושלם! וכן, אולי תופתעו לשמוע, אבל הבוקסר אוהב גם להתכרבל. וכמה שיותר.  

 

החיים עם בוקסר

נמוך (1) גבוה (5)
icon

רמת אנרגיה כללית

5

icon

זרימה עם משמעת ואילוף?

4

icon

רמת הנשירה שלי

4

icon

ומה בעניין נביחות?

3

icon

בעניין של כושר?

5

icon

ידידותי לילדים?

5

icon

ידידותי לחיות אחרות?

3

על יופי ואופי

looks-personality

הבוקסר הוא כלב שרירי ואתלטי, עם חזה רחב ומוצק ופרווה קצרה המגיעה בצבע שחור, לבן או מנומר. עיניו חומות עם מבט ייחודי כמעט מתחנן, אוזניו רחבות ושמוטות בדרך כלל, אולם כאשר הם שומעים משהו חשוד, אותן אוזניים מזדקפות מיד. יש לו גולגולת רחבה וקצרה, אף שחור ופחוס ולסת תחתונה שמכסה את הלסת העליונה ומקנה לו מראה מעט מאיים. השפתיים התחתונות והבשרניות גורמות להם לרייר בכבדות ולכן אינם מתאימים לאנשים סטריליים מאוד. 

למרות שבעבר, שימשו הבוקסרים ככלבי לחימה, הרי שהיום הם לגמרי מתאימים גם למשפחה עם ילדים – הם אוהבים לשחק, סקרניים במיוחד, אמיצים ואינטליגנטים מאוד. הם גם לוקחים את העבודה שלהם ככלב שמירה מאוד ברצינות ויכולים להיות מאוד חשדניים כלפי זרים. אחד התחביבים האהובים עליהם הוא רדיפה אחרי חתולים ובעלי חיים אחרים ושימו לב, יש להם גם נטיה לברוח, אז כדאי להשגיח עליהם ולדאוג לגדר מתאימה במידה ויש לכם בית עם חצר. 

בעיות בריאות נפוצות

anatomy-lesson-class-img
anatomy-lesson-img

כלבים ברכיצפאלים, כמו הבוקסר, מאופיינים בפרצוף שטוח וחוטם קצר. זה אמנם מאד חמוד, אבל זה גם יכול להעמיד אותם בסיכון גבוה יותר לפתח מחלות נשימה שונות. לבוקסר הבריא יש לב חזק בעל יכולת אספקת דם גבוהה לגוף, כיאה לכלב אתלטי שכמוהו. עם זאת, לרבים מהבוקסרים נטייה תורשתית למומי לב מולדים והתפתחותיים. לכן חשוב שהבוקסר יגיע ממגדלים אחראיים שדואגים שאכן אין קשר משפחתי בין ההורים, מה שמעלה את הסיכון למחלות מסוג זה. נראה שלא מעט מן המחלות המאפיינות את הגזע- קרע רצועה, דיספלזיית ירך וגידולים סרטניים, מופיעות בסבירות גבוהה יותר בפרטים שסורסו או עוקרו, במיוחד בגיל צעיר מאוד (חצי שנה ומתחת). לכן עדיף להימנע מניתוחים אלו, לפחות בגיל מוקדם. אם חייבים- אז כדאי להמתין לסיום ההתבגרות.

הידעת?

לעשות חיותא כשחיית המחמד
בריאה זו החלטה נבונה.

אם עושים חיותא כשכבר קיימת מחלה - היא לא מכוסה

icon

מילה של וטרינר

לצערנו, לבוקסרים יש נטייה גנטית לפתח גידולים סרטניים אגרסיביים, לעתים כבר מגיל צעיר יחסית. חלק מהגידולים יופיעו על גבי העור או בחלל הפה וייראו תמימים למדי. לכן, כדאי להשקיע ולבחון ממש מקרוב את העור והפרווה שלהם, לחפש אחר בליטות חשודות, במיוחד כאלו שמראות שינויי צורה או צבע. מצאתם משהו שנראה לכם חשוד? גשו בהקדם לווטרינר.
icon

מילה של מאלף

כלבים מגזע בוקסר זקוקים לאילוף כבר מגיל צעיר, בגלל הנטיה שלהם להיפראקטיביות כשהם גורים. הם כלבים חכמים מאוד שמגיבים היטב לגישה סמכותית הכוללת עידוד וחיזוקים מכיוון שכל מה שמעניין אותם הוא לרצות את הבעלים שלכם ולקבל מהם תשומת לב וקבלה.

הידעת?

    did-you-know-10

    את השם “בוקסר” הם קיבלו בהתחלה ככינוי חיבה, רק בגלל הנטיה שלהם להשתמש ברגליים הקדמיות בתנוחה שדומה לזו של מתאגרפים (BOXERS) בזירה. 

    did-you-know-15

    לבוקסרים יש את הלשון הארוכה ביותר מבין כל הגזעים ולכן, בטח לא תופתעו לשמוע שהם היו אטרקציה אמיתית בקרקסים של פעם.

    did-you-know-14

    בוקסרים לבנים אינם נחשבים לבוקסרים אמיתיים שכן הם אינם עומדים בדרישות התקן של הגזע. הם גם נוטים יותר לפתח מצבי חירשות לעומת בוקסרים עם צבע פרווה שונה.   

ועכשיו, לחדשות

banner

בשנת 2002, ספר השיאים של גינס הכתיר בוקסרית חמודה בשם “ברנדי” ככלבה עם הלשון הכי ארוכה שנמדדה אי פעם. הלשון שלה הייתה באורך בלתי נתפס של 43 סנטימטרים ועד היום אף כלב אחר עדיין לא שבר את השיא שלה. 

קצת היסטוריה...

את גזע הבוקסר פיתחו בגרמניה בסוף המאה ה-19, למטרות ציד ועבודה. במקור שימשו כפיתיון בקרבות שוורים ובהמשך, סייעו למוכרי בשר לשלוח בחיות המשק לפני שהובלו לשחיטה. אבות אבותיו של הבוקסר היו ה”בולנביסרים”, גזע של כלבי מלחמה מתקופת האימפריה האשורית, אשר נכחד מזמן. גזע זה נודע בזכות זריזות הגוף שלו, חוזקו ונחישותו הבלתי פוסקת בכל פעם שנדרש לתפוס חזירי בר, שוורים ואפילו דובים. בהמשך, התערבב הגזע עם בולדוג אנגלי, דני ענק, טרייר ומאסטיף, וכך נוצר הבוקסר שאותו אנחנו מכירים. הבוקסר הוכר לראשונה כגזע בשנת 1904 והיה בין הגזעים הראשונים בהם השתמשו למטרות משטרתיות וצבאיות. 

ומה עם הבוקסר שלכם?

חיותא מכסה גם מצבים רפואיים אופייניים
לגזע הכלב שלכם.

גזעים בשבילך

לכל הגזעים