whatsapp
bg bg
arrow-back חזרה

המדריך האולטימטיבי לבחירת פנסיון כלבים

אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר בכל מה שקשור לבחירת הפנסיון המושלם עבורם – מה לבדוק, על מה להקפיד, מה ההבדל בין פנסיון ביתי לפנסיון פתוח, מה לעשות במקרה חירום ואיך לדעת מה הכי טוב לכלב/ה שלכם.

writer-avatar

נכתב ע״י צוות חיותא

03/07/2022
פנסיון לכלבים

אתם מפנטזים לצאת סוף סוף לחופשה עליה חלמתם….אבל מה עם הכלב או הכלבה? 

אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר בכל מה שקשור לבחירת הפנסיון המושלם עבורם – מה לבדוק, על מה להקפיד, מה ההבדל בין פנסיון ביתי לפנסיון פתוח, מה לעשות במקרה חירום  ואיך לדעת מה הכי טוב לכלב/ה שלכם. 

ניקיון פנסיון הכלבים

בואו נודה בזה. בית שכלב גדל בו כנראה לא יכול להיות באמת באמת מצוחצח. הם חוזרים מהסיבוב היומי שלהם עם חול ואבק בכפות, קצת רוק של כלב אחר מגינת הכלבים והמון המון שערות שנושרות כמעט בכל פינה. אז גם אם בעלי כלבים נוטים להיות קצת יותר סלחניים מאחרים בכל מה שקשור בניקיון, זה לא אומר שאתם צריכים להעלים עין מהסוגיה הזו כשאתם באים לבחור פנסיון. 

כתנאי בסיסי, כלבים בפנסיון אמורים ליהנות ממשטחים נקיים וזה לא סתם שציינו את זה כפרמטר ראשון בחשיבותו.  כבר הבנתם ש-100% סטרילי – זה לא יהיה. אבל אין ספק שצריך לשאוף לשם. לכלוך הוא פתח להרבה צרות, לא רק בעולם הכלבים. שאריות זבל ומזון ישן יכולות לזמן מזיקים, להחביא בתוכם “אורחים” לא רצויים ולגרום לכל פצע קטן להזדהם ולצאת מפרופורציות. כלי האוכל והשתיה צריכים לעבור שטיפה במים ובסבון (בסוף היום או בסוף כל ארוחה), והמים צריכים להיות זמינים וטריים תמיד. שטח המחייה של הכלבים בפנסיון חייב לעבור ניקיון תכוף, כולל הדברה תקופתית נגד קרציות, פרעושים ומזיקים אחרים. תאמינו לנו שלא הייתם רוצים לקחת אותם איתכם הביתה בתום תקופת האירוח.

המלצות אמיתיות מלקוחות שאירחו את הכלבים שלהם

בעידן הפייסבוק ואלפי קבוצות הווטסאפ, כבר אין סודות. יותר מזה – אנחנו אוהבים לפרגן לעסקים אהובים ולספר לכל העולם שמצאנו את מספר 1 שלנו בתחום מסוים, כאילו יש לנו איזו זכות לקחת על זה קרדיט. אז כמו שלא הייתם משאירים את הילד שלכם עם כל בייביסיטר ולא מפקידים אותו בגן שלא שמעתם עליו המלצות – גם כאן, במקרה של חבר עם זנב, כדאי שתבדקו אם הפנסיון ששמתם עליו עין הוא אכן פנסיון מומלץ. עדיף לבחור פנסיון עליו קיבלתם המלצות מחברים קרובים שאתם סומכים עליהם או לפחות כזה שווידאתם שההמלצות עליו אמינות.

סדר יום בפנסיון הכלבים

כל יציאה מהשגרה מזמנת מידה מסוימת של בלבול או חרדה. זה נכון גם עבור כלבים שכבר מכירים את הפנסיון מביקורים קודמים. סדר יום קבוע והגיוני יכול להרגיע את הכלב מפני שהוא יודע למה לצפות ומפלס החרדה שלו יורד באופן טבעי. כשבוחרים פנסיון לכלב, חשוב לשאול מהו סדר היום שנהוג במקום, ומה קורה אם הכלב הפרטי שלכם לא ממש מסתדר עם סדר היום הזה. אם נראה לכם שסדר היום שם רחוק אלפי שנות אור ממה שהכלב שלכם יכול ורגיל לחיות לפיו, חפשו מקום אחר. זה לא אומר שהמקום לא טוב, זה רק אומר שהוא לא מתאים לכלב הפרטי שלכם. כמובן שהייתם רוצים למצוא פנסיון עם סדר יום קבוע וברור, אבל חשוב להבין שיש אילוצים שדורשים גמישות והתאמות ספציפיות, כמו מזג אוויר, דינמיקה חברתית ועוד.

פעילות לכלבים בפנסיון

שיעמום הוא אחד האויבים הגדולים ביותר של כלבים, בעיקר כשהם רחוקים מהבעלים שלהם. לכן, פנסיונים רבים מציעים אפשרות לפעילויות מגוונות במהלך השהייה, מעבר לטיולים שבשגרה. בריכת מים, שיעורי אילוף, מסלול מכשולים וזמן חופשי בחצר. אבל לא כל דבר שנמצא ב”תפריט” מכוון רק לטובת הכלב. תמורת תוספת תשלום, תוכלו לקבל היישר לנייד שלכם סט תמונות בזמן שאתם שותים לכם את הקפה והקרואסון בשאנז אליזה. מה עבר עליו היום, איפה טייל, מה אכל, עם מי שיחק, איך היה בזמן המקלחת…כן, סט תמונות שיגרום לכם להירגע. 

ציליות ומחסה בפנסיון

אחד הפרמטרים שפנסיון טוב מקפיד עליהם הוא הצללה טובה בימים חמים ומחסה מהגשם. אין שום מניעה שכלב ישהה קצת בחוץ ביום שמש ואפילו ישתזף קצת (יש כלבים שמסיבה לא ברורה אוהבים את זה), אבל רצוי שתהיה לו אפשרות “לפרוש” לאזור מוצל מתי שירצה. זה גם נחמד שכלב ייהנה מכמה טיפות גשם, אבל צריכה להיות לו אפשרות להגיע לאזור יבש ומוגן מרוח ומגשם. בימים סוערים במיוחד, הפנסיון אמור לספק מבנה מוגן מפני רוח וגשם, עדיף כזה שגם ימסך קצת את רעש הרעמים המתגלגלים בחוץ. בימי קיץ לוהטים, רצוי לאפשר לכלבים ליהנות משהייה בתוך מבנה ממוזג וקריר.

הפרדה בין כלבים בפנסיון

כלבים, בדיוק כמו בני אדם, אוהבים חיי חברה. אבל יש יותר מסיבה אחת שבגללה עדיף לפמים דווקא “להפריד כוחות”. כלב דומיננטי מאוד, כלב חרדתי, כלב קשיש או כלב שדווקא במהלך השהות פיתח מחלה (כן, זה קורה גם אצל כלבים, לא רק אצל ילדים בגן…) – כל אלה יכולים להיות טריגר להפרדה של כלב משאר הדיירים, או להצמדה שלו לכלב ספיציפי שנמצא במצב דומה. משימה כזו יכולה להיראות קצת כמו סידור שולחנות לקראת חתונה, כשהדוד ההוא לא מסתדר עם השכנה ההיא…אבל שינויים כאלה הם עניין שבשגרה, ולא פעם – אפילו הכרחיים.

כדי להגיע לכזו רמה של הבנה בכל מה שקשור לדינמיקה בין כלבים, בעיקר כשמדובר בדיירים זמניים שההיכרות איתם לא עמוקה, צריך הרבה ניסיון. לכן, כשאתם מחפשים פנסיון לכלב שלכם, כדאי לדבר עם אנשי הצוות ולהבין כמה ניסיון והבנה יש להם בהתנהגות כלבים. אחרי שווידאתם שבכלב שלכם יטפלו אנשים מנוסים, כדאי שתבדקו גם כמה “גמישות” הפנסיון מאפשר מבחינת המרחב, במקרה ויגיע כלב שיפר מעט את האיזון.

שטח פתוח או כלובים?

שאלת הכלובים קשורה מאוד לאופי הכלב. יש כלבים אנרגטיים וחברותיים, שממש זקוקים לאינטראקציה חברתית במרחב פתוח. מתנאים כאלה יוכל להרוויח גם כלב חרדתי שיצטרך “ליישר קו” עם האנרגיות ועם נורמות ההתנהגות של שאר הדיירים בפנסיון. לעומת זאת, כלבים דומיננטיים או תוקפניים זקוקים למרחב משלהם.

ברוב המקרים, גודל הפנסיון הוא זה שישפיע על המבנה שלו. בפנסיון ביתי (שבו מתארחים כלבים בודדים בכל פעם), בעל הפנסיון משלב את הכלבים בשגרת יומו , כך שבאופן טבעי לא תמצאו כלובים בפנסיון מסוג זה.  בפנסיון פתוח, לעומת זאת, יתארחו כ- 20 עד 25 כלבים בו זמנית, ובדרך כלל הפנסיון יכלול מרחב גדול פתוח, ומבנה מגורים לצידו שמאוייש 24 שעות ביממה. נדיר למצוא כלובים בפנסיון פתוח, אבל בדרך כלל תהיה בו אפשרות להפרדה של כלב מסוים משאר הלהקה, אם צריך. פנסיון כלובים יהיה פנסיון גדול מאוד, שבו, באופן טבעי, התנהגות הדיירים בעלי הזנב תהיה מגוונת יותר ולכן, מצריכה יותר אפשרויות תמרון והפרדה. אם נראה לכם שהכלב שלכם לא יסתדר במרחב פתוח בחברת כלבים אחרים, פנסיון כלובים הוא בהחלט אפשרות סבירה – כמובן שצריך לוודא שהכלובים מרווחים מספיק, נוחים, מוגנים ונקיים.

ממה צריך להיזהר כשבוחרים פנסיון לכלבים?

יש כמה דברים שנחשבים לקו אדום ואנחנו ממליצים לכם לוודא שהפנסיון בו בחרתם אכן לא חוצה אותם: 

  1. חיסונים – ישנן כמה מחלות מידבקות ולא נעימות בכלל שאפשר להימנע מהן בקלות רבה אם מקפידים לקבל לפנסיון רק כלבים מחוסנים. אם ביקשו מכם להציג פנקס חיסונים – זה סימן טוב לכך שזו הייתה הדרישה שהציגו גם לשאר דיירי הפנסיון.
  2. גישה משמעתית אלימה – אף אחד לא אמור לנהוג באלימות כלפי הכלב שלכם, או כלפי כל כלב. אם הגעתם לביקור מקדים בפנסיון, ומשהו “מריח” לכם לא טוב או ראיתם התנהגות אלימה מצד מי מהצוות – זה לא המקום שהייתם רוצים להכניס אליו את הכלב שלכם.
  3. תנאי מגורים בסיסיים – אם המקום מוזנח, מלוכלך, צפוף ולא מאפשר לכלב צל או מחסה מתנאי מזג אוויר מאתגרים – הוא לא ראוי לשהייה של הכלב שלכם ולא ראוי לכסף שאתם מעוניינים לשלם כדי לדאוג לחבר הטוב שלכם.

אז איך באמת יודעים שבחרת את הפנסיון הכי טוב לכלב שלך?

יצאנו לשטח כדי להבין איך באמת לעשות את הבחירה הנכונה. שוחחנו עם גל כתב, שהוא גם הבעלים של הפנסיון הפתוח ללא כלובים בכפר חסידים ומתמחה בתחום כבר 30 שנים. גל הוא גם מומחה להתנהגות כלבים ומחלוצי הגישה החיובית לאילוף כלבים, “עוד לפני שהיה האינטרנט”, לטענתו.  

גל פותח עם בשורה: “פנסיון פתוח לא מתאים ל-70% מהכלבים”. הוא מסביר שבפנסיון שלו, כמו גם בפנסיונים נוספים, עורכים לכלבים אבחון לפני שהם מתקבלים.

איך אפשר לדעת אם הכלב שלי מתאים לפנסיון פתוח?

“זה תלוי – אם הכלב יודע לבוא באינטראקציה טובה עם כלבים אחרים, אז יתאים לו פנסיון רחב ידיים שיהיה מקום לכל כלב, לעצמו. אם הכלב לא חברותי ויכול לפצוע או להיפגע מכלבים אחרים, הוא לא יכול להיות בפנסיון פתוח. האבחון מאפשר לנו לזהות את זה”. 

הטיפ של גל למי שמחפש פנסיון: “להגיע ולהתרשם בעצמכם”.

בנוסף, גל מספר שבפנסיון שלו עורכים לכלב “תהליך הרגלה” – כמו לילדים בתחילת שנה בגן- קודם מגיעים לפרק זמן קצר, בהדרגה, כדי להתחבר למקום. גל מדגיש גם שחשוב לשים לב שהפנסיון ממוזג, ושיש המון מרחב להסתובב בו.

שוחחנו גם בן בלומנפלד, הבעלים של פנסיון משפחתי זמיר, חיפה, ומי שהמציא את המונח “פנסיון פתוח” לפני 12 שנים.

בן ממליץ לצאת ולבקר ב-3 פנסיונים לפני שבוחרים בפנסיון לכלב. התמונות באינטרנט נפלאות, אך לא מספיקות, לדבריו. “לתחושת בטן אין תחליף וגם לא ניתן להתווכח איתה לפעמים היא גם מוטעת אבל בשביל השקט הנפשי שלכם קחו את הכלב ותבקרו באופן אישי בפנסיונים”.

איך לבחור פנסיון לכלב שלי

פשוט להגיע לביקור פתע?

“רצוי לתאם שעה לכל ביקור אבל אפשר פשוט לבקר – בשעה סבירה, וזאת כדי לראות איך הפנסיון נראה גם כאשר הוא לא מוכן לביקור אלא במהלך שעות הפעילות הרגילות שלו. קחו בחשבון שיכול להיות שבעלי הפנסיון לא יהיו מרוצים מהביקור הפתאומי אבל זה לא נורא, פשוט תתנצלו”.

בן מדגיש שמעבר לתחושת הבטן, חשוב לוודא שלפנסיון יש רישיון עסק – מה שיאפשר לכם לדעת שהוא רציני ועומד בתנאי החוק (חוק צער בעלי חיים), שיש פיקוח של הווטרינר העירוני, כיבוי אש, משרד הבריאות ומשרד איכות הסביבה.

במהלך הביקור עצמו בן אומר שחשוב לזכור לא להיבהל מהנביחות של הכלבים – הן טבעיות – “כלב נובח גם כאשר הוא סקרן ומתרגש”, הוא מסביר.

למה לצפות בכניסה לפנסיון, מלבד נביחות?

“סביר שהכלבים ירצו להריח אתכם, כך הם מספקים את יצר הסקרנות שלהם ובמקרה של פנסיון כלובים או אפילו כאשר המתנתם בכניסה שיפתחו לכם את השער, כלבים שלא יוכלו להתקרב ולרחרח אתכם ינבחו! אם אחרי 10 דקות של טיול בפנסיון תשתרר אווירה רגועה ושקטה יותר זה סימן טוב. ניתן גם להגיע מוקדם יותר לפנסיון, בשקט, כך שהכלבים לא יבחינו בכם – כדי לשמוע כמה המקום רועש או רגוע”. 

מה לעשות בזמן החופשה?

בגדול – ליהנות. בשביל זה יצאתם לחופשה. אם בחרתם את הפנסיון אחרי שבדקתם אותו היטב מכל הכיוונים, סביר להניח שאתם סומכים עליו. הפקדתם את הכלב שלכם בידיו הנאמנות של צוות הפנסיון, ויהיה נחמד אם הצוות יידע שאתם נותנים בו אמון. פשוט הניחו לכלב לבלות עם החברים האחרים במתחם. זה לא אומר שאתם צריכים לנתק קשר טוטאלית. אפשר ליצור קשר פעם ביום כדי לשמוע מה נשמע ואיך הכלב שלכם בילה את היום – אבל ממש אין סיבה להטריד את הפנסיון ואת עצמכם במהלך החופשה.

רשימת טלפונים חשובים שיש להביא לפנסיון הכלבים

רגע לפני שאתם עוזבים ומשאירים את הכלב לבלות חופשה קצרה עם החברים החדשים שלו, כדאי שתדאגו להעביר לצוות הפנסיון רשימת טלפונים חשובים:

  1. בראש ובראשונה, המספר שלכם. נראה ברור מאליו? אולי, אבל לפעמים אחד מבני הזוג או מבני המשפחה לא זמין, וכדאי שיהיה מספר נוסף שבו אפשר להשיג אתכם.
  2. טלפון חיוני נוסף הוא, כמובן, הווטרינר שמטפל בכלב שלכם ומכיר אותו – מספר הטלפון במרפאה, ומספר הטלפון למקרי חירום.
  3. אם יש אדם אחר שמכיר את הכלב שלכם היטב, ואתם סומכים עליו – מספר הטלפון שלו יכול להיות שימושי עבור צוות הפנסיון. אם יש לו מפתח לבית שלכם והוא יכול להביא לכלב את השמיכי האהובה ששכחתם בבית – עוד יותר טוב!

מה עושים במקרה חירום?

קודם כל – נושמים עמוק. לפנסיון איכותי יש וטרינר קבוע, שזמין עבורו 24/7, ויודע להתמודד עם כל מקרה חירום. כמובן שחשוב שתוודאו שמדובר בווטרינר שאתם סומכים עליו, אבל חשוב לחשוב גם רחב יותר – כדאי לוודא שלפנסיון יש כל האישורים החוקיים לפעול – ואם הוא קיבל אותם, זה בהכרח אומר שיש לו גם הביטוחים הנדרשים. נדיר שקורה אסון של ממש בזמן שכלב שוהה בפנסיון, אבל אם התקלקלה לכם החופשה, והכלב נזקק לטיפול חירום רפואי – איזה מזל שיש ביטוח של חיותא.

 כדאי לדעת: הפוליסה של חיותא לא רק מכסה פציעות ומחלות שמתרחשות בזמן השהות בפנסיון, אלא גם מכסה את עלות הפנסיון עבור הכלב שלך במקרה שחלית ואין לך אפשרות לטפל בו. הכל בהתאם לתנאי הפוליסה, כמובן. 

קליק להצעה>>


bowls
plant
tails-paws
video-container
article-01

מגבלות כספיות
עלולות לשבור לבבות

זה לא חייב להיות כך!
ny clouds
pet-insurance-back-side

כמה פרטים ונעביר הצעה
במיוחד בשבילך

pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side pet-insurance-front-side

כתבות בשבילך

כל המאמרים