בשנת 2019, שני כלבי אלסקן מלמוט בשם ספרון וקירה, לקחו חלק בסרט “מרוץ אלסקה הגדול”, שם גילמו את התפקיד של באלטו וטאגו, שני כלבי מלמוט אמיתיים אשר תרמו למניעת התפשטות מגפת הדיפתריה באלסקה בשנת 1925. לאחר שהנמל היחיד בעיר נחסם בשל קרחוני ענק ומזג האוויר היה סוער מדי לטיסות, הדרך היחידה להעביר תרופות לעיר הנידחת היתה להשתמש בשני כלבי מזחלת. ספרון וקירה נבחרו לככב בסרט הודות לניסיון רב השנים שלהם ככלבי מזחלות לתיירים.

אלסקן מלמוט
עם לב ענק כמעט כמו הערבות של אלסקה, מראה מלכותי ושילוב מנצח של עוצמה וכריזמה- האלסקן מלמוט הוא בהחלט גזע שכדאי לכם להכיר.
ארץ מוצא
אלסקה
משפחה
כלבי עבודה (שפיץ)
גובה
זכר 61-66 ס״מ
נקבה 56-61 ס״מ
משקל
זכר 36-43 ק״ג
נקבה 32-39 ק״ג
תוחלת חיים ממוצעת
11-14 שנים
בקצרה...
האלסקן מלמוט (“מאל” או “מולי”, אם תרצו) יכול מצד אחד, להיות השותף המושלם שלכם לכל הרפתקה, ומצד שני, להיות הכרבולית הפרטית שלכם – והכל באריזה אחת רכה! מתחת לגוף החזק והעצום, מסתתר לו כלב רגיש, חברותי ושופע אהבה, אך גם כזה שדורש המון תשומת לב. וכשאנחנו אומרים תשומת לב, אנחנו מתכוונים להרבה פעילות גופנית- אחרי הכל, אבות אבותיו סחבו מגלשות שלג לפרנסתם. אז נכון, אולי אין לכם במחסן מזחלת שלג כרגע, אבל ריצה או רכיבה על אופניים יחד בהחלט יכולים להוות תחליף ראוי עבור הכלב האנרגטי הזה.
וזה עוד לפני שדיברנו על האופן שבו הוא “מדבר” עם הבעלים שלו – בואו נגיד שזה קצת פחות נביחות והרבה יותר יללות בסגנון “אהוווו”, מה שיגרום לכם לפעמים לחשוב שאתם מתווכחים עם המתבגר הפרטי שלכם. האלסקן הוא כלב חכם שיעשה הכל כדי להשיג את מה שהוא רוצה – בין אם זה לחטוף נקניקיה מהשיש במטבח או להימלט סטייל הודיני מהחצר המגודרת רק כדי לרדוף אחרי חתול או עכבר שראה במקרה.
החיים עם אלסקן מלמוט
על יופי ואופי

אין ספק שמדובר בחתיך אמיתי. הפרווה הכפולה והצפופה שמגיעה במגוון צבעים (אפור, שחור ואדום) ואמורה להגן עליו מפני הקור העז שמאפיין את האזור הארקטי ממנו הגיע, האוזניים המחודדות, הזנב המכשכש בגאווה ועיני השקד שמשדרות חום וחוכמה.
ומה עם האופי, אתם שואלים? אז מתברר שהאלסקן יפה לא פחות גם מבפנים. הוא חברותי, נאמן ומתחבר מאוד בקלות לבני המשפחה. זה לא אומר שהוא יעשה כל מה שתבקשו ממנו – יש בו גם צד עצמאי וסוליסטי מאוד שנוטה לעקשנות קלה ולכן צריכים להיות איתו סבלניים יותר לפעמים. האלסקן אומנם לא נבחן גדול, אבל כן נוטה להפיק קולות מוזרים אחרים כשהוא רוצה לאכול, מחפש צומי או סתם משעמום.
ככלב עם אינסטינקט ציד חזק, כדאי שתשגיחו עליו בקרבת בעלי חיים קטנים שהוא לא מכיר. זו גם הסיבה שאם יש לכם חצר, דאגו לגדר אותה ולשמור על שער סגור. האלסקן תמיד ימצא דרך לצאת להרפתקאות הציד שלו. גם פעילות גופנית זה חובה במקרה של האלסקן האנרגטי. הוא אוהב לטייל, לרוץ, לשחות, לעשות שיעורי אג’יליטי… בקיצור, כל מה שיוציא ממנו את המרץ הבלתי נדלה’ כי אתם ממש לא רוצים שהוא יתחיל להשתעמם ולהרוס דברים בבית. ואם המראה שלו נראה לכם כמו המראה הקלאסי לכלב שמירה, אז זה לא בדיוק ככה. מתברר שברגע האמת, האלסקן רואה בכל זר שמגיע חבר פוטנציאלי חדש.
מילה של וטרינר
מילה של מאלף
ומה עם האלסקן מלמוט שלכם?
חיותא מכסה מחלות רפואיות הקשורות בגזע של הכלב שלכם.
הידעת?
במהלך מלחמת העולם השנייה, 450 כלבי מלמוט סייעו בקרבות באמצעות העברת כלי נשק וציוד רפואי, ואיתור חומרי נפץ בקרקע.
זהירות, כלב חופר! לאלסקן מלמוט יש נטיה לחפור הרבה יותר מגזעים אחרים. זה אומר שבקרוב אולי לא תזהו את הגינה שלכם.
זה בטח נראה לכם הכי טבעי לחשוב שהאלסקן מלמוט הוא הגזע הרשמי של מדינת אלסקה, אבל למעשה הגזע קיבל את הטייטל ואת הכבוד שבא איתו רק בשנת 2010.
ועכשיו, לחדשות
קצת היסטוריה...
האלסקן מלמוט הוא העתיק מבין כלבי המזחלה וחולק שרשרת יוחסין עם גזעים ארקטיים אחרים כמו הסמויד מרוסיה, ההאסקי הסיבירי וכלבי האסקימו של גרינלנד. השם “מלמוט” מגיע משבט של אסקימוסים שכונו “המלמוטים” באזור הצפון-מערבי של אלסקה. הכלבים בשבט אומנו לסחוב מגלשות עם משא כבד, לאתר חורים בקרח שנוצרו ע”י כלבי ים ולהסיח את דעתם של דובי הקוטב בזמן שאנשי השבט צדו כלבי ים. עם הזמן, הפכו לחלק בלתי נפרד מהשבט, עובדה אשר פיתחה אצלם את האהבה, הנאמנות והרגישות לבני אדם.
בהמשך, אותם כלבי מגלשה מיומנים השתתפו במשלחות מחקר רבות שיצאו לקוטב הצפוני ובתקופת הבהלה לזהב, אף לקחו חלק בחיפושים אחר מאגרי זהב באזור אלסקה. בשני המקרים, ניצלו המשלחות את הכישורים המיוחדים של האלסקן מלמוטים כדי להתמודד טוב יותר עם תנאי השטח הקשים – חוש הכיוון המפותח וחוש הריח המצוין שלהם. בשנת 1935 הוכר הגזע באופן רשמי ע”י ההתאחדות האמריקאית לכלבנות.
מילה של אלסקן מלמוט…
שיעור באנטומיה...
האלסקן נהנה מתוחלת חיים ממוצעת טובה יחסית לגודלו המרשים, אך עדיין כלבים מגזע זה כבר נחשבים קשישים כשהם מגיעים לגיל 12-13. ישנן מספר מחלות גנטיות חשוכות מרפאה שקיימות במאגרי הגנים של הגזע, שעלולות לגרום לשיתוק ועיוורון, כמו גם תופעת גמדות. לכן אם מחליטים לגדל כלב גזעי שכזה' חשוב מאוד לוודא שהוריו עברו בדיקות גנטיות מתאימות.
בעיות בריאות נפוצות
ומה עם האלסקן מלמוט שלכם?
חיותא מכסה מחלות רפואיות הקשורות בגזע של הכלב שלכם.