whatsapp
hero

פיטבול

כל מה שהפיטבול, (“פיטי”, בשבילכם) באמת רוצה הוא לאהוב ושיאהבו אותו בחזרה. למרות תדמית “הילד הבעייתי” בשכונה, מבט אחד בעיניים החומות האלה שלו יבהיר לכם שזה ממש לא המקרה. עם חינוך נכון כבר מגיל צעיר, תוכלו לקבל כלב אמיץ, אנרגטי אבל גם מתוק וידידותי כלפי כל מי שנמצא סביבו.

icon
צוות חיותא
  • basic-info

    ארץ מוצא

    אנגליה

  • basic-info

    משפחה

    טריירים/ מסטיף

  • basic-info

    גובה

    זכר 46-60 ס״מ

    נקבה 43-55 ס״מ

  • basic-info

    משקל

    זכר 22-30 ק״ג

    נקבה 15-28 ק״ג

  • basic-info

    תוחלת חיים ממוצעת

    10-15 שנים

בקצרה...

אם אתם מחפשים שותף אנרגטי לחיים, כזה שאיתו אף פעם לא משעמם, הפיטבול עונה בדיוק לתיאור. אז נכון, המוניטין השלילי והלא תמיד מוצדק שלהם אולי יביא איתו תגובות קצת פחות נעימות מצד הסביבה, אבל ברגע שתבינו עד כמה הם נאמנים, ידידותיים וחכמים, אנחנו בטוחים שתוכלו להתמודד עם כל דבר. הם חזקים, סקרנים, פעילים ושובבים, ולכן זקוקים להרבה מאוד פעילות.  הם יכולים להיות חיית מחמד מצוינת, רק חשוב לזכור שמדובר בגזע אשר נחשב למסוכן בישראל, מה שאומר שאסור לקנות, למכור או לייבא אותם, חלה עליהם חובת סירוס ועיקור בגיל חצי שנה, ותוכלו לצאת איתם מהבית רק עם רצועה ומחסום פה.    

החיים עם פיטבול

נמוך (1) גבוה (5)
icon

רמת אנרגיה כללית

4

icon

זרימה עם משמעת ואילוף?

4

icon

רמת הנשירה שלי

3

icon

ומה בעניין נביחות?

3

icon

בעניין של כושר?

5

icon

ידידותי לילדים?

4

icon

ידידותי לחיות אחרות?

3

על יופי ואופי

looks-personality

הפיטבול הוא כלב חזק, שרירי ומוצק עם ראש בעל מבנה ריבועי, לסת אדירה ובית חזה רחב ועיני שקד חומות המעניקות להם את אותו מראה כובש. הפרווה הקצרה והנוקשה שלהם מגיעה כמעט בכל צבע אפשרי ואינה דורשת תחזוקה רבה מדי. 

בכל מה שקשור לאופי שלהם, אין ספק שמדובר בגזע שסובל מיחסי הציבור הכי גרועים שיש. הפרסום השלילי לו “זכו” לא מגיע דווקא מהתנהגות ספיציפית של הגזע, אלא בגלל הרבעה לא נכונה ע”י מגדלים חסרי אחריות. הפיטים הורבעו וטופחו במשך שנים להיות כלבי תקיפה. זה לאו דווקא אומר שהם אגרסיביים יותר, אבל בגלל הכוח העצום שלהם, תקיפה שלהם עלולה להסתיים בפציעה קשה ובמקרה של כלבים קטנים וחתולים, גם במוות. מצד שני, יש להם פוטנציאל אדיר להיות כלבים אוהבים, מקסימים וחברותיים מאוד בתנאי שלבעלים שלהם תהיה מודעות לחשיבות החינוך המוקפד, כבר מגיל צעיר, כמו גם לחשיבות הפעילות הגופנית כאמצעי לניתוב חיובי של אנרגיות. אין דבר משעשע יותר מאשר לראות אותם משחקים בהתלהבות עם בני המשפחה שלהם. הם ירצו להיות לצידכם כל הזמן, קצת כמו צל שהולך אחריכם לכל מקום, ואפילו ישמחו להתכרבל איתכם. 

בעיות בריאות נפוצות

anatomy-lesson-class-img
anatomy-lesson-img

הפיטבולים הם כלבים פעילים עם רמת אנרגיה גבוהה מאוד. אם תוסיפו לזה את מבנה הגוף החזק והשרירי, אפשר בהחלט להבין למה הם מועדים יותר למחלות מפרק וברכיים.

הידעת?

לעשות חיותא כשחיית המחמד
בריאה זו החלטה נבונה.

אם עושים חיותא כשכבר קיימת מחלה - היא לא מכוסה

icon

מילה של וטרינר

הפיטבול רגיש יותר למחלת הפרוו ולכן, חשוב להקפיד על פרוטקול חיסונים קפדני: בגורים זה אומר לתת בוסטר כל 3-4 שבועות כאשר חשוב להקפיד שהחיסון האחרון בסדרה חשוב יינתן לאחר גיל 16 שבועות. במהלך החיסונים ניתן וחשוב לחשוף אותם לסביבה החיצונית, אך יש להקפיד להימנע לחלוטין מחשיפה לצואת כלבים אחרים.
icon

מילה של מאלף

את האילוף של הפיטבול כדאי להתחיל בגיל צעיר, כמה שיותר מוקדם. הפיטבול הוא כלב חזק שלא תמיד מעריך את עוצמת הכוח שלו ולכן, עלול להיתקל בסיטואציות לא נעימות מול בני אדם ובעלי חיים אחרים. אילוף חיובי יכול למתן חלק מסיטואציות אלה, חשוב מאוד לא ״לדחוק אותם לפינות״ שכן זה עלול להפוך אותם לאגרסיביים יותר. בנוסף, בגלל חוק הכלבים המסוכנים, אחד הדברים שחשוב לעבוד עליהם עם הפיטבול הוא הרגלה למחסום הפה ביציאות החוצה.

הידעת?

    did-you-know-2

    המונח ״פיטבול״ אינו מציין למעשה גזע ספיציפי, אלא זהו שם כללי לכל אותם גזעי כלבים שלחמו בזירות הקרב (Pit, באנגלית) מול שוורים או כלבים. הפיטבול האמריקני הוא המפורסם ביותר מביניהם ומעניין לציין שעדיין לא הוכר כגזע ע”י ארגון הכלבים האמריקאי (AKC).

    did-you-know-16

    נהוג לחלק את הפיטים על פי צבע האף שלהם – red nose או blue nose הם המפורסמים ביותר

    did-you-know-12

    גורי הפיטבול נולדים עם מצח מקומט אשר הופך חלק יותר ויותר ככל שהם מתבגרים.

ועכשיו, לחדשות

banner

אחרי יותר מ-30 שנה, עיר הבירה של קולורדו, דנבר, ביטלה את החוק שאוסר להחזיק כלבים מסוג פיטבול. כמו ערים רבות בארה״ב, גם דנבר אסרה על הגזע במשך שנים רבות בשל מספר רב של אירועי תקיפה קשים עד קטלניים שדווחו בארה״ב. ב-2020 החליטו במועצת העיר לאשר שוב את החזקת הגזע, אך זאת בכפוף למבחן התנהגותי לכלב וקבלת אישור מיוחד. 

קצת היסטוריה...

גזע הפיטבול האמריקאי (שבמקור הוא בכלל מאנגליה) נוצר לקראת סוף המאה ה-19 מהרבעה בין בולדוג לטרייר במטרה להשתתף בספורט של התגרות בשוורים  (כן, היה ספורט כזה). לאחר שהספורט הנוראי הזה הוצא מחוץ לחוק בשנת 1835, קרבות הכלבים תפסו את מקומו, מה שהוביל לעליה בפופולריות של הפיטבולים. כאשר החלה ההגירה מבריטניה לארה”ב, המהגרים לקחו איתם את הפיטבולים שלהם ושם הם התחילו בחיים חדשים ככלבי חווה. הפיטבול עזרו עם השמירה על עדרי הצאן, צדו חיות טרף שאיימו על החווה וליוו את החוואים בפעילותם היומיומית. אותם מהגרים פיתחו עם השנים גזע גדול יותר מהגזע האנגלי המקורי ובשנת 1898, האגודה הבריטית לכלבים הכירה בו כגזע נפרד.    

ומה עם הפיטבול שלכם?

חיותא מכסה גם מצבים רפואיים אופייניים
לגזע הכלב שלכם.

גזעים בשבילך

לכל הגזעים